ahojte...nemyslela som že toto budem musieť niekedy riešiť, no stalo sa..Bývame v novej švrti, kde sú pozemky a novostavby...bývame tu zatiaľ sami už pol roka. V sobotu v noci prišli na okolité stavby nevítaní hostia, urobili chybu, keď nám zasvietili do okna autom. Manžel našťastie ešte pozeral telku a tak ju vypol a zobudil ma. Ked sme videli ako traja vybehli z auta a utekali k domu, ktorý je oproti nášmu, nechcite zažiť ten pocit...s baterkami im chodili po dome a my sme len trpli či neprídu aj k nám. Samozrejme volali sme hned policiu a chytili ich...vyslo najavo ze nielen tento dom navstivili ale aj unimobunku dalsieho domu a ktovie co este. Najlepsie na tom je, ze na policii ked bol manzel vypovedat tam sedeli aj ti cigani a videli ho a vedia aj kde byva. Dozvedeli sme sa že ich pustili, no chpaete to???? samozrejme sa teraz bojime a manzel uvazuje o zbrani no ale ja mam z toho fakt nedorbý pocit,mame tri deticky a zbran v dome, no neviem...fakt neviem, co robit, prosim poradte mi....uvazeujeme o psovi.
co keby ste si dali namontovat poplasne?
Ufffff tak to vam nezavidim :( , nasa policia je tu v SR vazne na prd...
Ked manzel chce zbran tak si aj trezor kupte aby sa vase deti nevedeli dostat k ni 🙂 aj moj chcel zbran ale vyhovorila som mu to.. Tak si kupil iba vzduchovku...
A tu ma zamknutu u seba v pracovni a deti sa tam nevedia dostat.
Vzduchovka je legalna tak tu si moze tvoj muz kupit a ked vystreli do vzduchu tak tiez robi rachot a tim aj vyplasi tych zlodeju...
A nebo cez noc nechajte pustenu tv aby si mysleli ze niekdo je hore u vas...
Ale podla mna teraz budu tam policajti viac jazdit a hlidat 🙂
A to kde byvate??????
@ajca123 na dedine byvame...v okrese PO. NA konci dediny je nova lokalita na stavanie domov a my tu byvame zatial sami, ale stavaju tu domy...no je to hrozne, poviem ti...cely ten system...na hlavu postaveny....cigani su v SR zákonom chránení....boli traja...jeden mal už 15 zápisov v registri, druhý 9, tretí 5. Super bilancia
@anavila Ked mam povedat nemam rada ciganov, lebo ziju z nas robia iba zle a kradu....
Za komousov vseci povinne pracovali a aj cigosi. Nebola ziadna vyjimka...
Aj ja by som sa bala :( sama v dome.
Ale su aj vyjimky a pracuju a vedia sa uzivit a nezdimaju stat.. Toto je aj u nas v CR....
Vzduchovku mozes mat bez toho aby sis robila zbrojny peukaz 🙂
Ale berus222 ma pravdu ze budu kukat na vas ze ste niekoho zranili nebo aj zabili,vy budete odsudeni a nie cigosi nebo ini zlodeji... Mate tri krasne deticky a co budu robit ked vas zavru hmmmm??? Pojdu do ustavu a vy budete sedet v base
Vydanie zbrojného preukazu skupiny A - čo je nosenie zbrane a streliva na ochranu osôb a majetku len tak ľahko nedostane a povedala by som, že vôbec nie. Môj muž je vojak z povolania a tiež ho dostal veľmi ťažko. Môže si vybaviť akurát tak skupinu D, E, F čo znamená poľovačka, šport a zberateľstvo, ale aj tam sú podmienky, ktoré musí splniť a hlavne, kde musí byť konkrétna zbraň a strelivo uložené. Čiže žiadne také spať s nabitou zbraňou pod vankúšom. Nie sme v Amerike.
Takže zabudnite, dom si zabezpečte poplašným, poriadnymi dverami a veľkého psiska na dvor.
Okrem toho, trestný zákon veľmi presne vymedzuje pojem nutná sebaobrana. Dokazovanie oprávneného použitia zbrane na odvrátenie bezprostrednej hrozby je však veľmi diskutabilné. Na to sa netreba spoliehať. Keby ti cigáň vbehol na pozemok a ty na neho mieriš zbraňou a on by ťa potom kľudne mohol obviniť, že si ho ohrozila, tak by si mala obrovský prúser.
Zbraň sa môže v súlade so zákonom použiť len tak, ako som napísala. Čiže najskôr ťa musí napadnúť, alebo opakovane napádať, ty musíš situáciu vyhodnotiť ako ohrozenie na živote (tiež diskutabilné) a potom môžeš použiť zbraň 😀
Nehovoriac o tom, že keď ti v noci vpadne do domu zlodej, tak najskôr si musíš spomenúť na kombináciu trezoru, potom nájsť náboje, nabiť a čakať, kedy ťa zlodej ovalí ( zbraň musí byť uložená tak, aby sa nedala odcudziť, zaistená, bez nábojov) Takže kým celý postup vykonáš, zlodej si dá kafe a dve cigy 😀 😀
Použitie v praxi absolútne nemožné.
