mozno to sem ani nepatri ale uz par rokov nezijem na slovensku a viac menej vztahy s kamaratkami ochladli a jedine kde ich vidim je facebook. tak teraz ked vidim byvale kamaratky ake su chude a maju kazda vysoku skolu za sebou maju uspesne rozbehnutu karieru a kazda si stavia dom....mne taha na 3O mam sice jedno krasne dieta a milujuceho manzela ale som pribrata bez vysokej skoly bez kariery bez domu atd..neviem preco ale strasne na ne ziarlim a zavidim co maju
@emma2310 tak skus porozmyslat, ako svoj stav zmenit. ci schudnutim, ci najdenim si prace alebo urobit si nejaku skolu - nemusi byt hned vysoka. mozno nejaky kurz. spln si nejaky sen. 😉
a skus si najst nove kamaratky na mieste, kde zijes. nie kvoli tomu, zeby tie stare boli zle, ale preto, aby si mala aktivny vztah ku kamaratkam, fb vztah je totiz velmi malo a ozajstne vztahy to nenahradi 😉
@emma2310 zavist plodi len zavist a vsetky negativne pocity, kt. mas v sebe....ak chces mat, co najviac pozitivnych veci v zivote.....tak zacni mysliet pozitivne! ....ale zavis nie je toho sucastou.....v prvom rade bud vdacna za to, co mas.....kazdy den za to podakuj a ansledne sa sustred na to, co chces, co skutocne chces, co chces dosiahnut, po com tuzis...ale nie sposobom.....ze ini to maju...nei zavistou, ale tuzbou......a ja ti poviem len jedno....nic v zivote nie je nemozne....len treba chciet! good luck! 🙂
@emma2310 Nezavid. Dom, kariera, vysoka skola, stihla postava nie su zarukou stastia. 😝
V tridsiatke este mas koooopu zivota pred sebou. Schudnut sa da, doplnit vzdelanie tiez...
Mas aj tak stastie, krasne dieta, milujuceho manzela, takze mas sa o koho opriet, pre koho sa snazit, len treba zacat. Utapat sa v zavisti Ti neradim, tadial cesta k zmene nevedie.
Kazdy je strojcom svojho stastia a kazda cesta zacina prvym krokom. Nikto ho za Teba nespravi.
Drzim palce aby sa Ti to podarilo.
@emma2310 jaaj, no... obvykle druhym zavidime prave to, co nemame. Cize aj oni mozno zavidia tebe, ze mas "iba" krasne dieta a muza. Vaz si to, co mas, lebo v dnesnej dobe to nie je samozrejmostou. Mas zaklad. Majetky, kariera i stihla postava sa daju dobehnut a cakaju na teba v buducnosti 😉
@emma2310 ..podla mna by clovek nikdy nemal ziarlit..nikdy nevies aky je ich zivot v skutocnosti.... to ze ma vysoku skolu? .. vela ludi ju ma a predsa robia podradne prace... to ze si stavaju dom? ... mozno hypoteka na 40 rokov... ja si myslim ze ked si to povies takto tak neni co zavidet..a to ze su chude?... nech sa paci ..nekukaj na fotky kamaratok ale skac cez svihadlo, behaj, bicykluj, ...
Nehnevaj sa ale podla mna patríš medzi ľudí ci nikdy nebudú šťastní - lebo namiesto toho aby si sa tešila z toho co mas, sa porovnávaš s druhými... Je to o "nastavení" človeka - úspech druhých by ta nemal zozierat, ale motivovať... V živote skutočne plati "nedoprajes, nebude ti dopriate"... A len tak mimochodom - možno by si sa čudovala kolko z tvojich kamosiek závidí tebe tvoju rodinu... Takze žiadne lutovanie sa! Sami sme strojcami svojho štastia
@emma2310 lenže tým babám to asi nespadlo z neba... vysoká škola ich stála pravdepodobne pár rokov života, kedy ty si v noci sladko spala alebo žúrovala a ony sa drvili na skúšky... dom sa tiež nepostaví sám od seba, vo väčšine prípadov si treba zobrať hypo, ktorú budú splácať v podstate po zvyšok života... kariéra - no musí byť, keď jeden príjem v domácnosti "zožerie" dom... a zatiaľ čo ty si kúpiš nové šatičky botičky, tak ony nie, lebo splátka nepustí... že sú štíhle? no ktovie, či niektorá z nich nemá zdravotné problémy (len tými sa asi na fb chváliť nebude), alebo popri robote okolo domu ani nemá čas sa najesť... ty s nohami na stole striehneš na ich nové fotky, ony možno niekde s kosačkou alebo motykou behajú po záhrade...
