Ženy po cisárskom kde ste? Kedy začať cvičiť? 🤣😋

meghan999
23. dec 2019

Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať mamiciek ktoré sú po cisárskom kedy ste začali cvičiť? A ako? Chcela by som zamakať na postave len sa bojím, aby sa niečo nestalo. 😁

eliskadad1
23. dec 2019

@meghan999 čo som počula od kamarátiek, tak až po polroku môžeš začať a pomaly, postupne. cviky si pozri na internete, isto ich tam bude kopu.

nenullienka
23. dec 2019

@meghan999 ja mám za sebou 2 sekcie. Cvičiť brucho sa odporúča po 6 mesiacoch. Ja som začala pomaličky behať 9 týždňov po druhej sekcii. Úplne v pohode (pred tým som behávala 2 roky). Ale brucho som začala cvičiť až 8 mesiacov po druhej sekcii.

meghan999
autor
23. dec 2019

@eliskadad1 ďakujem pekne, ale chcela som osobnú skúsenosť počuť.
😊

meghan999
autor
23. dec 2019

@nenullienka hmm a keď mám problémy s kolenom?

nenullienka
23. dec 2019

@meghan999 jáj tak to by som sa poradila radšej s lekárom, prípadne fyzioterapeutom. Ale brucho určite začni zaťažovať až po tých 6 mesiacoch.

nenullienka
23. dec 2019

@meghan999 ja som aj rýchlo-chôdzu robila s kočiarom. Tak skús tú, ak ťa koleno pustí.

sasa1310
23. dec 2019

@meghan999 ja som začala po 10 rokoch 😀

pininka1
23. dec 2019

@meghan999 keď máš problémy s kolenom, určite treba niečo iné ako beh. Ja mám problémy s oboma a doslova mi zakázali behať. Mňa po cisárskom to brucho dosť ťahalo, skúšala som asi po 7 mesiacoch robiť brušáky a veľmi to nešlo, ale tak po roku a pol to už bolo ok. Hlavne dávaj pozor, cisársky rez je rezanie cez viacero vrstiev, ktorákoľvek sa môže navrhnúť a to sú potom horšie problémy ako postava

bodkolienka81
23. dec 2019

@meghan999 po prvom cisarskom milion km chodza, zlahka hned po porode. Joga, pilates tak 7-8m po. Po druhom cisarskom zacinam az po roku jogu a pridavam cvicenie na diastazu..

bobulko
23. dec 2019

mne sa na konci tehotenstva spravil pruh v pupku, takze som mohla akurat tak stahujuci pas pouzivat a prechadzky. odvapnili sa mi kosti, po 6m som nebola schopna chodit po schodoch. musela som si kupit lieky na klby a dala som sa lymfodrenaz. to mi pomohlo na tie kolena a po dvoch rokoch som sa dostala aj na zakrok a tak som nemohla zas cvicit na brucho a setriaci rezim. odporuca sa min 6m necvicit ak nie su problemy.

kristina2412
23. dec 2019

Po prvej sekcii po pol roku, po druhej sekcii teraz zacinam po vyše roku.

snehulienka8
23. dec 2019

ja som teraz 21 mesiacov po sekcii veselo skocila na sikmu posilovaciu lavicku, ze si spravim brusacikov par a v soku som zistila, ze ani jeden nedam..ostala som lezat dole hlavou..a ani zliezt som nevedela..nakoniec som sa silou vole prevalila na bok a padla na podlahu, rovno malemu do hraciek.. smutne som konstatovala, ze som to tehotenstvo, sekciu a cele dojcenie a mamickovanie sa podcenila..
vraj treba zacat bicyklovanim nohami vo vzduchu..a az potom nejake sikme lavicky..inak som celkom aktivna si myslim..denne vynasanie a znasanie dietata a celej vybavy hore dolu 4. poschodia..kocikom chodime na zahradu, do kopca..a ani ten 1 brusak nedam...?

hennyinnsbruck
23. dec 2019

Ahoj... Áno až po pol roku... Začala som skôr a strašne ma tahala jazva... Dovtedy môžeš drepy napr (neviem aké problémy máš s kolenom), babo dvíhať hore (ak sa mu páči), ak máš veľké problémy s kolenom tak hodit reč s profikom. Ešte kukni ci nemáš diastazu náhodou, ak áno najprv na tej treba popracovať 😊

meghan999
autor
23. dec 2019

@sasa1310 paráda
🤣

natka16
24. dec 2019

@meghan999 ..ja som sa bola radit s fyzioterapeutkou (sice az 10m po porode) a dala mi cviky, ktore sa mozu cvicit uz po sestonedeli (pokial je vsetko ok)..no bezne brusaky urcite nie..najlepsie konzultovat s fyzio 🙂

jeliz59
24. dec 2019

No ja som začala po 8 mesiacoch....mne odporučil dr tak...tebe možno tvoj inak...zrejme je to individuálne od konkrétnej ženy akou rýchlosťou sa ti všetko hojí....jednej rýchlejšie druhej pomalšie....🤗🤗🤗