Život v zahraničí pri mori

iivkaa1
13. jan 2023

Ahojte... Velmi nas laka zivot v teple pri mori... Ste tu zienky, ktore ste s rodinou takto odisli? A zacali od buly a nanovo? Dakujem

melanta
13. jan 2023

My sme teraz v Stockholme kvôli mužovej práci, dúfam, že len na 2 roky. Určite sa chcem vrátiť späť do BA. Ale kúpili sme minulý rok dom na Tenerife. A keď sa vrátime zo Stockholmu, tak plánujeme, že budeme mesiac tam, 2 týždne doma v BA. Ale ja mám prácu, ktorú môžem robiť viac menej kdekoľvek z Európy. A Kanárske sú krásne, dobré podnebie celý rok, priame lety z Viedne. A otázka je, čo je to od nuly nanovo. Napríklad ja ani môj muž by sme nešli robiť nekvalifikovanú či menej kvalifikovanú prácu kvôli tomu, aby sme odišli k moru či inam.

zuzahajdulka
13. jan 2023

@iivkaa1 zili sme pri mori 8 rokov, ale este bez deti.

iivkaa1
autor
13. jan 2023

@zuzahajdulka a uz ste späť na svk?

iivkaa1
autor
13. jan 2023

@melanta od nuly to, ze ked predame byt co mame... Vyplati sa hypo, tak nem ostanu drobné... Ale prace sa nebojíme...

olimuc
13. jan 2023

Aj ked momentalne nezijem pri mori, ale za 2-3 roky sa vratime, momentalne chceme praktizovat par mesiacov doma, par mesiacov pri mori, ale mozem Ti povedat skusenost z predchadzajucich 10 rokov…. Rano ides do roboty, podvecer z roboty (juzne krajiny maju posunute pracovne hodiny) a vidis More tak maximalne z obchvatu. Supermarket, domov, vsetko obriadit a mozno okolo osmej/ deviatej sa mozes ist k tomu moru pozriet. Vikendy su fajn … ale vsade ludi/ turístov ako hadov … mas krasne pocasie a cez vikend mas More, ale zivot je taky ako vsade inde. Vyber si krajinu, nauc sa rec, najdi si pracu a byvanie a mozes sa stahovat, inac to budes mat s rodinou sakra tazke. Sama by si to zvladla, ale ak su deti, treba mysliet na ovela viac veci a mat viac € k dispozicii. My byvanie mame, rec nie je Problem a praca v ramci firmy tiez nie. Je to len moja momentalna lenivost/ pohodlnost.

melanta
13. jan 2023

@iivkaa1 práce sa nebojíte. To je síce pekné, ale poznám ľudí, ktorí žijú pri mori a nič z toho nemajú, pretože sú nonstop v práci. Takže kam k moru chcete ísť, aká krajina, aká oblasť, akú prácu tam môžete obaja robiť? Toto máte vyjasnené?

maca1984
13. jan 2023

Tak toto by som ja nerobila, že tu predám byt a s "5 korunami" pôjdem do sveta. Keď sa čosi stane, čokoľvek a budete sa musieť vrátiť, kam pôjdete ?
My sme chceli pred covidom kúpiť apartmán/byt pri mori, covid nám to prekazil a teraz vzhľadom na situáciu aká je, čakáme-nehrnieme sa do toho. Ale my to chceme na dovolenky- nie sťahovať sa.

syslik81
13. jan 2023

no to je pekne ze sa prace nebojite-ale pozri si ceny bytov pri mory .. ja som len v anglicku v casti kde more je studene a spinave a ceny strasne ... nechcem si predstavit niekde inde v inom state .. alebo uz len u nas dole na juhu.. plus na zaciatok budes makat za minimalku a musite uzivit aj deti ... teda ak niesi v niecom extremne nadana a neovladas 100% jazyk .. xy domacich ludi by chcelo zit ako v rozpravke pri mory -a predsa su zoskupeny v mestach ci dedinach kvoly cenam

vulka
13. jan 2023

@iivkaa1 Je to pekné, že máš túžby, ale poviem Ti za mňa. Žijem v horách, v krásnom zdravom prostredí, plno športovísk, dobré medziľudské vzťahy, .... ale chodím do roboty. A prakticky som v tých horách menej ako Blavák, ktorý príde na dovolenku.

belllinka
13. jan 2023

@iivkaa1 napíš aspoň dôvody, prečo chcete ísť bývať k moru?