takže čo? zdvihnúť prdel od compu a zamakať na tom, aby si sa im vyrovnala, keď len to ti chýba ku šťastiu... alebo sa naučiť byť vďačná za to, čo máš a vážiť si to, lebo je dosť takých, čo si nevedia nájsť partnera, nedarí sa im otehotnieť / donosiť a porodiť zdravé dieťa, nemajú strechu nad hlavou a trpia podvýživou...
@emma2310 a čo povieš na toto: je štíhla,pekná,stará sa o seba,oblieka sa a líči sa podľa najnovších trendov ,cez víkendy nesedí doma na riti,dopraje si kupeľe ,má vš,má vlastný dom a dobru prácu,rodičov po ruke
a jej muž ju podviedol a podľa jej slov s neatraktívnou,nevzdelanou ženskou veľkosti 46 ,s dvoma deťmi na krku ..našla si druhého muža ,podarilo sa jej po xy rokoch otehotnieť a už aj tento druhý mangel je radšej v práci než s nou,má možno všetko o čom niekto sníva,ale faktom je,že je neznesiteľná a v podstate sama ,uplne sama a obvinuje z toho celý svet okrem seba ,to asi ty nechceš ,že? 😝
nepozeraj druhému do hrnca ,pretože ani netušíš aká špina v nom možno pláva 😀 neporovnávaj sa s druhými ,lebo ti z toho prepne,vždy bude mať niekto niečo lepšie ,namiesto depkovania si sprav nejaký dobrý čaj do tohto počka ,napusti vanu ,otvor knihu,pusti si dobru muziku ,prečítaj si niečo pozitívne,motivujuce a nepripušťaj si takéto veci k telu,budeš šťastnejšia,na druhej strane nikdy nevieš ,čo závidia tebe..možno vlasy,pevné nechty,či zdravie,usmiate dieťa,či dobrého manžela 😉
niekto je spinavsi a niekto cistejsi, nie sme vsetci rovnaki. Su aj stihle pekne mudre a mile zeny, nemusia byt hned aj neznesitelne aby dorovnali tu stihlost. Boze toto som raz citala, ze jednej starsej vadili mlade kocky a utesovali ju spolubojovnicky ze tie mlade su blbsie. No nie su. To ma byt akoze utecha ze aspon nech je blba ked uz je pekna ci mlada? To moc charakter nelepsi
@emma2310 myslim si,ze sa viem vcitit do tvojej situacie.tiez som v zahranici a mnohe svoje byvale spoluziacky vidim uz len na socialnom sieti.je pravda,ze nemam postavu ako 17 rocna a mnohe byvale spoluziacky maju krasnu postavu...schudli,vydali sa do zabezpecenej rodine,maju zazemie od zaciatku,rodicia maximalne pomohli,postavili im dom,kupili auto...a ja nic z toho nemam.nikdy mi nikto nic na tacke neponukal.vsetko co mam dakujem len sama sebe...aj moj velky zadok 😀 ale mam akosi lepsi pocit z toho co som dokazala,ze sa nemusim dokonca zivota hrat na vdacnu dceru ci nevestu ci partnerku....lebo nikto pre mna prstom nepohol.nemam vela a mozno mam omnoho menej ako tie baby co ziju na SK...aj ked si kazdy mysli,ze vsak som v zahranici...mne sa to hrnie z rukava-moja vlastna rodina si to mysli...s tym nic neurobim,ale zavist nie je pekna vlastnost,lebo kludne sa moze stat,ze za tou