Ahojte 🙂,
chcem sa spytat, aky mate nazor na zdielanie fotiek deticiek na Facebooku. Premyslam nad tym, ci to nie je porusovanie jeho sukromia, ci sa nebude hnevat, ked bude starsi/ia a zisti o vsetkych fotkach co som pridala... Zdielate aj fotky kde nie je babatko cele oblecene - nemyslite si ze to moze niekto zneuzit? Alebo mate skusenost s konzultovanim toho, ci vase dietatko chce aby ste tu fotku zdielali?
Velmi si cenim nazory a pozdravujem,
Alzb.
Ja nedávam. Predsalen je to ich život, a moja pýcha na to že ich chcem ukázať svetu ich v budúcnosti obmedzovala.... žijeme iný vek. Máš na FB zavesené vlastne fotky ako si sa pokašľala do plienky, alebo Ako si prvýkrát použila nočník? Zneužitie ma neštve, skôr mám problém, že ja by som nechcel aby moje intímne fotky boli pomaly hocikomu prístupné. Áno, kamarátom, sa mailom alebo SMSkou pochválim, ale verejne nikde neposkytujem fotky mojich deti.
selektujem. spolocna rodinna foto, resp foto prvych krockov a pod - OK, nedavam vsak holotiny, serblikoviny a pod. plus nastavenie sukromia. horsie ako FB je napr MK - tam mamicky hadzu holotiny a je to verejne pristupne.
mam iba par fotiek uverejnenych na fb a mojim kamaratkam co tam vesaju kazdy prd sa cudujem ze ich to bavi...
Odkedy si maly zacal uvedomovat svoju vlastnu "osobnost", tak sa pytam, ci s fotkami suhlasi, takze od cca 5-6 rokov uverejnujem jeho foto len s jeho suhlasom, samozrejme neratam nejake skupinove alebo rodinne, kde sme vsetci.
Za mňa určite nie. Zatiaľ som žiadnu fotku svojho dieťaťa na FB a podobné siete nedala a ani to nemám v pláne.
Dávam. Oblečené. Nezapatlané od jedla. Bez diskutabilných póz. Nestrápňujúce. Myslím, že fotky sú vkusné a výpovedné s príbehom. Okrem toho, že si dávam pozor na to aby tam boli moje deti viac menej OK, si dávam pozor aj na to, aby tam neboli iné deti. Preto napríklad besiedky sú pre mňa cesta zarúbaná. Plus samozrejme mám nahodený filter a väčšinu mojich fotiek nevidno.
ja nedavam ani som to nemala nikdy v plane ale raz sme sa o tom rozpravali s jednou pani policajtkou a ta nam spominala ak je to nebespečne tak je to zaujmava tema
Nikdy nikde nedávam fotky detí ani nikoho z rodiny,na fb ani nie som a žijem😉
Fb mám, ale nepridavam tam ani svoje fotky a nebudem pridávať ani fotky svojich deti.. osobne nechapem ľudí, čo sa potrebuju machrovat so všetkým, čo sa v ich zivote stalo.. minuly rok som bola v Mexiku, Chicagu, Paríži, Španielsku, Gibraltare, keď som kamoske ukazovala fotky, tak mi povedala, že take sú krasne, že ona by si ich dala hneď na fb. Pýtam sa, na čo? Aby mi druhí ľudia mohli závidieť? Alebo aká je pointa zavesiť svoje fotky na fb? Komu chcem, tomu ich pošlem súkromné.. Ďalšia vec je, že má hnevá, keď niekto zverejňuje svoje fotky so mnou na fb, najviac má dorazilo, keď kamarátky zverejnili fotky na svojom fb z mojej svadby a keď som im napisala, že nechcem, aby cudzí ľudia videli moje súkromné fotky, tak ešte hovorili, že neboj, upravila som tam súkromie..🙄 toto je chorá doba a ľudia by si mali uvedomiť, že život je o niečom inom ako o len o fotkách na fb
Ja davam len občas a mam nastavene aby to videli len najbližší a priatelia a niektoré fotky posielam len do sukromnej správy.
Nie, nedávam. Mám kamarátky z VŠ, ktorým do správy pošlem fotky a takisto aj oni mne, ale na nástenku nikdy.
Na FB mám v priateľoch nejakých ľudí zo stáže, príp. takých, ktorých som spoznala na kongresoch z práce a vãčšina ani nevie, že som už vydatá a mám syna. Nemám potrebu zverejňovať každú blbosť, ani všetko, čo sa so mnou deje.
Mám kamarátku, ktorá fotí aj 3 ročného syna nahého, zdokumentuje na FB celý svoj deň, pridá denne aj 30 fotiek, tak toto ja neuznávam.
Ja sem tam nejakú foto pridám, ale len pre priateľov ( urcite nie verejne ) , ale tiez sa mi nepáči ak niekto zdieľa za den vsetko co robil , kde bol a s kym bol... ale samozrejme, ze je to každého osobná vec 🙂
Ja nedavam vôbec.asi preto,ze som robila v IT a som si vedomá,ako to celé funguje,takze svoje deti by som tomuto riziku určite nevystavovala. A tiež nevidím v tom zmysel.nepotrebujem sa chváliť druhým,my žijeme pre seba,pre svoju rodinu,nie pre druhých.
Ja vôbec nerozumiem tomu prečo by mali byť fotky zo súkromia na sieťach.Naco?načo je mojej kamarátke, že dieťa prinieslo vysvedčenie, že sme boli na dovolenke.Ked chcem pošlem jednej, dvom kamarátkam...rodine.
Nie, nevidíme v tom dôvod. Rodine /známym pošleme súkromne tie čo uznáme za vhodné, akurát chlap má ako profilovú fotku našu spoločnú inak nič. Nikdy sme ani jeden nevideli nič na Tom hádzať po internete fotky detí. Myslím že dnes vie asi každý čo za indivíduá sa pohybujú na internete plus ako tu bolo spomenuté , nemusí to byť neskôr deťom príjemné že x ich fotiek koluje po internete. Fotky si robíme pre seba a pre nich na pamiatku nie na to ich ukazovať ako 🐒🐒 v zoologickej. Priateľom a známym posielame súkromne.
Nedávam. Je to nefér voči deťom a samozrejme, že môžu byť zneužité. Napr. teraz ide testovať FB svoju AI, ktorú idú kŕmiť dátami z profilov ľudí ( príspevky, fotky). Spoločnosť Meta má prístup aj k vašim správam a fotkám z Messenger-a. Naša digitálna stopa je obrovská a dobrovoľne im strkáme ešte aj naše deti.
@samimami777 môj chlap má profilovku, keď mala dcéra 3 roky teraz má 17🙂mali stretávku zo školy a spolužiak sa ho pýtal a čo mala, chodí do škôlky...
@luccija hh môj má zasa len tiež staršiu foto len s 1 našim dieťaťom keď bola ešte malučká a občas sa ho niekto kto ho nevída často opýta ako sa má malá A on: majú sa dobre všetci traja 😂 väčšinou pozerajú ako vyhorané myši kde sme tri deti nabrali 😂
Ja dávam, žijem v UK, a chcem aby moja rodina videla, ako vyzerá, ale mám nastavené, že to vidia len ptiatelia ba FB. Niektoré mám len v plavkách. A nemyslím si, že sa bude hnevať, ma svoj fotoalbum a rád sa na seba pozerá