Ahojte, neviete mi niekto poradit, ci este mozem priniest do Lindexu stare veci na recyklaciu?
Viem ze v minulosti to bolo mozne, ale netusim, ci to este stale funguje. Na strankach o tom nepisu. Viem ze sa takto da zaniest textil i do HM, ale o tom som citala, ze to robi len pro formu a satstvo nakoniec aj tak konci na skladkach.
Ide o znosene vecicky po detoch ( flaky, diery), takze ziadna charita ani bazar by to nezobral :D.
@anjelicek26 Keby to používali ako textilnu výplň je to ok ,ale ak to ma skončiť na skládke niekde v Afrike ok to nie je
NIektoré sa používajú ako handry na čistenie strojov.
Prvýkrát počujem o tom, že Lindex by robil zber. Isto?
@anjelicek26 niektore textilie sa daju recyklovat ( hoci je to financne narocnejsie ako vyroba novych), ine, ako spomenuli baby vyssie, sa vyuzivaju v priemysle.
Ak ich niekde prinesiem, je aspon nejaka sanca ze cast sa znova vyuzije. Ak sa na to vykaslem, tak nulova.
Drvivu vacsinu veci po detskach darovavam, aj neznamym osobam, ale toto su fakt veci, co by som nedala ani zadara.
To vazne musi clovek obhajovat aj to, ze recykluje?
No, už som aj googlila.
Pracujeme na tom, aby bol zber použitého textilu dostupný vo všetkých našich predajniach a dnes máte možnosť textil odovzdať v ktorejkoľvek predajni Lindex vo Švédsku, Nórsku, Fínsku a Litve.
@belle_vie jedine co viem sa daju veci odniest do HM a dostanes poukazku. CO robia s tymi vecami neviem.
@muchotrafka298 pazicka mala nejake videa ze nejaki aktivisti tam davali gps lokatori a tie veci skoncili aj tak na skladkach. Lindexu ako brandu trosku viac verim ako hm 🙂. Ale asi mam moznost len to HM.
@belle_vie ono je to tak, ze nikdy nevies, kde tie veci realne koncia. Darmo moze pisat firma na net ody a chvalospevy, kam tie veci idu, ako s nimi ekologicky manipuluje. Realita moze byt uplne ina.
Tak tie vaše deravé flakate veci inde ako na skládke ci ako textilná výplň neskončia.. akú inú formu recyklácie si predstavuješ?