tebou spominanou peknou postavou je jedno uplakane depresivne dievca,ktore sa musi obmedzovat,aby sa aj nadalej pacila svojmu manzelovi,lebo jej sebavedomie je na bode mrazu a jej muz zo sklomni k zaletnosti nema problem ju vymenit za ''novsi model'' 😅 mysli pozitivne a mysli vo svoj prospeh.neskumaj druheho co ma a co nema a ako k tomu prisiel...skumaj seba samu,vlastnu situaciu a co by si dokazala zlepsit...bud prikladom pre tie ''vychydnute kamaratky'' ukaz im viac ako telesnu krasu.ukaz im,ze aj bez vysokej skoly mas v sebe nieco jedinecne...lebo kazda sme v niecom jedinecna 😵
@barcelona94901
@emma2310 Barcelona ma uplnu pravdu....jedno co sa nikdy v zivote nedozvies je to co tebe zavidia tvoje kamaratky...taketo veci sa do oci nikdy nevravia...nikto sa nezveri....kazdy mlci a ticho zavidi,ale urcite sa poznas sama najlepsie...skus sa zahrat na sebapozorovatelku a prejdi si svoje vnutorne a vonkajsie vlastnosti...co myslis je na tebe nieco k zavideniu? 🙂 ja nemam problem uplne drzo vyhlasit,ze mam nadherne dlhe vlasy a viem,ze mi ich kazdy v praci zavidi a mne to velmi dobre padne,ked moje obezne telo prejde po chodbe a rozpustim si vlasy a vsetci cumia na moje vlasy...viem,ze nie na moje telo,ale na vlasy....ale ja si doslova vychutnavam tych par sekund sexi pocitu 😀
@emma2310 este ma k tomu napadlo: treba si uvedomit jednu vec: kazdy clovek ma svoje starosti, len nie vzdy o nich vedia aj ti druhi. (niektora mozno vyzera na prvy pohlad zabezpecena, krasna atd, ale mozno vo vnutri sa trapi, lebo prednedavnom potratila, mozno ma chorych rodicov, mozno ju podvadza manzel atd atd...)
Nikto tu nie je bez starosti. Mozno okrem par "zen-budhistov" (tak volam ludi, ktori sa dokazali odputat od materialneho sveta). FB a socialne siete nahravaju predvadzaniu iba tej pozitivnejsej stranky.
A ani krasnym, stihlym a zabezpecnym zenam sa nevyhyba ludske nestastie. Prikladom mozu byt aj uspesne a medialne zname zeny, ktore maju chore deti alebo im deti zomreli (napriklad).
Vsetko ma dve strany 😉
@hradnapani suhlasim...FB ukazuje len to co ukazat chcem...moj zivot ukazuje to co zijem a v com sa potapam...ci uz v stasti ci v nestasti....zivot nie je FB 😔
@cmulinko no presne s tymi tvojimi vlasmi - kazda zena ma na sebe nieco krasne,len si to musi uvedomit a vyzdvihnut to. A takisto mat svoje sebavedomie, lebo ak chyba, vtedy je aj krasa a stihlost figu platna. (nezamienat s namyslenostou).
Ja spominam na jednu nas ucitelku - z fyzickej stranky bola dost nepekna a zvlastna, ale milovali sme ju, lebo mala taku neskutocnu charizmu a zmysel pre humor, ze v mojich ociach zostane navzdy krasna 🙂 Ale urcite sa k tomuto stavu nedopracovala sebalutostou, prave naopak.
