Zimné pneumatiky - pokuta

mirec2222
14. nov 2024

Ahoj, dnes som pricestoval a zistil som že nemám prezuté zimné pneu... dočítal som sa že od 15 novembra by mali byť ale len keď je súvislá vrstva snehu alebo ľadu ale tu je ešte sucho...môžem v pohode jazdiť alebo mi hrozí pokuta ? Pneuservis ma vie zobrať až za 10 dní 😅

babushkaem
14. nov 2024

Mozes, povinnosť je az pri súvislej vrstve

tyrkysova_lentilka
14. nov 2024

Ak nespôsobíš nehodu mohlo by ti to prejsť :D

A teraz vážne, to čo si sa dočítal stále platí. Jazdi bez obáv a bezpečne 🙂

mirec2222
autor
14. nov 2024

@babushkaem vďaka, niektorý mi tvrdili že od 15nasteho musím mať prezuté inak mastná pokuta

babushkaem
14. nov 2024

@mirec2222 hej aj mne minulý rok, tak som si to zisťovala

mondolina
14. nov 2024
sovica
14. nov 2024

@mirec2222 Nie, nemusíš, ale ak spôsobíš nehodu, tak sa na to bude prihliadať. Samozrejme, v tom negatívnom slova zmysle. Takže jazdi opatrne.

thirstymonk
15. nov 2024

@mirec2222 Od 15. novembra do myslím konca marca, ak je suvisla vrstva, musíš mať zimné/celoročné.

Z toho vyplýva, že teraz nie je suvisla vrstva a môžeš jazdiť na letnych.

Z toho vyplýva, že ak by bola súvislá vrstva 14. novembra, aj tak môžeš po nej jazdiť na letných, ak máš odvahu.

natalka13
15. nov 2024

Potrebujes ukazku suvislej snehovej vrstvy? Alebo comu nerozumies?

sisulia
15. nov 2024

@mirec2222 Nemusis mat prezute. Teoreticky mozes aj celu zimu jazdit na letnych.

maciatkolulu
15. nov 2024

@sisulia ideál vybehnúť na Donovaly😅

sisulia
15. nov 2024

@maciatkolulu To som nepovedala. Ked byva niekde kde celu zimu nepadne vlocka snehu, tak teoreticky je mozne jazdit na letnych. Ja nehovorim, aby to tak niekto ale spravil a ani sama to tak nerobim.

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maciatkolulu
15. nov 2024

@sisulia ja som dala ako príklad. A podľa mňa inak jazdiť na letných v zime,aj keď nie je sneh a extra nemrzne úplne bezpečné nie je. Ak má niekto na auto a celú starostlivosť oňho,tak ma snáď na prezutie a letné/zimné/celoročne. Samozrejme 2 týždne sa nič nedeje,aj mesiac,pokiaľ nebýva v horách. Ale tak minulý rok ti sikovnici,čo sa smykali s autami si asi tiež mysleli,že však neva. Poškodeni sú aj ľudí sa prezutymi,práca pre políciu atď.

tyrkysova_lentilka
15. nov 2024

@rozkvet1 predpokladám, že porovnávaš čakaciu dobu na prezutie v rôznych okresoch 🙂