Ahojte veriace maminky, prosim vas pekne, najde sa niekto, kto mi po lopate vysvetli ako ziskat odpustky? Kludne aj do spravy, ak sa vam nechce komentovat 🙂 dakujem krasne!
Ja ešte doplním ninku vyššie, že teraz sa dá v termíne od 1. -8.11. a je potrebná okrem vyššie spomenutého aj návšteva cintorína. Vtedy získaš odpustky pre dušu v očistci.
Dakujem zienky, takze, pojdem na spoved, potom normalne na omsu, na prijimanie, pomodlim sa na umysel - kde? To je jedno? Alebo na cintorine? A navsteva cintorina, to znamena co? Dnes som bola, rata sa to?
Dnes na omsi knaz vravel, ze sa daju ziskat aj v nejakom casovom rozmedzi, tusim od 12.00 - nepochopila som to. Prosim vysvetlite mi to uplne ako debilkovi 😀 kedze rodicia ma neviedli k viere, dali ma len pokrstit a ja som si nasla cestu k tomu az v dospelosti, aj sviatosti som si robila ako dospela, tak este aj tak vela veci neviem 🙂
Žienky, tomuto nerozumiem, treba byť čerstvo vyspovedany? Alebo keď sme boli minulú sobotu, stačí.
@lili929 vieš,tieto podmienky,resp.prave jedno-zdrzat sa akejkoľvek naviazanosti na hriech je tak ťažké,že človek bude rád,keď sa mu za tie dni aspoň jednej duši podarí pomôcť.
waw o tomto som nikdy nepocula. A funguju tieto odpustky? ;)
@lili929 žiť bohabojny život , ísť na spoveď a kňaz vám dá rozhrešenie