Život v USA - Newark

jessica1122
7. júl 2022

Dobrý deň, nemáte niekto skúsenosť? Ako je to tam s bývaním, so škôlkov ? Mala by som viac otázok. Chceme sa tam presťahovať priateľ tam dostal prácu.

skolara
7. júl 2022

@jessica1122 Newark je nie je mesto, kde by som chcela bývať s rodinou. Vysoká kriminalita .... je to Newark v New Jersey ?

skolara
7. júl 2022
jessica1122
autor
7. júl 2022

@skolara áno v new jersey je to

mamamasama
7. júl 2022

Newark...uf... To radšej nie... Tam ani nezastavujem, keď prechádzam autom... Je fajn, že má prácu, ale ubytko by som riešila radšej niekde inde v Jersey.

jessica1122
autor
7. júl 2022

@mamamasama
To ste ma moc nepotešili :D máme 2 ročné dieťa aj sa trochu bojím ísť niekam kde vôbec nič neviem môžem sa opýtať prečo by ste tam ani nezastavili? Až tak to tam je zle?

mamamasama
7. júl 2022

@jessica1122 nechcem, aby to vyznelo rasisticky, ale ja tam veľa čiernych ľudí. A nie práve tých najslušnejších. Neďaleko máš South Amboy, Sayreville, Old Bridge. To sú už oveľa pokojnejšie mestečká s peknými a pomerne lacnými ubytkami. Viem, že veľa Slovákov žije aj v Linden. Aj na facebooku je stránka Slováci v USA. Skús tam. Ak máš dieťatko, tak skôr by som šla niekam inam. Chlap kľudne môže dochádzať aj dopravou. Autobus tam má vyhradený pruh, tak doprava je pomerne rýchla a dostanete sa všade. A inak sa neboj. Osobne oblasť v okolí NY zbožňujem. Celkovo príroda v okolí Jersey je prekrásna. Amerika má svoje čaro. 🙂

jessica1122
autor
7. júl 2022

@mamamasama ďakujem pekne 🙂 popozerame tie mestá 🙂 a neviete ešte ako to tam je so škôlkov? Od kolkych rokov je povinná škola na internete som to nenašla

skolara
7. júl 2022

@mamamasama pekne si to zhrnula a áno USA má svoje čaro.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz