Ahojte. Oslovili vás elektrárne ohľadom Zelenej elektriny? Dali ste si to?
@miskamilka prečo?
@markaterka pride mi to take zarabanie na zakaznikoch. 24€ rocne za nic, elektrina mi bude tiect domov stale rovnaka. Na podporu zelenej elektriny z toho ide realne tak 2€, zvysok zisk ZSE.
Dobrý aj náš oslovili ZSE aby sme prešli na zelenú energiu no neviem .Aké máte s tým skúsenosti?
@monkri je to len o dobrom pocite, lebo elektrina vam potecie domov ta ista. Akurat podporujete tym extra poplatkom vyrobcov zelenej elektrine, akurat ze tak 10% poplatku ide realne na podporu zelenej a 90% podporujete ZSE 🙂 niektori ini dodavatelia vam to iste ponukaju zdarma, bez dodatocneho poplatku
@monkri V žiadnom prípade to nie je o benefitoch. Dostaneš max. certifikát, ktorý môžeš ukázať kamarátom. Štát v minulosti schválil pre tých špekulantov so solárnymi elektrárňami vysoké dotácie, na ktorých rozprávkovo zarábajú, sedia doma, šúchajú nohami a my sa im na to máme skladať? No ja v žiadnom prípade! Niečo o tých certifikátoch si môžeš prečítať aj tu: https://e.dennikn.sk/1760383/za-dvojeurovy-prip...
Povazujem to za somarinu a este som im aj povedala ze moj otec pracoval v jadrovej elektrarni a nemam z jadrovou elektrinou ziaden problem
Inac vcera sa jeden kolega vyjadril ze Nemci tvrdia ze keby sa preslo na elektricke auta ani 10 percent vyroby Nemecka by nestacilo.
Somariny ale fakt somariny vymyslaju uradnici od stola v uniii. Povesat ich
Dakujem vám.odmietla som ich
@miskamilka akého máte dodávateľa?
@jullyeverest Slovenske elektrarne - energeticke sluzby. Spokojnost.
@miskamilka a koľko platíte mesačne? Akurát ideme stavať som tak s so toto zaujímam 😀
@jullyeverest to zalezi od spotreby, my mame 3izbovy byt, okolo 30€ mesacne
neviete mi prosím poradit ako zrušit zmluvu na tu zelenu energiu?
všimli ste si na vyučtovacich fakturach že zelena elektrina je uz 4,50 eur, hned som hladala formular na zrušenie tej sluzby, plati tam 1mes vypovedna od dalsieho mesiaca a musi sa to dorucit poštou doporučene , uz to je v obalke...
@miika prosím Vás aj ja som na materskej a nedovolím si to platiť,kde najdem formulár,poradíte mi
Joj,minuly rok marec,že za euro,dobre,veď mozeme to dať,jasne… teraz tam mame platit 5 eur,za rok a pól dobrý nárast a nezaratava sa to do preddavkov,len im prispievame,strašne som naštvaná 🤦♀️
Ahojte našli ste niekde ten formule?
@markaterka my mame zelenu elektrinu od elektrarni automaticky, bez priplatku. Tu zelenu od ZSE za 2€ mesacne by som si nedala