Život s moslimom

borihh
21. máj 2020

Partner je moslim, chodíme spolu už takmer 2 roky a nedávno sme sa rozhodli, že budeme spolu bývať.. Z jeho rozprávania viem veľa o ich kultúre, sviatkoch, zvykoch, atď.. Už som toho aj dosť pri nom a jeho rodine videla, no predsa je to iné, keď už budeme v jednej domácnosti. Takže ma zaujíma pohľad ženy nemoslimky, ktorá má muža moslima. Je tu taka? Ci jej niečo prekáža, alebo sa s niečím konkrétnym nestotoznuje, ako ste to riešili.. Budem rada, ak sa podelite o svoje skúsenosti🙂 prosím, nepíšte mi tu baby, ktoré nemáte absolútne žiadnu skúsenosť vaše predsudky a ako ma bude bit a pod.

aduska0001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenqua_12325
21. máj 2020

@aduska0001 preboha ty si načítaj reálne informácie a nie takéto bludy 🤦‍♀️Nezvyknem nikdy komentovať takéto príspevky, ale toto sa nedá nekomentovat.Moj muz je moslim a sme manželia 6 rokov, nikdy nemal a nemá inú ženu okrem mna a ani sa nechystá mat ďalšie a ani nikoho koho poznáme nemá viac ako jednu ženu. Na to, aby mohol mat moslim viac žien by musel splnit podmienky, ktoré ma maaaaalokto šancu splniť a okrem toho, by prvá manželka s ďalšou musela súhlasiť. Ak nemáš o islame žiadne reálne informácie, radšej prosím nepíš bludy lebo ti niekto aj uverí a bude to zase posúvať dalej.

aduska0001
21. máj 2020

@lenqua_12325 ten kto uverí je to jeho vec ja som napísala môj nazor tak dobrú noc😉

borihh
autor
21. máj 2020

@aduska0001 😂 to mate asi zo seriálu, ktorý chodil na TV doma (sultan) 😄 v jeho rodine nemá nikto viac než len jednu ženu, žiadny harem.. Ale ďakujem za názor 😉

lenqua_12325
21. máj 2020

@borihh treba začať od zakladu. ak si moslimka, kresťanská alebo židovka, môžeš byť jeho manželka, ak niesi ani jedno z toho, oficiálne z náboženských dôvodov si ta nemôže vziať a samozrejme mat s tebou ani vziať ak nieste manželia. To je však z hľadiska náboženstva nakoľko vela moslimov co odídu zo svojej krajiny do európskych to nedodržiava, tak ako aj veeeela kresťanov a pod.

lenqua_12325
21. máj 2020

@aduska0001 môžeš mat názor, ale ked je to úplná blbosť, tak by si ho mala zmeniť.

lenqua_12325
21. máj 2020

@borihh možno si štvrtá zena a ani o to nevieš 🙏🤦‍♀️😂😂😂😂

buducamama
21. máj 2020

@borihh kamaratka bola za moslima vydata, samozrejme si svoje odtrpela, ale co uz, vyskusala... Doteraz je stastna, ze nemali spolu dieta. Zil len pre svoje nabozenstvo a pre seba. Oni zenu uplne inak vnimaju, ak ti nevadi byt cely zivot submisivna, vyskusaj si to. Este otazka, bola si sa pozriet v jeho rodnej krajine? Lebo asi si nedokazes predstavit, aky zivot tam ziju. To je uplne ina kultura, ludsky zivot tam je o inom.

aduska0001
21. máj 2020

@borihh čítala dom to dakde ale hlbšie som necumala😁...ale ďakujem že ste ma nepochopili v zlom lebo tu hneď vysie už narážala na to že mi veríte a že sa idete hneď rozísť ...zobrali ste to z humorom a to sa mi páči😁👍

aduska0001
21. máj 2020

@lenqua_12325 tak blbosť neviem čítala som ale možno bolo len vytrhnuté s kontextu tak neviem..

