Zlatá horúčka na oslavách SNP

fido69
28. aug 2024

Martin Brxa za krátke vystúpenie počas osláv SNP, počas ktorého bude plieskať bičom, má obdržať 8.640 eur.
Zatiaľ čo obci Mojš účtoval minulý mesiac za rovnaké vystúpenie „plieskanie bičmi“ len 252 eur, na oslavách SNP za túto službu obdrží spomínaných 8 640 eur.
Brxa už v minulosti dostal od vlády Petra Pellegriniho vyše 144 000 eur za projekt s názvom „Využitie kreatívneho potenciálu pre inováciu a predaj produktov značky BRXA.“
(Zdroj: startitup.sk)

Len dodám, že raper Rytmus (Patrik Vrbovský) si za hodinové vystúpenie účtuje 9.600 €. Ale zase uznávam, že plieskať bičom nedokáže.

lamonita
28. aug 2024

@fido69 poprosíme zdroj tejto informácie

fido69
autor
28. aug 2024

@lamonita Stačí čítať moja. 😉

miggy
28. aug 2024

A Kúzelník Talostan necelých 12000eur. Nuž.

veklipo
28. aug 2024

Jedna vec je, ze tých 8000€ mohol štát dať ľudom v núdzi. S tým nech sa vysporiadajú voliči SMERu, Hlasu a SNS. Verím, ze sa im dobre spí s vedomím, ze poisťovne zamietaju liečbu onkopacientom, no na oslavy SNP sa vyhadzujú státisíce. Zobudia sa, až keď sa stanu oni sami onkopacientami (alebo inak vážne chorými)
Druha vec je ten “pán podnikateľ”. Na svete existuje absolútne pravidlo, ze čo dávaš, to sa ti vráti. Ak sa aj teraz teší zo super zisku, nikdy sa nezbaví nálepky skorumpovaného zlodeja. A s touto nálepkou sa nedá dlhodobo podnikat. Čoskoro skončí.

lentilka78
28. aug 2024

@veklipo máš pravdu, ja tohto pána podnikateľa poznám😁 okrem plieskania bičom sa venuje aj výrobe drevených suvenírov, kadejaké drobnosti, magnetky, ozdoby atď, neviem co všetko momentálne s a vyrába v jeho dielni.
Ale poznám človeka co u neho pracuje a zamestnáva ženy bud za minimálnu alebo polovičný úväzok, aby platil co najnižšie odvody
Ja keď som skončila školu, chcel ma zamestnať, ešte boli slovenské koruny a nukal mi tuším 45 korún na hodinu 🤣 som ho vysmiala a šla inde.
Človek ktorý hľadá cesty ako odrbat štát co najviac, dostane za pár minút plieskania 8600eur

@fido69

fido69
autor
28. aug 2024

@lentilka78 Je to predsa náš človek. 😉

lentilka78
28. aug 2024

@fido69 ale je to nehoráznosť 😡 a koľko takých prípadov je.
Pritom v zdravotníctve, školstve atď, všade chýbajú peniaze, a na takéto veci sa nájdu nekresťanské sumy
Sú rodiny co z toho žijú celý rok

jednoduchomaria89
28. aug 2024

@lentilka78 myslím, že aj tá oslava mohla byť o niečo skromnejšia , veď je potrebné predsa konsolidovať, hlási sa zvyšovanie daní atď , ku tomu "bičovaniu " sa nejdem ani vyjadriť ,

veklipo
28. aug 2024

@lentilka78 dnes sa definitívne rozhodlo o uzavretí detskej pohotovosti v NO. Kto sa trochu vyzná v oravských realitách, pre bežnú rodinu je teda najbližšia detska pohotovosť 40min autom, v zime aj hodinu.
A ľudia ich stále volia. Hlavne je, aby sa nestretli ulici s migrantom ci nedajboze homosexuálom.

