Zlatý prsteň - čierny prst

26. apr 2024

Baby, dostala som zlatý prsteň.(zásnubný). A úplne mi z neho čierne prst 😱 ja nechápem prečo. Čo sa dá robit ? Vrátia nám peniaze zaň alebo vymenia ? Alebo prečo sa mi to robí ? Ďakujem.

egonsk
26. apr 2024

bud to neni prave zlato, alebo mas mozno alergiu na zlato, resp. pridanu zliatinu v nom. Ja nemozem striebro, zlato mi problem nerobi.

autor
26. apr 2024

@egonsk je to zlato povedali to v zlatníctve máme od toho aj doklad všetko. Už mám z toho zlatníctva aj iny zlatý prsteň a tej je pohode. Dokonca aj zlatú retiazku a tiež je pohode.

thirstymonk
26. apr 2024

Dnesne prstene sa napr. potahuju vrstvou rhodia alebo zirkonu a pod. To moze byt dovod,.preco jeden hej a druhy nie.

larisa
26. apr 2024

Skus si dať potvrdiť aj inej predajni či je to zlato.

danyelia
26. apr 2024

Ahoj, ja som počula od jednej babky, že ak černeje prst od zlata, môže za tým byť aj zdravotný problém (myslím, že s pečeňou...) Neviem, noo 🤔

majki_ki
26. apr 2024

Zlato v mieste dotyku s pokožkou oxiduje, predpokladám že máš 14 karatove, také obsahuje aj prímesy iných kovov, môže to byť spôsobené agresívnejším potom, vplyvom brania nejakých liekov, vplyvom choroby.

den666
26. apr 2024

Stavalo sa mi to iste presne so zasnubakom. Pisali sme aj do predajne kde nam s tym nepomohli, pocula som milion roznych verzii preco je to tak :D Potom to asi po roku prestalo uplne. Teraz sa to uz asi 3, 4 roky neobjavilo 🤷‍♀️🤷‍♀️

sissy27
26. apr 2024

Na sperky sa pouziva zlato s primesami inych kovov (zlato samo o sebe je prilis makke). Toto je reakcia niektorej zlozky s tvojou pokozkou (pot) a chemikaliami, s ktorymi prichadzas do kontaktu (mydlo, kozmetika, cistiace prostriedky atd). Nie je to chyba sperku a nie je to dovod na reklamaciu.

sidonika
27. apr 2024

Ja viem že zlato cernie v prípade,ak sú zdravotné problémy so žalúdočnou kyselinou.. stáva sa to najmä pri nosení náušníc. Ale aby cernel prst,to je pri zlaté čudné,lebo zlato je známe najmä tým že nealergizuje. Padol tu návrh dať ho premerat v inom zlatnictve. Prikláňam sa k tomu. Sú špeciálne merania či je zlato ozaj zlato alebo je tam aj kopa primesi, čo nemajú v zlaté čo hľadať. Prípadne renomovaný predajca by mohol osvetliť, prečo cernie prst od zlata.

judar
27. apr 2024

Neni to alergia ale len reakcia na primes ...da sa to v pohodicke vyriesit ze das vnutro zarodiovat a mas po probleme

merlin796
27. apr 2024

Ja to isté pár dní do zadu moja mama povedala že to keď je v tele zápal 🤷🤷

jamidea
27. apr 2024

Jasom nosila zlate prstene plus obrucku, pamatam si, ze raz mi tiez ocernel pod nou prst. Noneviem z coho z bolo to len kratkodobo. Povedala by som, ze nejaka choroba to bola