Žienky180 cm a vyššie. Kde nakupujete Xxl oblečenie?

tykat
20. okt 2013

Nemáte nejaké tipy kde nakúpiť pekné moderné oblečenie na vysokú postavu 180 veľkosť 48? Prezerám zásielkové obchody ale tam nič ničové, chcem blúzku alebo tuniku a vyskakujú na mňa samé kockované kárované nezmysly ala kydačka hnoja na farme, divné bezgolierové strihy so zapínaním ku krku v ktorých vyzerám ako báťuška z Mrázika, jednofarebné 100%viskózové elastické hnusy alebo psychedelické vzory vo farbe plesne alebo aj horšieho prípadne pekné ľanové blúzky ktoré sa dokrčia len keď sa na nich lepšie pozriem, riflovinu a iné kovbojské vzory ee, potrebujem to do kanclu. Mám 40 ale kredencovité oblečenie ala Petrlkíč (Maxana) odmietam nosiť. 😠

Mám predstavu košeľový strih tvarovaný na vyššiu postavu, prípadne tunikový strih, kvalitný dobre padnúci materiál, príjemné farby, atramentová, petrolejová, šedá, čokoládová, decentná zelená, kľudne môžu byť pruhy, prúžky, šikmé, aj vzor ale nie taký akoby sa zablatená mačka prešla po látke sa sem tam švihla chvostom, niečo s nápadom, pekne riešené vrecká, dostatočne široké rukávy aby mi to pod pazuchami nepraskalo (neviem čo je toto za móda, úzke narvaté rukávy aj pre veľ. 48)

Kde sa baby obliekate? Ešte som bola donedávna spokojná s CAčkom ale v poslednom čase je to hrôza, kúpim tam maximálne rifle. Preferujem normálne obchody kde si môžem oblečenie vyskúšať.

sintra
21. okt 2013

Ja sice nenosim velkost 48, ale vyskovo sme na tom rovnako a v mode pre nadstandardne rozmery mam myslim vcelku prehlad, takze:
poradila by som ti, aby si sa vykaslala na nase obchody, lebo to je zufale a zamerala sa na anglicke znacky a ich e shopy, ktore dnes uz prakticky vsetky zasielaju aj na Slovensko. Viem, ze nakupovanie bez skusania nie je vzdy prave idealne, ale postupne ked zistis, ako ma ktora znacka nastavene rozmery pre jednotlive velkosti a aco ako sedi, da sa to odhadnut.
Vacsie rozmery nebabkoidneho oblecenia robi napriklad evans, warehouse, wallis, v podstate nieco sa da najst aj v next, pozri aj dorothy perkins a newlook.
Dalsia moznost je, ak sa ti podari povedzme raz rocne ist na nakupy do takeho Nemecka, tam je ponuka pre "velke" zeny podstatne sirsia,

ichbinich
21. okt 2013

Ja sice nemam 180cm, ale nosila som velkost 46, co je hranica "normalnych" velkosti v beznych obchodoch...
Aj H&M ma oddelenie xxl, vola sa big is beautiful alebo iba bb. Par peknch kuskov som tam kedysi nasla...
Ale plny suhlas s tym, ze akonahle je to vacsia velkost, hned to strihom a farbami krici "som nadrozmerna velkost!", take zemiakove vrecia, aj strihom aj farbou.
Mozno by bolo jednoduchsie najst sikovnu krajcirku, ktora spravi oblecko priamo na mieru... Ta bluzka potom asi nebude stat 10€, ale bude sediet perfektne.
Ja mam jednu kamosku, co si dava tiez sit veci. V obchode kupuje pancuchy a rolaky, kostymi si dava sit. Je pravnicka, takze si tiez nemoze dovolit nosit tie zemiakove vrecia...

gabyvt
21. okt 2013

Ja mám 176, veľkosť 44 a objednávam si šaty z Bonprixu, som veľmi spokojná. Ich číslovanie je väčšie ako v bežných obchodoch, preto si treba objednať vždy o číslo menšie.