lenqua_12325
21. máj 2020

@buducamama aj ty otvor oči, ak sa niečo stane tak je to všade v správach a píšu sa knihy a titulky novín, ak niečo urobí slovak, chlasce a mlati zenuaj deti a ma milenky, no koho by to len zaujímalo však?? Ak to urobí nejaký arab alebo Turek alebo skratka nejaky moslim uz je oheň na streche. Kamarátka si mala najprv zistiť koho si berie a ako bude žiť a ak s tym nebola stotoznena tak si s ním nemala ani začínať a robiť deti. Bo verím, ze uz je šťastna

lenqua_12325
21. máj 2020

Dobrú noc a autorke želám veľa šťastia a odporúčam ti ani nezačínať takéto témy ale sa riadiť srdcom a zdravým rozumom 😉🙂

lentilkaxxx
21. máj 2020

Osobne som nikdy nič s moslimom nemala, ale kamarátky s nimi žili. Aj v ich komunite nájdeš dokonalého chlapa, pre ktorého budeš vždy na prvom mieste a dá to všetkým jasne najavo. Ale tiež sú tam takí, čo sú doslova podkladom pre filmy typu "bez detí neodídem" alebo tyrani. Veľa že záleží, ako funguje celá jeho rodina, keďže tradície sú veľmi silné. Ak sú vzdelaní, rozlietaní po svete a žena (moslimka aj nemoslimka) je vždy za krehkú dámu, ktorá má svoje práva a nárok na vlastný rozum, máš vyhrané 🙂 Ak sa Ti však niečo nezdá, je dobré počúvať svoj inštinkt. (Inak je medzi nimi aj veľa kurev...., ktorí si myslia, že všetko môžu, sú mačovia, ženy striedajú častejšie ako ponožky, správajú sa k nim ako hovadá, ale keď prídu medzi svoju komunitu, sú z nich naraz ortodoxní moslimovia).
Skúste žiť v jednej domácnosti a uvidíš. Možno budeš mať toho najdokonalejšieho chlapa. A ak to nevyjde, pôjdeš životom ďalej bez neho.

buducamama
21. máj 2020

@lenqua_12325 ano, hlavne tym zdravym rozumom. Kamaratka s nim nastastie deti nemala. Kazdy si je strojcom svojho stastia.

borihh
autor
21. máj 2020

Bola som aj u nich doma (v Turecku) a jeho rodina je úplne super. Maju len proste svoje zvyky a sviatky, tak ako my máme svoje. Len viem, že sa tieto zvyky prenesú aj k nám do domácnosti, tak som chcela vedieť, či sa niektoré nevedeli s niečím stotožniť a podobne.

borihh
autor
21. máj 2020

Samozrejme, sú aj tí "zlí" alebo ako to nazvať. Suseda si doniesla z dovolenky moslima, odišli spolu bývať a keď prišla na pohreb svojej tety, tak celá dobita. Potom prišla ešte raz pozrieť mamu a už bola celá v burke zakrytá.. Ale ved zlí muži sú aj kresťania. Partnerovi rodicia dali všetky svoje deti študovať a práve v Bratislave na univerzite sme sa aj spoznali, nemali voči mne predsudky, že nie som moslimska

nini1010
21. máj 2020

Och joj,citam nadpis a mam dost.Je sice pravda ze ak zena ma najst debila nemusi ist daleko,aj na Slovensku ich je dost a tiez poznam jeden takyto stastne zijuci par a uz su manzeloa,ale z mojho pohladu z tohto vo vseobecnosti nic dobre nekuka.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
borihh
autor
21. máj 2020

Asi ste nečítali otázku. Nezaujímajú ma názory žien, ktoré nemajú skúsenosť.

malinka158
22. máj 2020

Ahoj zijem s moslimom 5 rokov. Ak chces napis mi sukromnu spravu.