pribinak
13. jan 2023

Prace sa nebojíš…. to je super, ale strašne malo. Aké máš vzdelanie? Jazyky? Lebo ak pôjdeš robiť upratovačku do supermarketu kde budeš makat 7 dni v týždni za pár supov tak to more asi často neuvidis

kiki68
13. jan 2023

Vsak ten byt prenajmite a z toho financujte hypo, keby nieco mate sa kde vratit a po vyplateni hypo to bude nieco sypat. A ze kde zacnete, skuste si overit, ze co dokazete robit. Napr v hoteli je to vzdy o sezone, podobne funguje vela obchodov atd. Alebo zalozit svoj business, pripadne nejaky home office. A asi by som vybrala krajinu, kde je pomerne nenarocne to financovat. Ak chcete Europu, tak napr Mallorca alebo Kanarske su krasne. Ak chcete zahranicie, vela ludi zije v Thajsku. Ale to je rozne.

irusa
13. jan 2023

pokiaľ je človek bezdetný budiš...no skončiť s deťmi pod mostom ????? Myslím, že v zahraničí pečené holuby padať nebudú....

zuzahajdulka
13. jan 2023

@iivkaa1 ano uz sme spat, k moru chodime uz len na predlzene leto. Mame tam byt.

loliku
13. jan 2023

@olimuc mozem sa opytat ako to je s detmi? Ked par mesiacov by ste boli prec , par tu...ohladom skoly

xsandrax
13. jan 2023

@iivkaa1 určite by som byt nepredávala, môžeš ho zatiaľ prenajať, to ti pokryje náklady na hypo. Uvidíš ako sa ti tam bude páčiť a dariť, akú prácu a za akú plácu si nájdeš a hlavne, či tam budeš chcieť zostať navždy, ak budeš mat na SK byt, vrátiť sa môžeš kedykoľvek...

olimuc
13. jan 2023

@loliku to zatial nemusim riesit ale individualny plan, nakolko by v E tiez isiel do skoly. To este uvidim … vsetko sa da

teleskop
13. jan 2023

@iivkaa1 zila osm pri mori par rokov smutne je ze som sla na plaz raz za tyzden...ale dychalo sa mi tam dobre 🙂

liz_lemon
13. jan 2023

@iivkaa1 ak by si nemala deti, tak chod, ale mas 2 deti, a nie male, a tie takato zmena zasiahne najviac, treba vidiet aj dalej ako po lehatko na plazi, pises, ze vam zostanu drobne po predaji majetku, neviem ako chces ist niekam s detmi, ked nemas istotu byvania, a celkoveho prezitia v zahranici, minu sa vsetky peniaze, mozno strati jeden z vas pracu, a mozno aj obaja, a co budes robit na ulici s detmi, ale hlavne pri mori? ja si ta pamatam z inych diskusii, a prides mi trochu jednoduchsia (neber to v zlom), viem ze si chcela deti ucit doma a pod., chces ist proti systemu, ale blizujes tym hlavne detom

1ivanka1
13. jan 2023

Zeny, zeny ale Belohorcova zije u mora a podla jej insta vyzera ze zije dovolenkovy zivot🤣same party, zurky,akcie,more,plaz,surf,vecierok,zase more,plaz,slnko atd atd😀

laurita285
13. jan 2023

Ja zvažujem kúpu niečoho pri mori, mňa konkrétne oslovilo Bali avšak presťahovať sa všeobecne k moru a hľadať si tam prácu je dosť zlý nápad, pravdepodobne vám klesne životný štandard...
Lepšie je zabezpečiť si niečo, kde môžeš počas našej zimy vypadnúť na 2-3 mesiace a garantujem ti, že počas tej doby sa vždy mora nabažíš 😂

cajomila
13. jan 2023

@1ivanka1 🤣 Ale tak Belohorcová si to vie zariadiť 😁👍.

melanta
13. jan 2023

@1ivanka1 na to človek nemusí byť Belohorcová, aby žil na Kanárskych, robil pár hodín týždenne a mal funny život. Ale ani nemôže mať nastavenie ako autorka, že predám byt na Slovensku, vyplatím hypo a v podstate bez peňazí pôjdem k moru s tým, že veď práca sa nejaká nájde, lebo my sa práce nebojíme. Všade, všade sa majú dobre (nezávisle) tí, ktorí zarábajú nadštandarde. A tí idú niekam cielene. Nekvalifikované alebo slabo kvalifikované pozície, z nich sa nebude dať žiť party life nikde. Ako sa hovorí, v zahraničí nerastie tráva zelenšia.