Ahojte všetci pisem anonymne a poprosim len slušne odpovede . Ako to teraz je ked sa nesmie zhromazdovat . My sme 5 a chce dojst ku nam moja mama a brat možu normalne prist Beriem to važne nechcem mat s toho problemy ale zas pride my to hlupe povedat mame nechod nieje ohrozena skupina je mlada ale chce si odychnut proste u mna nemusi varit zahra sa s vnučatami a tak dalej a predsa len uz aj psychika robi svoje . Aj ja sama som s toho na prasky všetkeho že nahodou dojde mama a nabehnu my domov policajti .Nemam na pokutu ledva na hypoteku škrabene takže by my to najmenej chybalo . Ale cele je to na hlavu . A ano mame dobreho suseda :D Viete ako to myslim . Ma obycajny clovek neake prava proste sa nebat a zit normalne . Vravim si ved je to moja mama aj keby dosli policajti poviem že je to mama mam ju nechat samu sa zblaznit doma . Neviem čo chcem proste asik sa iba vylžalovat a počut co je spravne .
vieš čo? dnes má moja babka narodeniny. 90 rokov. Plánovali sme jej rodinnú oslavu. Miesto toho k nej pôjde len môj otec, prinesie darčeky od nás všetkých aj tortu atď. Žiaľ, neriskujeme, musíme všetci vydržať.
ak sa stretávate pravidelne nevidím problém, opatrenia sú na to,a by sa nestretávali ľudia z rôznych domácností a nešírilo sa ochorenie, ale ak ste v úzkom kontakte stále môžete
keď tak premýšľam, tak rodina s 5 deťmi je dosť... jaj aha oni sú z jednej rodiny. tak potom rozvedení rodičia s viacerými deťmi... jaj aha tam sa to zase netýka rodičov....... furt nejaké výnimky 😂 keby mi niekto v januári povedal, že rozložiť celú spoločnosť a jej základnú bunku (čo je rodina) je také jednoduché, vôbec by som neverila, že ľudia sa nebudú búriť. absolútne nepredstaviteľné sa mi deje priamo teraz pred očami 🙂
Ak bývate spolu často, tak ako nevidela by som v tom problém, podľa mňa ide v tom opatrení skôr o náhodné stretnutie
vôbec nejde o bonzovanie, ale logicky si treba zvážiť s kým áno a s kým nie, ak som s rodičmi v styku pravidelne budem sa s nimi stretávať aj naďalej, ale ak žijú 200 km odo mňa dám si pauzu
Ani nerozmýšlaj, že mama nepríde. Ako sused dokáže že nedodržiavate odstup.
Toto by ma ani nenapadlo riešiť.
@eru331 v opatrení ide predovšetkým o plánované stretnutia, nie náhodné... to, že ty sa náhodne s niekým stretneš, tak vieš obmedziť čas, ktorý s ním stráviš... toto opatrenie rieši plánované akcie, protesty, rodinné oslavy... svadby retardovaných ľudí, čo potrebujú riskovať a mať v tejto situácií svadbu s 200 ľuďmi, lebo veď treba sa ukázať ...
Autorka, polícia nemá právo len tak ti vbehnúť do domu.
ja si predstavujem zhromazdovanie trosku inak ako to, ze sa blizka rodina navstevuje. v tom pripade je zhromazdovanie aj pracovne prostredie atd. to akoze ked by som mala 5 deti, tak by manzel nemohol s nami nikam ist, lebo uz nas je viac ako 6? 😂 urcite by som sa nebala tohto, zhromazdovanie toto nie je urcite.
Wau ludia, to akoze fakt? Vcera to bolo ok ale dnes kvoli tomu, ze vam to vas otrokar (stat) zakazal, budete posluchat ako ovecky?
Mohla by som sa vysrat na to, ci nas bude 5, 6 alebo 10. Boha, rozmyslajte uz sami svojou hlavou. Neskutocne.
neboj žiadny problém to nebude😉logicky si zober cigánov a tým sa nechcem nikoho odtknúť ale na dvore spolu žije viac rodín.....aj v práci je viac ako 6ľudí a aj v obchodoch.....a aj v toľko kritizovaných zatvorených reštikách by bolo viac ľudí ako 6😉ak ste rodina a stretávate sa nie je to žiadny problém, veď ak by bol niekto z vás nakazených - prenesie sa to či ste doma šiesti alebo siedmi.....tam id eo zhromažďovania ako také - veľké množstvo cudzích ľudí na malom priestore.....
@nevludna úplne s tebou súhlasím, včera to bolo ešte v pohode a dnes už nie??? Ľudia majte už svoj rozum! Jedine co tým dosiahli je to, že sa ľudia začnú nenávidieť, sused uda suseda, že ich je na záhrade 7 a nie 6 🤦♀️🤦♀️ boháča teraz myslíte že vírus odíde, už tu to bolo na jar a ako to pomohlo??
@nairia ja už neverím nikomu a ničomu, len vlastnému zdravému rozumu, ktorý mi hovorí, že tieto opatrenia sú blbosť! Zázrakom v lete keď sa ľudia viac zgrupovali, stretávali sa, boli na dovolenke, kúpaliskách, organizovali gardenparty bol vírus odcestovaný, či ako??? A zrazu príde jeseň a vrátil sa?? Každý kaslal na opatrenia a teraz tu idú zadupat mamičku, ktorá chce svojej dcérke urobiť oslavu so spolužiačkami?? Sedia vedľa seba v lavici a je naivne si myslieť, že majú rusko na tvári celý cas!! Takže v škole sa nemôžu nakaziť, len na oslave?? U nás v škôlke musia mať rúška tiež ale čo z toho, keď idú jest tak si ich naukladaju vedľa seba na radiátor, to sa už bacile neprenasaju z rúška na rúško??? Ľudia sa zblaznia o chvílu
@petkaaa nariadenia, ktore mi nedavaju zmysel, samozrejme odmietam respektovat! Co na tom nechapes?