ja ťa úplne chápem, niekedy som taká istá. Tiež nemám VŠ, aj pribratá som, finančne to je tak akurát, ale žiadne boháčka niesom...., dom nemám. Môjmu okoliu sa celkom darí - sesternice, bratranci, sestra, kamarádky....všetci cestujú po svete , nemyslím tým Taliansko, Grécko a iné katalógové destináce, ale Kanada, Nový Zéland, nákupy v Miláne, kávičky v Paríži, lyžovačky v Alpách a pod. Majú dobré roboty, poprípade pracujú v zabehnutých rodinných firmách a finančne sú fakt " zahojení " . Dnes som videla svoju sesternicu a ja som na ňu ani nezavolala, aby sme pokecali, lebo už z diaľky som videla tú super postavu, tie perfektné handry, kabelku Prada, auto Nisan - veľké ako trakotr, usmiata, spokojná.....Ja v topánkach z číňanu, bunda z tesca, cez plece taška plná plienok , vlasy v gumičke ....uf, no nezvládla som to. A stále na to myslím...., že ja nemám, že niesom na ich úrovni.... 🙄 🙄 a hlavne ma mrzí , že som sa s ňou nestretla...
Ale musím si vážiť aj to čo mám, hlavne zdravie, nech máme aspoň toľko čo teraz, aby sme sa mali radi....no proste všetky tie notoricky známe veci - ale sú strašne dôležité
@cinnamon111 Mam aj takych pribuznych. Nikdy som im nezavidela, lebo nie je vsetko co sa blisti... Uz sa s nimi nestykam. Nemam sa s nimi o com bavit, a je mi to jedno. Mam okolo seba ludi (kamaratky, inu cast "nie tak stastneho" pribuzensva)a s nimi sa citim dobre a mame aj spolocne zaujmy. A je mi uplne v (vies kade), ze oni maju uz tretie auto, mne auto nechyba a ich starosti s tym, ze im ho niekto obehol klucom mi pripadaju smiesne.
Hovori sa, ze: Paneboze, daj mi silu aby som zmneil veci, ktore zmenit mozem. Daj mi silu naucit sa zit s vecami, ktore zmeni nemozem. A hlavne mi daj mudrost tieto dve veci rozlisit.
Trvalo mi to blho ale uz to zvladam aj menit, aj sa zmierit aj rozlisit. A tym padom som stastna.
@cinnamon111 mám takú skúsenosť,že ludia,čo navonok pôsobia,že majú všetko...majú len bublinu,ktorá skôr či neskôr praskne.
uz skoro 10 rokov co zijem v zahranici a vzdy ked sa vraciam do svojej rodnej dediny,tak si uvedomujem tu ludsku hlupost a chovanie.Na Sk je to tak,ze jednoducho musis ukazat svoju uroven,lebo spolocnost si to vyzaduje...zizaju na teba co mas oblecene,ako a ci si vobec upravena a ci nie si iba nejaka chudera.Neznasam chodit medzi ludi,ked sme na SK Posledny krat ma vytiahla moja dobra susedka na zmrzlinu do dediny-prehovarala ma dost intenzivne nech sa na tie zvedave a ohovaracie oci vykaslem....celych 9 rokov som nebola v centre nasej dediny,lebo neznasam tie pohlady.....ta mentalita a celkovo dusna atmosfera ma nici...dokonalost na prvom mieste...to uz davno nie som ja a nikdy som ani taka nebola .Tu v Isrku sa nikto o nic podobne nestara...uz som mozno presla do stavu ''Irky'',ktora si nerobi hlavu z nicoho...lebo tu nikto nic nekomentuje a nikto sa za nikim neobracia a nikto nikomu nic nezavidi,vtedy mi zacne byt luto,ze sa citim lepsie v krajine,ktora ani nie je mojim domovom,citim sa lepsie s ludmi,ktori ani nie su moja rodina a pocuvaju ma viac ako ti co ich poznam z domu....vsetka ta umela bublina je prec a mne nic ine neostalo ako vidiet realitu.niekedy clovek viac vidi z dialky ako ked ta ista vec stoji pred nosom....mne sa otvorili oci az par tisic km dalej od takzvaneho domova.Uz mam jasno vo vztahoch a v ludoch a mam jasno aj v tom,ze je malo ludi co mi este dokazu ublizit a tak isto je malo ludi co ma dokaze inspirovat k lepsiemu a poznam z domu malo ludi v ktorych vidim nieco naozaj zavidiahodne....a tie veci nemaju nic spolocne s materializmom.
