Zdravotný asistent - pomocná sestra

brita7777
2. júl 2020

Ahojte, je tu niekto, kto studoval tuto specializaciu ? Neviem presne, ci sa to aj na Slovensku tak vola, zijem v zahranici, je to kratsie studium pod zdravotnou sestrou. Ste spokojne s touto pracou, aka je vasa pracovna napln ? Studium bolo narocne, co bolo gro studia ?
Je tu prip. aj niekto, kto pracuje v porodnici ako pomocna sestra ?
Mam zaujem o toto studium, preto sa pytam. Dakujem

jarka9669
2. júl 2020

@brita7777 ahoj ja to mam vystudovane, 4 roky stredná škola, my kým sme chodili odbor sa volal zdravotnícky asistent a asi rok co to premenovali na praktická sestra. Dá sa aj večerné štúdium trvá to asi 2 roky, myslím.

brita7777
autor
2. júl 2020

@jarka9669 aha, no tu to volaju inak a si spokojna s pracou ? o com je studium ?

jarka9669
2. júl 2020

@brita7777 ja som v tomto odbore pracovala 3 roky kým som nevystudovala vysokú školu ja som bola v podstate spokojná celkom, len nie každý je lebo hovoria, že si taky poskok pre sestru, beháš do labaku nosíš krv, s pacientami na vyšetrenia, kŕmis ich, prebalujes dávaš lieky a tak..

katulka1141
2. júl 2020

@brita7777 ahoj koncila som externe pred rokom. Mas nizsie kompetencie ako sestra, ale nevadilo mi to. Zatial nepracujem, lebo ma caka materska dovolenka

brita7777
autor
2. júl 2020

@katulka1141 a studium je ake, anatomia atd ?

martinastaj
2. júl 2020

Manžel pred 2 rokmi skončil externé 2 ročné štúdium je veľmi spokojný a štúdium .....nebolo to ľahké, ale zvládol, on mal vtedy 40 a spolužiakov mal aj po 50 a zvládli to tiež, nikdy nieje na škodu rozšíriť si vzdelanie 🙂