Ahojte. Chcem sa presťahovat do iného mesta na západné Slovensko do podnájmu. Je niečo čo musím povinne urobiť? Musím si potom nahlásiť prechodný pobyt. Vyžadujú pri podnájme preukázanie že pracujem. A ako to je keď je byt zariadený, lebo všetko sa časom opotrebuje pri používaní, keď sa náhodou niečo rozleje a pod. Ako sa to zvykne riešiť?
@bolarazjedna a koľko je cca ta kaucia
Ako kde, vo výške 1-2mesacneho nájmu
A ako to je keď je byt zariadený, lebo všetko sa časom opotrebuje pri používaní, keď sa náhodou niečo rozleje a pod.
Tak snáď neopotrebuješ nábytok či elektroniku za rok? Keď sa niečo pokazí, tak do 50-100 eur si to dá opraviť nájomník. Drahšie náklady platím ja ako majiteľ bytu. Nábytok mením keď je potrebné. A keď sa niečo rozleje, tak to snáď utrieš a vyčistíš. Čo doma keď sa niečo rozleje, necháš to tak? Doma neumývaš kúpeľňu, toaletu, nevysávaš? Kauciu platí podnájomník u mňa 1500 eur. Čo sa týka preukazovania toho, či pracuješ, nerobím to, ale kladiem otázku, rozprávam sa. Keď nie som si istá, zdvihnem kauciu aby som odradila človeka, ktorý nemá peniaze. Mysli na to, že musíš mať na účte toľko peňazí, že keď budeš napr PN alebo prídeš o prácu, musíš vedieť načas platiť nájom aj keď budeš bez príjmu.
Ďakujem. A keď chcete prísť do bytu? To len po vzájomnej dohode? Nie je niečo veľmi dôležité čo ma nenapadlo ohľadom podnájmu.
Väčšinou si pýtajú kauciu a presne kvôli tomu, že keď niečo poškodíš, tak nevrátia ti všetky peniaze... Zase az tak sa nábytok neopotrebuje, pokiaľ si dávaš pozor normálne na veci, akoby boli tvoje.... U nás sa vystriedali za 3 roky 4 páry a nič také nepoškodili....