lentilka78
28. aug 2024

@veklipo je to veľmi smutné, a najsmutnejšie je to ze slovensky národ sa nevie poučiť z vlastných chýb z minulosti a znova zvolili túto chamraď

kat_
28. aug 2024

nuz, panko vie, za ktoru stranu plieskat... na grc cele tieto velkolepe oslavy falosneho pocitu vlastnej dolezitosti, SNP je len pekna kulisa

stanulienkat
28. aug 2024

@veklipo vieš čo? Ak tam má veľmi veľkú voličsku základňu, tak to tým ľuďom prajem. A to som fakt nechcela byť hnusná.

victoriab
28. aug 2024

@stanulienkat myslis ze skrz to pochopia? Ja som uz stratila nadej, slovak je proste akvariova rybicka, pamatou i iq

stanulienkat
28. aug 2024

@victoriab Predpokladám, že volici to zase hodia na Simečku, alebo na Soroša. Samozrejme, že súčasná vládna garnitúra s tým nemá nič spoločné. Akoby mohla...

juliacenc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annm81
28. aug 2024

@stanulienkat Iste, že za to môže Šimečka.

Ocitli sme sa v úchvatnej tragikomédii:
"Skúška sirén prekvapila. Namiesto známeho tónu znela z ampliónov reportáž z tlačovky premiéra Fica. V rámci mimoriadnej skúšky sirén pred oslavami SNP zaznela časť rozhlasovej reportáže o Ficovej kritike Šimečku. Rezort vnútra reaguje, že okresné úrady obsah vysielania neskúmajú. Vysielanie Rádia Slovensko má v prípade potreby predísť panike a vystrašeniu obyvateľstva. Obsah údajne vysielania pracovníci neskúmajú. To, že sa v obecných ampliónoch vysielala neplatená propaganda, je teda vraj obyčajná náhoda".

slafi6996
30. aug 2024

@fido69 Panem et circenses - to fungovalo už za čias starého Ríma, ako vidno, funguje to aj dnes...
https://dennikn.sk/143503/na-slovakov-chlieb-a-...

fido69
autor
30. aug 2024

@slafi6996 Presne to som chcel napísať.

Řím byl ve svém pozdním období už starý a unavený, jeho vládci se místo podstatných věcí zabývali třeba tím, komu postavit sochu.

Římští občané, po zániku republiky navíc zbaveni svých politických práv, zpohodlněli a většinu času věnovali zábavě, která jim byla dopřávána právě proto, aby svou společenskou aktivitu projevovali jen na místech, která nejsou vládnoucí elitě nebezpečná.

Skoro každý druhý den mohli příslušníci chudé vrstvy zdarma navštěvovat veřejné koupele, gladiátorské hry, závody válečných vozů, sportovní klání nebo divadelní představení. Mnoho z nich bylo také závislých na obilí, které jim dávala vláda.

Podobnosť čisto náhodná? 🤔
Dejiny Ríma a rímskych cisárov sú děsně sexi 😉

jednoduchomaria89
30. aug 2024

@slafi6996 A čo stratégiou chleba a hier získa tá takzvaná stredná trieda? Opýtal by sa možno jej typický predstaviteľ. Hlúpa otázka. Vyhrnúť rukávy a ide sa makať. Niekto tú parádu predsa musí zaplatiť.🙄🙄 kto to Asi zaplatí ?!! No proste pracujúci , dávky , dôchodky nikomu nevezmú

skolara
30. aug 2024

Mne sa program veľmi páčil. Bolo to 80-te výročie a vy niektorí, čo tu prídete ešte aj pre program k SNP ste strašní tragédi.🫣🫣

skolara
30. aug 2024

Dlh nášho štátu stúpol extrémne za minulej vlády, keď už idete šetriť….