@anavila Ahoj, no podobnu situaciu vam nezavidim 😨 myslim, ze poplasne zariadenie je dobre riesenie a aj strazny pes, ale s tym to tiez nie je uplne jednoduche a ak ste predtym o psovi neuvazovali tak by som si to este dobre rozmyslela. Ale chcela som reagovat kvoli tej zbrani v dome a detom. Moj otec si vybavil zbrojny preukaz ked sme s bratom boli este deti presne kvoli takymto pripadom. Vravel mi, ze to nebolo uplne jednoduche a myslim ze teraz su este prisnejsie pravidla, ale da sa to. Zbran drzal v zamknutom supliku svojho nocneho stolika. Obaja s bratom sme vedeli ze tam zbran je, ovsem nevedeli sme kde su kluce 🙂 a nikdy nas nenapadlo sa k nej nejako dobyvat z akychkolvek dovodov. Myslim si ze zbran sa da prechovavat aj bezpecne a ak vam to zabezpeci lepsi spanok preco nie...
tak to je pruser cigani to tak nenechaju urcite sa budu chciet poomstit v prvom rade by som si zabezpecila psa na 100percent asi by si nemala byt sama z deti doma a same deti to uzu vobec nie ale toto asi nebude mozne realizovat ja som napr.v jednom kuse sama doma z detmi ten alarm a kamerovy sistem su dobry napad a na 100percent by som uz doma nebola bez slzotvorneho plynu kaseru popríp. ten paralyzer zbran to by asi nebolo jednoduche ale aspon tenm slzak a velky pes
a to ze ich pustili to je na slovensku normalne tu aj vraha pustia
alarm na dome ti bude akurat tak pre vas lepsi pocit. nam ked huci, tak sa ani jeden sused este ani raz nesiel pozriet, ci sa volaco robi. a to byvame v zabyvanej ulici. a pravdu povediac, ani ja by som neisla okukavat susedov dom. nepotrebujem, aby mi tam niekto nieco urobil, ked ho tam najdem.
@katecameron jasné, že ich pustili, keď nič nestihli ukradnúť, ani policajtom sa už nechce s tou čvargou naťahovať. Je smutné, že najskôr ti musia spraviť nejakú škodu na majetku, alebo zdraví, potom MOŽNO sa s tým niekto bude zaoberať.
dakujem vám, je to strašné, fakt sa bojíme...je to brutal...nech tu čím skor pridu byvat ludia aby sa sem cigani neodvažili
@katecameron no toho sa bojim ze to tak nenechaju...aj ked na druhej strane, sa utesujem tým, ze su to hlupáci, lebo len debil by isiel kradnut a postavil auto rovno pod lampu a svietil susedom do okien....pokradli hlavne kábly aby ich odniesli do zberu...takze si nemyslim zeby prisli sa nejako pomstit alebo neviem co...aj ked stale nad tym rozmyslam zeje to mozne...a policajtii ich chytili s lupom asi po 3km.takze ukradli, stihli ukradnut
zbran to asi nie,,,stava sa vela pripadov ked sa deti zastrelia,,aj ked su zbrane uzamknute,,deti pozoruju,,vyuziju sancu,,nemusi to byt teraz,,mozno potom,,a tiez to dost stoji,,pust si tam na zahradu dvoch dobernmanov a chcela by som vidiet ci by sa odvazili za plot : -), a psov mozes cez den tiez uzamknut,,urobit im niejaku budu,,a pustat ich len na noc
psa mozu lahko odstranit, v tom by som bezpecnost nevidela, este si ho aj daju na veceru ☹ 😠 jedine takeho riadne zuriveho ale to tiez nieje dobre k detom 😒
v USA ma zbraň väčšina obyvateľstva (hovorí sa o 90 zbraniach na 100 ľudí), myslím, že na legálne držanej zbrani nie je nič zlé. deťom o tom radšej ani nehovorte, lebo ich to bude pokúšať, a ukryte ju na miesto, kde ju určite nemôžu nájsť alebo zobrať. ak má manžel zbrojný pas alebo podobne tak prečo by to nemal využiť. a čo takí poľovníci? tiež majú doma zbrane a aj deti...
Ja si myslim ze su radi ze su radi, oni sa nevratia, vedia ze tam niekto byva a ze v buducnosti mozu mat vacsi problem. A zbran doma nieje bohvieco, deti ju lahko mozu naist, a vascina zlodejov niesu VRAHOVIA, snazia sa z miesta utiect co najdalej.
@katecameron To uz je moc paranoidne, ukaz my jeden pripad ktory bol medializovany ze Cigani boli chiteny pri cine a potom sa prisli pomstit takymto sposobom ako ty popisujes??
ja sa v tom nevyznám, ale ak má niekto legálne doma zbraň, tak ju musí mať asi podla predpisov uzamknutú,