Ahojte poradte mi mam 14 mesacnu dceru a mam zlcnikove kamene stale mam bolesti dnes az moc vela najhoršie je ze ju kojim stale a kebyze idem na operaciu tak neviem akoby to zvladla lebo je stale kojena a flasku ko nechce ziadnu chytit ked bola mensia doktor vravel ze ked pojdem na operaciu ked je taka mala musim.ihned odstavit kojenie nakolko mi budu davat narkozu a teraz neviem myslite ze kebyze idem.na operaiu ublizi jej to tiez ?operacope
chces sa takto trapit kvoli kojeniu? 14 mesiacov je uz podla mna dost na to aby si s tym skoncila ked ti to ma pomoct sa zbavit takych bolesti. mavala to aj moja mama a teda musim povedat, ze bola silna zena, bolest zvladala dobre ale toto bolo tiez pre nu utrpenie a bolo to vidiet. aj tak si uz dlho vydrzala
@julkaaa1 v pohode absolvuješ operaciu aj popri dojčení, neodkladaj ju..lieky, narkoza vobec nevadia dojčeniu.. napr. aj tesne po porode vela žien absolvuje narkozu-"akutne", liečbu ATB atd.. napr. https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php... https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php... atd
Ahoj no ja som tieto zachvaty dostala iz pocas tehotenstva mala ma tetaz 5.2. Teda bude mat 4 mesiace a na operaciu idem uz teraz 30.1...bohuzial tie zachvaty sa nedaju uz vudrzat som odpisana neviem sa postavit na nohy ... ale mi sme aj na umelom mliecku ,tqkze u nas mensie zlo .. Ale l3d ma mala 14 mesiacou tak si zvykne vsak uz urcite papa aj ine ako mliecko .. Neviem v akuch stadiach mas zachvaty ale netrap sa ... ja uz yo neviem vudrzat uz vladtne skoro ani nic nejem ... Ano mala si odvykne ale vsak sa krasne kojila az doterqz ... urcite by som isla
@sonickasonka ja tiez mavam take. Neda sa vydrzat len.najhorsie je to ze ona mi zaspava pri kojeni 😢
@julkaaa1 ja viem chapem to ,ale zvykne si uz to bude prenu kedbtie dva tri dni nebudes prinej nic ine jej neostane ..Ale napriklad kocka vyssie ti napisala ze sa da kojit potom nadalej .. A na druhej strane mozno mas len velku strach a mala to odstavenie znesie lepsie ako ty ... Veru viem ocom hovoris kazdy druhy den ni3som schopna sa na nohy postavit hodiny vraciam a k4cim sa v kupelni ..keby som nemala strasiu dcerku tak medokazem ani o malu postarat tak som si povedala ze staci
@sonickasonka ja zas nevraciam a tak som sa zobudila rano o 6 s bolesťami chrbta a ked som sa postavila tak uz aj zlcnik no hrozne bolesti dala som si Alginfenove kvapky na 5 minut dobre a zas zle...
@julkaaa1 a na povzbudenie, moj, ked mal tyzden, ostala som v nemocnici na infuzkach, 6 dni bol na UM a flasi, nemohla som dojcit kvoli liekom, len som sa snazila odsavat - a v pohode potom presiel opat na MM. viem, ze tvoja je uz velka, to len na povzbudenie, ze deti sa vedia adaptovat, ze odmieta flasu - tak ju jeden den nakrmia po lyzickach, a hotovo.
@julkaaa1 no za jeden den/jednu noc od hladu neumrie, bud sa prisaje na flasku, alebo jej to mlieko daju striekackou/lyzickou/po cievke. je to jedna noc, neboj, za trapenie so zlcnikom to nestoji. ked sa ti to zhorsi, moze to byt velmi nebezpecne, takze to ries, kym sa to da naplanovat, takto to vies riesit jednodnovkou a odsavackou. ak by to bolo akutne so zapalom, tak to mas s hospitalizaciou a dlhsim odlucenim. naozaj - musis sa popasovat so sebou, ja som tak revala po porode, ze musim odist od dietata - ale zvazos si, ci riskujes trvale nasledky, alebo par dni nepohodlia.
Presne zvladnu to ... pust sa dotoho ,nestoji ti to za tie bolesti a aby si nedopadla tak ako ja ze nebudes schopna sa ani na nohy postavit
absolvovala som operáciu počas dojčenia. Nemala som pred operáciou náladovku a po operácii lieky od bolesti.
@julkaaa1 Aj moja mala je plne kojena a nechce flašku radsej by nejedla ale dávala som jej homeo na zuby a to mi pekne zo striekačky vypije, určite by som nedostavila kvôli tomu kojenie, ked sa to sa zvládnuť. Mimochodom mna to asi tiež čaká zatiaľ nemám silne koliky, ale žlčník ma boli uz spred Vianoc a prvé 2 týždne som od bolesti nevedela ani ruku zdvihnúť.
