Ahojte.Mám zlú skúsenosť s kúpou leteniek cez kiwi.com a dopravca je Pegacus.
Koncom decembra sme kupovali letenky pre 4 osoby do Dubaja aj spiatočné. Najskor nám zrušili cestu do Dubaja komplet a späť a pred 2-týždnami zrušili už aj spiatočnú cestu. Vyzyvali sme ích aby nám vrátili peniaze poslali kopec emailov a odmietajú nám vrátiť a pritom oni nám zrušili všetky lety.Už sme zúfali predsa sme prišli o 1200 EUR a nemáme ani dovolenku ani peniaze, ktoré sme šetrili pár mesiacov. Poradte mi prosím akým spôsobom vymôcť od ních peniaze? Máte skúsenosti s vymahačskou spoločnosťou?? Viete mi poradiť čo v tomto prípade čo máme robiť?? Predsa je to od ních zlodejina.
@blondinka95
@e1i už sa s kiwi dohadujeme celé mesiace a nemáme ani dovolenku ani peniaze.
Dnes som podala na českú obchodnú inšpekciu oficiálnu sťažnosť na túto firmu, uvidím ako pochodíme. Žiadala som ích o prešetrenie ích postupu a pravidiel.
@natalia_2 ideál by bolo ist na letisko odkial ste mali letiet alebo kde maju predaj leteniek aj na letisku a informovať sa priamo u nich. Budes prekvapena. Kiwi predava aj ryanair letenky a tiez sa ludia chodili stazovat a bludy ako kontaktne udaje len aby skasli navyse (kiwi, nie ryanair naschval).
Nikdy nekupuj letenky cez sprostredkovatela, vzdy bukuj priamo u aerolinky. Akonahle pride problem, zacnu si ta pohadzovat medzi sebou ako horuci zemiak.
@natalia_2 mali ste to buknut na priamo tu https://www.flypgs.com/en. Ale ked uz low cost, ryan air je lepsi, spolahlivejsi.
@natalia_2 keďže kiwi je len spoločnosť vyhľadávajúca letennky, možno sú peniaze zaseknute u prevádzkovateľa letov. Zistite si že lety boli zrušené naozaj alebo vám ich len zrušilo kiwi a postupovala by som odtiaľ