Žiadosť o sociálny byt

bea798
11. jún 2016

Ahojte, potrebovala by som poradiť a zároveň sa aj teda spýtať. S priateľom čakáme bábätko a chceli by sme sa osamostatniť. V dedine, v ktorej býva on sociálne byty majú lenže nemôže oň zažiadať keďže je naňho napísaný dom. A tak by som sa chcela spýtať či by som oň mohla zažiadať aj ja, či nie je problém že som z iného okresu, a že nepracujem (priateľ pracuje). A tiež je tu ešte to, že 18 budem mať len o mesiac 🙂

Za odpovede vopred všetkým veľmi pekne ďakujem 🙂

pribinak
11. jún 2016

Este nie si dospela, az o mesiac. Druha vec, najlepsie urobíš, ak si zistíš podmienky na obecnom urade, lebo niektore obce daju socialny byt len obyvateľom, ktory maju v ich obci trvaly pobyt
Ďalšia podmienka mize byt, ze musis byt žiadateľ zamestnaný, aby mal z čoho platit nájom a energie

butterfly333
11. jún 2016

@bea798 tak ak priatel vlastný nehnutelnost nemá šancu dostat socialny byt jedine že by ich tam podplatil tak ano leboaj unas to tak je a ty tam nedostaneš pokial tam nemáš trvale bydlisko jedine že by mali vela volných bytov a žiadne žiadosti o byt,musíte obaja splnat podmienky ako mat pravidelný príjem nemože zarábat málo a a ni moc treba nejake peniaze na zábespeku,uas sa čaka na byt aj 4-5 rokov

zita19
11. jún 2016

Priatel je majitelom domu a vy chcete socialny byt. To mi nejak logiku nedava. Preco nebyvate v jeho dome?

sardinka335
11. jún 2016

@zita19 to, že je dom na priatela napísaný ešte neznamená, že tam aj moze byť, byvať...vieš ako to je, ludia dnes robia take čachre machre, že to hlava nebere. Čiže aj ked ,,má niekto dom,, moze byt paradoxne bezdomovcom alebo aj špekulantom....no, kto vie.

zita19
11. jún 2016

@sardinka335 no tusim, ze za tym nieco take bude. 😝

lackogordan
20. jan 2022

Dobrí deň chcem sa popitat či sa dá požiadať o sociálni byť môj dvochodok je 460€ nutné hľadám sociálni byť z partnerkou prosím dasa aj elektonicki podať žiadosť o sociálni byť