heni79
30. aug 2024

@skolara Mne sa nepáčila prehliadka vojenskej mašinérie. Prudko mi to pripomenulo totalitné časy. Tam smerujeme? A to som ju zahliadla náhodne. Ale ihneď husia koža. To kde sme? Strašné niečo. A nepozerala som to celé. Nemám nervy na vrieskajúceho Fica a podržtaška??? 😂

skolara
30. aug 2024

Za vlády Igora Matoviča, ktorá trvala od marca 2020 do apríla 2021, sa dlh Slovenska výrazne zvýšil. Na začiatku jeho vlády v marci 2020 bol verejný dlh Slovenska na úrovni približne 48 % HDP. Na konci jeho vlády v roku 2021 dosiahol dlh približne 63 % HDP.

V absolútnych číslach to znamená nárast zo zhruba 45 miliárd eur na viac ako 61 miliárd eur.

heni79
30. aug 2024

@skolara A prehľad Ficových vlád je kde? Na porovnanie. 🤔😉

skolara
30. aug 2024

@heni79 Za vlády Roberta Fica (2006–2010, 2012–2018) vzrástol verejný dlh Slovenska z 30 % HDP na približne 54 % HDP. Prvý veľký nárast nastal počas globálnej krízy 2008, keď dlh vzrástol na 41 % HDP. V rokoch 2012–2016 dlh dosiahol 53 % HDP a v rokoch 2016–2018 sa stabilizoval, pričom začal mierne klesať. Hoci dlh rástol, Slovensko zostalo menej zadlžené v porovnaní s inými krajinami eurozóny.

stanulienkat
30. aug 2024

@skolara nebudem obhajovat Matovica, ale jeho dlh pokryval bezprecedentnu situaciu s Covidom. To nemozes vulgarne rokradanie statu Ficom ani porovnavat. Tam islo vela penazi, kedze ludia nechodili do prace a dostavali plat. Zivnostnici nemohli pracovat, tak im pokryval vypadky z prijmu. Platil karanteny, platil cast prenajimanych priestorov sukromnikom. To bola situacia aka sa opakuje raz za 100-200 rokov. Testovanie, vakciny, ventilatory na dychanie...X dalsich veci.
Na porovnanie-keby toto iste musel riesit Fico, tak nas to stoji 5x viac. Minimalne 5x viac.
A v rokoch, co opisujes dlh prestal rast, tak to bolo NAPRIEK Ficovi, nie vdaka nemu. Slapala ekonomika v celej eurozone. Fico na tom zasluhu nema. Len sa prizivil a rozhajdakal peniaze v dobe, ked sme mali odkladat na horsie casy. Ale on spajzu vybrakoval a nechal prazdnu. A to pprosim v dobe nastartovanej ekonomiky.

skolara
30. aug 2024

Počas vlády Igora Matoviča sa Slovensko zapojilo do rozsiahlej kampane povinného testovania na COVID-19, známej ako "celoplošné testovanie". Dáta zozbierané počas tejto kampane boli zaslané do štúdie realizovanej Harvard University. Táto štúdia, vedená v spolupráci s Harvardom, mala za cieľ analyzovať účinnosť testovania a jeho vplyv na šírenie vírusu v populácii.Vacsina ľudí o tom nebola informovaná predtým, než sa dáta zozbierané počas celoplošného testovania na COVID-19 dostali do štúdie Harvard University. Informácie o tomto aspekte projektu sa stali známe až neskôr, keď sa objavili v médiách a v odborných analýzach. Myslíš túto ,, super investíciu do nášho zdravia ?”

cacianka
30. aug 2024

@skolara neporovnavaj neporovnateľné.
Fikovci nemali na krku covid a všetky náklady okolo neho.

jednoduchomaria89
30. aug 2024

@stanulienkat ja pridam ešte dvojnásobne zvýšenie rodinných prídavkov , daňový bonus atd , toto už žiadna nespomenie 👍👍🤔 predpokladám , že tie peniaze išli ľudom a nie výbohovi a širokému