Ahoj, dnes som pricestoval a zistil som že nemám prezuté zimné pneu... dočítal som sa že od 15 novembra by mali byť ale len keď je súvislá vrstva snehu alebo ľadu ale tu je ešte sucho...môžem v pohode jazdiť alebo mi hrozí pokuta ? Pneuservis ma vie zobrať až za 10 dní 😅
Ak nespôsobíš nehodu mohlo by ti to prejsť :D
A teraz vážne, to čo si sa dočítal stále platí. Jazdi bez obáv a bezpečne 🙂
@babushkaem vďaka, niektorý mi tvrdili že od 15nasteho musím mať prezuté inak mastná pokuta
@mirec2222 hej aj mne minulý rok, tak som si to zisťovala
@mirec2222 Od 15. novembra do myslím konca marca, ak je suvisla vrstva, musíš mať zimné/celoročné.
Z toho vyplýva, že teraz nie je suvisla vrstva a môžeš jazdiť na letnych.
Z toho vyplýva, že ak by bola súvislá vrstva 14. novembra, aj tak môžeš po nej jazdiť na letných, ak máš odvahu.
Potrebujes ukazku suvislej snehovej vrstvy? Alebo comu nerozumies?
@sisulia ideál vybehnúť na Donovaly😅
@maciatkolulu To som nepovedala. Ked byva niekde kde celu zimu nepadne vlocka snehu, tak teoreticky je mozne jazdit na letnych. Ja nehovorim, aby to tak niekto ale spravil a ani sama to tak nerobim.
@sisulia ja som dala ako príklad. A podľa mňa inak jazdiť na letných v zime,aj keď nie je sneh a extra nemrzne úplne bezpečné nie je. Ak má niekto na auto a celú starostlivosť oňho,tak ma snáď na prezutie a letné/zimné/celoročne. Samozrejme 2 týždne sa nič nedeje,aj mesiac,pokiaľ nebýva v horách. Ale tak minulý rok ti sikovnici,čo sa smykali s autami si asi tiež mysleli,že však neva. Poškodeni sú aj ľudí sa prezutymi,práca pre políciu atď.
@rozkvet1 predpokladám, že porovnávaš čakaciu dobu na prezutie v rôznych okresoch 🙂
Mozes, povinnosť je az pri súvislej vrstve