majcika
22. máj 2020

@borihh mam kamarátku roky vydať za moslima. Je síce až druhou ženou v poradí aj ich spoločné deti ale zas ich syn je jediným synom moslima. Aj v prvom manželstve mal len dcéry. Oni si žijú v rámci svojich zvykov ok, kamaratka koncertovala aj mentálne čiže ich zvyky úplne prijala. Už 20 rokov žijú spokojne. Zato aj ona sama povedala, že v ich rodine, ktorá tiež žije tu v EÚ sú muži horší ako zvieratá na svoje európske konvertovsne manželky. Mnohí sa vraj zmenili na zviera po specateni vzťahu. Napriek tomu kamoška so svojím mužom žijú úplne ok. Navštevujú však aj jeho prvú ženu a dcéry. Pre mňa toto cesta nie je ani nebola ale ona, dievča z dediny žijúce teraz s moslimom vo veľkomeste aj deti majú veľké je to úplne ok

daganov
22. máj 2020

@borihh mám známu, ktorá žije s moslimom už vyše dvadsať rokov. Ale žijú tu, na Slovensku. Deti nemajú, dva krát o dieťa počas tehotenstva prišli a potom už sa nezadarilo. Navzájom sa rešpektujú, cudzí človek na prvý pohľad asi ani nezistí, že je ona inej viery a on inej, prispôsobili sa jeden druhému, ona rešpektuje to, že on nekonzumuje niektoré jedlá, tak ich nevarí, on to, že ona ide občas do katolíckeho kostola. Mne osobne by sa nepáčilo, keby na mňa manžel nechával všetky práce okolo domácnosti, ale to je asi jediné, čo mi na ňom vadí. Ale je to moslim, ktorý žil roky v západnej Európe, ťažko povedať, ako by sa správal, keby išli žiť do jeho rodnej krajiny a mali deti. Ja by som do toho nešla, ale to som ja, ešte možno, keby sme sa rozhodli žiť na Slovensku, lenže ak by on robil po rokoch nátlak, že ma Slovensku nechce už byť a boli by v manželstve deti....na čo si vyrábať zbytočné problémy?

terezka1947
22. máj 2020

@borihh a ty si veriaca?v nieco?
Ako.k.tomu pristupuje on?
Bavili.ste sa aj o tom,co bude dodrzisvst,ci akveptovat on?

tkmama
22. máj 2020

Ja poznam jednu rodinu, kde su aj deti, dve dcery a jeden syn. Otec so synom chodia vzdy spolu vpredu, zena s dcerami musia chodit najmenej tri kroky za nimi. To je len taky postreh, oni si sukromie uzkostlivo strazia.

martadiznacova
22. máj 2020

@borihh ahoj, podľa mna ta bude biť.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuchtturm
22. máj 2020

V muslimskom bozom poriadku sa musi zena starat o chod domacnosti, dokonca aj vtedy, ked pracuje za peniaze. Ako je to u nich v rodine? Kto sa u nich stara o domacnost? Vsetci clenovia rodiny alebo len zeny? Aky ma na to nazor? V islame si musi zena pytat povolenie od manzela, ked chce ist mimo domacnost. Ako to budete mat vy dvaja? Dalsim bodom nevole je oblecenie. Ako sa obliekas ty, ake su jeho ocakavania a co si ochotna zmenit alebo naopak odmietas zmenit. Ake su vztahy v jeho rodine medzi muzmi a zenami? Taketo veci si vsimaj, nie, ci ta beru ako nemuslimku. Samozrejme, keby im vadila tvoja viera/neviera, bol by to dovod hladat si chlapa inde. Odporucam ti nastudovat si Islam, ale poriadne, nie povrchne, aby si vedela, do coho ides. Aj ked je tvoj chlap teraz sekularny, vo vyssom veku sa Vela ludi vracia ku svojim korenom a aj ku svojej viere.

majkeel
22. máj 2020

@tkmama V Iraku a Afganistane je to naopak, tam najstarsia manzelka ide 10 metrov popredu. Kvoli minam. ;)

tkmama
22. máj 2020