Nám nosí stromček Ježiško, ale tým pádom je problém, kedy ho navešať. Vlani to dopadlo tak, že 23.12 deti nie a nie zaspať, tak sme to vzdali a išli sme spať aj my. potom sme nejak tak nezávisle na sebe obaja v noci vstali a okolo tretej sme vešali stromček 😀 Nebolo to bohviečo. Tak neviem čo teraz, myslím si, že deti by mali veľkú radosť zdobiťstromček, ale zas - to čaro, že k nám prišiel z neznáma a zrazu je tu 😅 tak neviem... a hlavne - čo poviem, taaak - a tento rok si ho navešiame sami? či ako? 😅
Ako je to u vás? Zdobíte stromček s deťmi, či bez detí? 🙂
určite z detmi , aj ked vlani mala dcerka len dva roky už vtedy si to strašne uživala ,a teraz sa nesmierne teši , už sme pokukali kde mame poodkladane ozdobi a uz len čakame na december , je to nadherny zažitok
nasa bude mat teraz vo february 4 roky a tento rok sa chystame ozdobit po 1x stromcek aj s nou..(predtym sme ho vzdy robili vecer,ked uz spala,takze rano mala prekvapko 😉 )..velmi sa na to tesime,tak uvidime ako to dopadne..ci ju to bude vobec bavit a bude s toho taka nadcena ako aj jej rodicia.. 😉 😀
Ked sme boli deti, naši nám vždy robili stromček ako prekvapko.. (do nejakých 10r?) a my sme ich den pred nechali pekne večer v domnení, že spíme.. a už sme sledovali, ako prenášajú krabice, potichučky sme si ševolili, až sme zaspali.. my sme sa potom akosi nezávisle v noci tiež sami zobudili a potajomky ho šli okukať.. kde je podkova čokoládová, ako to svieti a pod. 😅 😅 .. takže pokiaľ to bude možné, budem tajnostkáriť i ja 😀 😀 a MM samozrejme so mnou, ako inak 😵
u nás sme zdobili stromček každý rok spolu. spolu zdobíme, spolu pečieme, spolu varíme... ve´d o tom sú vianoce,či nie?? nie o samostatnosti, ale o rodine... to čaro, tá nálada,...to sa nedá opísať🙂 tento rok nám už bude pomáhať aj náš drobček🙂..uvidíme, koľko ozdôb trafí na stromček a koľko mimo 😀 😀 juj...už nech sú tu🙂
Zatiaľ sme ho zdobili sami, ale tento rok už pekne v trojici 17.12. 🙂
Vzdy s detmi,ja som to ako dieta milovala a to sa u nas davali aj kolekcie a salonky/uz to nerobime/volakedy ked mama aj otec dostali po 3 krabice bolo toho požehnane 😉 ako deti sme milovali ak sa sladkost,,sama,,rozbalila alebo odtrhla...mama s babkou vzdy varili a s otcom sme zdobili stromcek pocuvalu koledy...ach jaj to detstvo...ako rychle to ubehne...
v našej rodine sa vždy zdobil stromček s deťmi. Bolo to akože zdobenie pre ježiška. Robila som to ja, ako malé dieťa a teraz to robí aj moja už 8 ročná slečna. ježiško nosí darčeky a my ježiškovi upratoujeme a zdobíme stromček, nech sa u nás dobre cíti, ke´d dojde dať darčeky 😉
my zdobíme stromček bez detí ...a to večer, vlastne v noci z 23. na 24.12. , keď konečne zaspia, ale našťastie sú ešte obaja malí, takže to netrvá až tak dlho 🙂 ...u nás zatiaľ nosí stromček Ježiško a "nechá im aj jednu škatuľu s ozdobami" ako odmenu, že boli dobrí a tie potom spolu ráno povešiame na stromček...dúfam, že nám to takto dlho vydrží, lebo tie rozžiarené a prekvapené tváričky mojich malých anjelikov, keď ešte v pyžamkách pobehujú okolo stromčeka, sú super zážitkom... 😵
ďakujem, všetko poctivo čítam 🙂 tak pravdepodobne ozdobíme tento rok spolu s detmi, povieme im, že veľké deti už musia Ježiškovi pomôcť, aby to všetko stihol 🙂 už sa teším 🙂
Nase deticky budu mat v decembri 4 roky a 2 roky. Baby vecer ulozime a ked uz tvrdo spia, s manzelom sa pustime rychlo do stromceka. A rano ho objavuju... s nadcenim, ze ho doniesol Mikulas 🙂 Stromcek zvykneme totiz pripravovat v pred vecer Mikulasa, aby sme si vianoce priblizili uz skor. A tak mame vianocnu naladu uz od zaciatku decembra.
u nas to robim sama z 23 na 24.. je to take mile..mm mi pomoze ho len postavit a ostatne je na mne..
kym sme nemali ninku tako som si ho robila 24 doobeda..
ale povedala som si ze teraz jej to budem robit ako prekvapko.. doteraz si pamatam ako som sa ja tesila ked som bola mala a 24 som so segrou naklusala do obyvky a tam bol postaveny krasny stromcek , ziaril.. a sme ho obkukavali a tak .. vzdy som sa na to neskutocne tesila..
ked sme boli vacsie tak sme to robili zas my dve, ako prekvapko pre nasich .. ale to sme mali 15 -16 rokov.. to bolo uz ine..
u nás zdobím stromček ja večer 23.12. keď už drobec spí. stromček nosí pre malého Ježiško a ten nádherný údiv ráno v jeho očkách je nádherný. toto by som chcela udržať asi tak, kým nepôjde do školy. potom začneme zdobiť stromček spolu pre Ježiška. 🙂
ja si spominam na zdobenie stromceka u nas doma vzdy sme zacinali az ked deti spali a nie raz deti zaspali az o 22.00 a my sme zdobili stromcek do 4.00 rano a rano deti uz o 6.00 vybehli a pozerali aky nam jezisko doniesol stromcek my zniceny ale ten usmev bol krasny my stromcek zdobime 23.12 teraz uz asi take 3 roky aj s detmi najmensiu dame k rodicom a stihsame to do 20.00 a ten krasny pohlad nasej najmensej stoji za to
My sme vždy doma pomáhali zdobiť stromček, niekedy 23. a niekedy od nedočkavosti aj 20. 😀
Ale asi zavádzam tradíciu, že Ježiško nosí stromček, takže hurá zdobenie stromčeka v noci sa blíži 😀
ja zdobím s deťmi a to už 6.12. koncom novembra a začiatok decembra okná ozdobíme rôznymi ozdobami, čo deti nakreslia a vystrihnú a byt si vyzdobíme veľkými papierovými obrázkami so santom na saniach, ručne robených papierových hviezdičkách.... 😀