Dobrý deň, som tu nová.Chcela by som sa spýtať či mám nárok na nejaké peniaze alebo čo robiť v mojej situácii. Od januára 2010 som na úrade práce ako nezamestana. Nedostávam ani podporu ani soc.dávky,pretože muž zarába viac (predtým som bola na RD). Mám však zdravotné problémy, kvôli ktorým som podstúpila v januári 2010 operáciu. Tá mi však zrejme nepomohla, pretože problémy sa vyskytli zase v okolí operovaného miesta. Od januára teda chodím stále po doktroroch, rehabilitáciach, mám veľa plávať (nemám však na to ani peniaze,lebo splácame úver). čaká ma opäť kontrola a znovu možno ďalšia operácia... Kvôli návšteve u doktorov si ani neviem nájsť prácu a ani ma nikde nevezmu,keď zase budem asi operovaná a zároveň nemám ani peniaze! A nemám si z čoho ani lieky kupovať. Viete mi poradiť, či sa dá v takejto situácii dostávať nejaký príspevok alebo či mám nárok na čiastočný invalidný alebo niečo podobné... budem vdačna za každú radu.
snilko...na žiadny príspevok z úradu práce,ani na žiadnu kompenzáciu nárok nemáš.Na čiastočný invalidný dôchodok by si mala nárok iba vtedy, ak by si bola na PN-ke rok.Po roku by si bola vyzvaná na posudkovú komisiu, ktorá by ti buď schválila invalidný dôchodok, alebo by ťa vypísala z PN, a uznala za práceschopnú.Ak by ti schválili inval.dôchodok, hoci čiastočný, jeho výška závisí od výšky poistných odvodov, ktoré si doteraz platila.Dúfam, že som ti aspoň trošku poradila.