@mircalla ved to nie je rada pre teba, ale pre užívatelku..ona si vyberie čo uzná za vhodné..a čo je na tom-lieky užíva snad skoro každá..podla tohto výroku lekára- by nemohla dojčit ani žena po cisaráku / lebo narkoza/ a lieky....keby musela každá kvoli liekom prestať, tak nedojčí na Slovensku snad žiadna žena..
@luba41 Dufam, ze tie zvasty a la Mamila si vo vlastnom zaujme nevyberie. Lieky uziva skoro kazda zena, prosim ta....nikto, kto nemusi sa nepcha liekmi, uz vobec nie ked dojci. V zivote som ziadne lieky okrem choroby nebrala. Pocas tehotenstva a dojcenia vobec ziadne. Ale mamila radsej odporuci aj silne lieky proti bolesti s dojcenim.
Absolvovala som operáciu žlčníka keď mal starší syn 3,5 mesiaca. Nedojčila som v deň keď som dostala záchvat a v deň pi opetacii. Celkovo somsa ležala v nemocnici 11 dní. Drobca mi nosili na prikladanie aby som udržala mlieko 2x denne a doma ho chovali po cievke aby si nezvykol na fľašu . Zvládli sme to a znova sme sa rozkojili....častým prikladaním. Syna som nakoniec kojila 40 mesiacov a neľutujem to. Držím palce
@julkaaa1 no moja mala bola takto isto..stale len prso..v noci aj 6x hore..ja som uz bola na zblaznenie..v marci bude mat 2 roky..cez vianoce s nou spal muz aby som sa normalne uz aj ja vyspala. Pri nom prespala celu noc, ziadne mlieko nepytala..Spinkala pri nom par dni a cuduj sa svete odvtedy si na prso ani nespomenie. A to bola fakt zavislacka😂 ja idem v marci na zlcnik.Takze vobec nestresuj..dieta sa prisposobi situacii aka bude..to len my ako mamy mame z toho nervy😃
@luba41 Uplne bludy. Kazda druha zena je alergicka (to si kde vzala), nepoznam ani jednu zenu, co uziva antihistamik, dokonca ani alergicku. Prehanaj este viac. Antikoncepcii sa zena pri dojceni v drvivej vacsine pripadom vyhyba. Mozno ty nie. Opat pis za seba. Zapal prsnika ma tiez takmer kazda zena? Nepovedz.
Co sa tyka chorob, snazim sa bez liekov okrem paralenu (v krajnom pripade), ked som dojcila. Cize hovor za seba, nie za vsetky zeny. Pokial hlces lieky ako na beziacom pase a dojcis podla pokynov Mamila, pis za seba
ja som po operacii nemohla dojcit, ani pouzivat odstiekane mlieko tyzden. Nakolko je ta narkoza silna, aby sa dietatu neuskodilo. Maly mal vtedy 2 tyzdne.
@mircalla lieky neužívam..a pokial bolo treba, užívala som aj popri dojčení. ako som sama uznala za vhodné..a vieš že vela žien bez tej antikoncepcie po porode nevydrží?: a alergičky tiež nie bez svojich liekov..atd..takisto kardiak po porode nevysadí svoje lieky a diabetička takisto.. atd..
Ja som bola operovana na žlčník tri týždne po pôrode.... mlieko som si v nemocnici odsavala kým som nebola operovana tak som mliečko posielala domov ale musel malý vydržať týždeň na umelom mlieku lebo potom som mu po operácii nemohla dávať svoje mlieko lebo človek samé lieky od bolesti aj po narkoze tak neodporúčaju...a tak som stále odsavala aby som neprišla o mliečko ale vylievala dom ho preč...Keď som sa vrátiz nemocnice tak sme smelo pokračovali v kojeni teraz ju je tomu rok a stále sa kojime...
Samozrejme ze.mozes kojit ďalej,neodporucqju to len lekari ktori maju nedostatok/zle i formacie o mnozstve uspavadla v mlieku,ja som.na operacii bola a sa.anesteziolohicka prisla za mnou,mala som.si nalojit malu tesne lred narkozou-cakali na mna!!! A ze az vydrzi co najviac keby ze sa hned nepreberiem alebo komplikacie a.potom vravela ze kludne mozem kojit v mlieku je minimum latok z toho.. a btw moje decko.bolo omnoho mensie malo.par mes a tvoja je vacdia a uz papa aj ine tak sa neboj,urcite je lepsie kojit ma.to vasci prinos ako umele a za.dalsie jej tym určite neublizis 😉
Takze chod sa zoperovat netrap sa
@julkaaa1 sekla by som s kojenimja som mávala žlčníkove záchvaty ale take že keď to prišlo musela som volať záchranku alebo som skrutena ležala 30minut na zemi kým nezabrala tabletka. Inak malú som od 14 mesiacov kojila len v noci už papala všetko takze večer pred spaním som dala to toho pohárika s ktorého pije vodicku mlieko (kakao) a po cca 3 dňoch prestala pýtať kojenie (zaviazala som si obväzom prsia a ukázala jej že má boli a že už mliecko nie je že je vo flaske)