Ahojte... Velmi nas laka zivot v teple pri mori... Ste tu zienky, ktore ste s rodinou takto odisli? A zacali od buly a nanovo? Dakujem
@iivkaa1 zili sme pri mori 8 rokov, ale este bez deti.
@zuzahajdulka a uz ste späť na svk?
Aj ked momentalne nezijem pri mori, ale za 2-3 roky sa vratime, momentalne chceme praktizovat par mesiacov doma, par mesiacov pri mori, ale mozem Ti povedat skusenost z predchadzajucich 10 rokov…. Rano ides do roboty, podvecer z roboty (juzne krajiny maju posunute pracovne hodiny) a vidis More tak maximalne z obchvatu. Supermarket, domov, vsetko obriadit a mozno okolo osmej/ deviatej sa mozes ist k tomu moru pozriet. Vikendy su fajn … ale vsade ludi/ turístov ako hadov … mas krasne pocasie a cez vikend mas More, ale zivot je taky ako vsade inde. Vyber si krajinu, nauc sa rec, najdi si pracu a byvanie a mozes sa stahovat, inac to budes mat s rodinou sakra tazke. Sama by si to zvladla, ale ak su deti, treba mysliet na ovela viac veci a mat viac € k dispozicii. My byvanie mame, rec nie je Problem a praca v ramci firmy tiez nie. Je to len moja momentalna lenivost/ pohodlnost.
Tak toto by som ja nerobila, že tu predám byt a s "5 korunami" pôjdem do sveta. Keď sa čosi stane, čokoľvek a budete sa musieť vrátiť, kam pôjdete ?
My sme chceli pred covidom kúpiť apartmán/byt pri mori, covid nám to prekazil a teraz vzhľadom na situáciu aká je, čakáme-nehrnieme sa do toho. Ale my to chceme na dovolenky- nie sťahovať sa.
no to je pekne ze sa prace nebojite-ale pozri si ceny bytov pri mory .. ja som len v anglicku v casti kde more je studene a spinave a ceny strasne ... nechcem si predstavit niekde inde v inom state .. alebo uz len u nas dole na juhu.. plus na zaciatok budes makat za minimalku a musite uzivit aj deti ... teda ak niesi v niecom extremne nadana a neovladas 100% jazyk .. xy domacich ludi by chcelo zit ako v rozpravke pri mory -a predsa su zoskupeny v mestach ci dedinach kvoly cenam
Prace sa nebojíš…. to je super, ale strašne malo. Aké máš vzdelanie? Jazyky? Lebo ak pôjdeš robiť upratovačku do supermarketu kde budeš makat 7 dni v týždni za pár supov tak to more asi často neuvidis
Vsak ten byt prenajmite a z toho financujte hypo, keby nieco mate sa kde vratit a po vyplateni hypo to bude nieco sypat. A ze kde zacnete, skuste si overit, ze co dokazete robit. Napr v hoteli je to vzdy o sezone, podobne funguje vela obchodov atd. Alebo zalozit svoj business, pripadne nejaky home office. A asi by som vybrala krajinu, kde je pomerne nenarocne to financovat. Ak chcete Europu, tak napr Mallorca alebo Kanarske su krasne. Ak chcete zahranicie, vela ludi zije v Thajsku. Ale to je rozne.
pokiaľ je človek bezdetný budiš...no skončiť s deťmi pod mostom ????? Myslím, že v zahraničí pečené holuby padať nebudú....
@iivkaa1 ano uz sme spat, k moru chodime uz len na predlzene leto. Mame tam byt.
@iivkaa1 ak by si nemala deti, tak chod, ale mas 2 deti, a nie male, a tie takato zmena zasiahne najviac, treba vidiet aj dalej ako po lehatko na plazi, pises, ze vam zostanu drobne po predaji majetku, neviem ako chces ist niekam s detmi, ked nemas istotu byvania, a celkoveho prezitia v zahranici, minu sa vsetky peniaze, mozno strati jeden z vas pracu, a mozno aj obaja, a co budes robit na ulici s detmi, ale hlavne pri mori? ja si ta pamatam z inych diskusii, a prides mi trochu jednoduchsia (neber to v zlom), viem ze si chcela deti ucit doma a pod., chces ist proti systemu, ale blizujes tym hlavne detom
Zeny, zeny ale Belohorcova zije u mora a podla jej insta vyzera ze zije dovolenkovy zivot🤣same party, zurky,akcie,more,plaz,surf,vecierok,zase more,plaz,slnko atd atd😀
Ja zvažujem kúpu niečoho pri mori, mňa konkrétne oslovilo Bali avšak presťahovať sa všeobecne k moru a hľadať si tam prácu je dosť zlý nápad, pravdepodobne vám klesne životný štandard...
Lepšie je zabezpečiť si niečo, kde môžeš počas našej zimy vypadnúť na 2-3 mesiace a garantujem ti, že počas tej doby sa vždy mora nabažíš 😂
@1ivanka1 na to človek nemusí byť Belohorcová, aby žil na Kanárskych, robil pár hodín týždenne a mal funny život. Ale ani nemôže mať nastavenie ako autorka, že predám byt na Slovensku, vyplatím hypo a v podstate bez peňazí pôjdem k moru s tým, že veď práca sa nejaká nájde, lebo my sa práce nebojíme. Všade, všade sa majú dobre (nezávisle) tí, ktorí zarábajú nadštandarde. A tí idú niekam cielene. Nekvalifikované alebo slabo kvalifikované pozície, z nich sa nebude dať žiť party life nikde. Ako sa hovorí, v zahraničí nerastie tráva zelenšia.
My sme teraz v Stockholme kvôli mužovej práci, dúfam, že len na 2 roky. Určite sa chcem vrátiť späť do BA. Ale kúpili sme minulý rok dom na Tenerife. A keď sa vrátime zo Stockholmu, tak plánujeme, že budeme mesiac tam, 2 týždne doma v BA. Ale ja mám prácu, ktorú môžem robiť viac menej kdekoľvek z Európy. A Kanárske sú krásne, dobré podnebie celý rok, priame lety z Viedne. A otázka je, čo je to od nuly nanovo. Napríklad ja ani môj muž by sme nešli robiť nekvalifikovanú či menej kvalifikovanú prácu kvôli tomu, aby sme odišli k moru či inam.