s tou vysokou skolou si zabila 😉 kurnik. ja som ju robila popri zamestnani, zacala som v 29 rokoch, ziadne leharo, pekne do ineho mesta klusat, lebo som musela mat prave tu elitnu skolu... vytrapila som sa jak jedno hovado, hej, mam titul, z prestiznej skoly, ktory mi je naprd 😝 a za mam dobru postavu.. nie je pre kazdeho, hlavne kto je od prirody pri sebe , ako ja, vkuse si nieco odopierat...
Kazdy sa prezentuje hlavne na fb..a aj tu..tym lepsim..fotky, statusy....albumy... Pritom nevies co maju aky zivot v sukromi... Zit treba svoj zivot spokojne a ostatnych neriesit
emma: a čo keby si začala na sebe pracovať? Nemyslím teraz aby si sa začala opičiť po spolužiačkach a nasilu si zvyšovala status študovaním VŠ. Chceš VŠ? Ak áno, v pohode, ale ak nie, snáď si nebudeš pred spolužiačkami niečo nasilu dokazovať! Chceš im ukázať že aj ty si rovnako dobrá? Že aj ty si rovnako pekná a štíhla? Keď to máš robiť pre druhých a nie pre seba, tak sa na to rovno vykašli. Nauč sa dopriať inému aj to, čo nemáš ty... ak toto dokážeš, vtedy budeš naozaj šťastná... a hlavne nerieš a neporovnávaj sa... prepáč, mne to pripadá také detinské... nevyzreté... keď chceš dozrieť, nauč sa dopriať...
(ani ja nemám VŠ, aj ja mám úspešnejšie kamarátky, módne vychytávky neriešim a handry si kupujem v sekáčoch... som to ja a som taká aká chcem byť. Stretávam sa s tým, s kým chcem ja, žijem svoj život a nechcem žiť život svojich spolužiačok. Doprajem každému to, čo ho urobí šťastným. Ak sú to handry, nech, ak sú to autá domy, nech, ak je to zdokonaľovanie ich tela, nech si to užijú, rada im to doprajem 🙂 Viem, že mne by to ku šťastiu nestačilo 🙂
@emma2310 sme ludia, kazdy nieco zavidi. Niekto malickosti niekto vacsie veci ( najdu sa aj taki ktori budu zaryto tvrdit ze ich sa to netyka ) pokial chces nieco zmenit tak to zmen a pokial nechces alebo nemozes tak to nechaj tak a venuj sa dolezitejsim veciam v zivote. Trapit sa nad takouto sprostostou je blbost. Ak s tym nevies zit tak prestan chodit na fb. Ale ozaj jeto normalne a prirodzene, nic strasne nerobis tak sa nad tym prestan trapit a neries blbosti.
... ja síce mám tiež VŠ, síce máme byt, dokonca aj dom, zdravé detičky, úžasného manžela, ale... niekedy trpím takými silnými depresiami, že ti to ani neviem povedať. ☹ FB prezentuje ľudí, ako šťastných a spokojných s úžasným životom, skutočnosť však môže byť iná. Mne je niekedy až smiešne, keď čítam tie statusy 😀 čo si niektorí o sebe myslia a čo tam dokážu popísať 😝 A fotky ako úžasné rodinky... ale pravda je veľakrát niekde úplne inde. Možno máš ťažké obdobie a preto máš tieto pocity, ale neboj, ono to prejde a budeš zase šťastná a spokojná s tým čo máš 🙂 🙂 🙂
@emma2310
No a čo ti brani teda realizovat sa aj po tejto stranke? Napr. schudnut, ci spravit si skolu a podobne?
Inak, vysoka skola neznamena automaticky kariera 🙂
Zacni pracovat na zdravom zivotnom style, aby si dobre vyzerala a bola zdrava a hlavne rob to, co ta bavi. Nemusis mat vysoku skolu lebo ju maju kamaratky.