Odmietam nosit vonku rusko, ked okolo mna nikto nie je. Nikoho neohrozujem.
V prvej vlne som bola na prechadzke v lese, kde nikdy nikto nie je. Stretla som tam zrazu rodinu, vsetci ruska.....akoze odtial potial. Hlupo sa pocuvali zakony napr. proti Zidom (najdes udavacske zapisnice o tom, ako niekto videl konkretneho cloveka, bohuzial v tej dobe “zleho” Zida, v kadernictve), udavacstvo za sociku, apartheid, otrokarstvo. Zakony neznamena automaticky moralka. Takito hlupi ludia, ktori nevedia rozmyslat sami za seba, su nebezpecnejsi ako nejaky virus.
@petkaaa áno, obavy ma každý, ale žiť treba! Na jar nás zavreli tiež, nechodila som ani k svojim rodičom a jedného dňa mi zavolala mama, že otec umrel!! Vieš ako som sa cítila, keď kvôli nariadeniam som ho nevidela 2 mesiace a prakticky už vôbec??? Doteraz revem a vycitam si to, lebo povedzme si bola omnoho lepšia situácia ako teraz! V mojom okolí umrelo toľko ľudi a nie na covid ale kvôli nemu, lebo sa im nedostalo riadneho vyšetrenia a zdravotnej pomoci! A povedzme si rovno, ako vieme, že ti co zomreli na covid by napríklad neumreli aj na obyčajnú chrípku co tu koluje niekoľko rokov??? Nevieme a ani vedieť nebudeme
si myslíš že sused len sedí pri okne a čumí kto ku tebe prišiel?
Polícia ti nesmie vkročiť do dvora len tak pre nič , len toto právo má hygiena.... a ak už náhodou niečo tak povieš že tebe je stráááášne zle a musela prísť mamina opatriť deti.... Ale podľa mňa NIK na kontrolu nepríde.... niet ľudí...😉
@deti95060810 joj by si sa divila 😂😂😂 moja suseda ma taky prehlad, že by si neverila 😂😂
@nevludna Nehovorím o rúšku v lese, to je samozrejme hlúposť, veď tam ideš kvôli čerstvému vzduchu, tak si ho samozrejme zložíš. Ale nazývať ľudí, ktorí rešpektujú nariadenia ovcami? A nasilu sa stavať proti niečomu, čo je nariadené? Na čo? Ako malé trucovité dieťa, čo chce vzdorovať? Takto isto si to povedali aj ľudia na svadbách na Orave a v Bardejove a pozri, čo z toho majú? Tiež nechceli byť "ovce".
To nie je o tom, že a just si urobím oslavu doma, nebudem počúvať. A naozaj si nemyslím, že teraz sused bude bonzovať na suseda a zvrhne sa nám to tu.
@lenka2710 no mňa by nezastavil žiaden príkaz nevidieť rodičov... Stááále chodím ku otcovi. Niekoľkokrát denne. Môže byť corona aj neviem čo , ale k otcovi chodíme všetci súrodenci.... Po susedoch nechodíme - to si povieme aj cez plot pár slov, ani po širšej rodine - to tiež stačí telefón...
@lenka2710 však nech zavolá políciu...čo ti môže aj tá polícia...pokým nerobíš oslavu s 50timi ľuďmi tak neviem čo by tam robili.... 😉
@petkaaa milujem, ked hovorim o niecom konkretnom a opacna strana da priklad nejaky extrem...kto tu hovori, ze nech sa ludia stretavaju v 200ks pocte? A aj keby, je to na kazdeho svedomi a zvazeni.
99% nakazenych nema priznaky, ti co umru, by umreli na nieco ine. Ale teraz je top tema Covid, tak budem strasit tymto. Kolko ludi umrie na samovrazdy, lebo pridu o pracu? Kolko ludi umrie kvoli tomu, lebo sa posuvaju terminy ich vysetreni, alebo maju strach ist do nemocnice, lebo denne citaju REKORDNY narast nakazenych? Preco tie info nepisu ako pomer nakazenych vs testovanych? Lebo by to nebolo mozno take strasidelne ako absolutne cislo. A ano, ludia, ktori slepo pocuvaju a nerozmyslaju, su ovce.
@deti95060810 vidíš, ja som ich chcela chrániť, keďže muž bol pendler a mama je riziková skupina a co z toho??? Prišla som o blízkeho človeka kvôli čomu??? Lebo dr sa na neho pomaly ani nepozrel a strpnutu celú ľavú ruku prisudzoval krčnej chrbtici, dal mu milgammu a za pár dní bolo po ňom, lebo to bola porážka, takže lekári nad hrobom sa boja vlastných pacientov, tak aj ordinuju
@lucka_ke aky je rozdiel ci niekto zije od teba 2 km alebo 200 km, ak sa s nim stretavas pravidlene, hoci aj kazdy tyzden?
@nevludna uplne s tebou suhlasim.. Ludia maju mozgy zatemnene strachom a toto je vysledok.. Plus do toho este ten ufnukanec na cele nasej krajiny kazdu chvilu povzbudzuje ludi, nech sa kontroluju navzajom... hnus.. Ked vidim ako sa ludia spravaju, uz mi dava zmysel, ako bolo mozne, ze sa udiali vsetky tie svinstva v minulosti.. Lebo ludia LEN robili, co im bolo povedane ..
Chces slusnu odpoved...tak si to spocitaj. Nie ste z 1 domacnosti a v jednej vas je 5. Cize ak pridu 2ja,sused ta bonzne.