Zažltnuté látkové tenisky

natal12
11. apr 2018

Dobrý deň,co poviete ak mám zazltnutė latkove platenky mozem ich oprat a vybielit zo savom perex? Ďakujem ☺

mirola
11. apr 2018

ja som toto riesila na jednych teniskach a mne nepomohlo nic, stale boli zazltnute nech som ich oprala v comkolvek, nehovoriac o tom, ze ostatne sucasti tenisky dost trpeli. tak som si kupila bielu textilnu farbu a normalne stetcom som ich nafarbila :D to pomohlo, nosila som ich este par rokov

krepes
11. apr 2018

Ja som zazltnute platene tenisky skusala namocit do sava perex, bolo to o nieco lepsie ale mozno keby som to nechala dlhsie tak by bol vysledok lepsi.ja som to nechala namocene len cca 3 hodinky, inokedy zvyknem cez noc nechat. Skuste urcitr sa neznicia ked uz sa nevybielia 🙂

nicoli02
11. apr 2018

ja so si raz biele tenisky čistila tým vanishom takým čo je aj na ručné pranie, na biele veci a nechala som ich v lavóre s horúcou vodou aj s tým prostriedkom odmočiť asi tri hodiny a potom som ich ešte kefkou vydrhla, bolo to lepšie ale ako nové už asi nikdy nebudú...

waggi
11. apr 2018

Hoď ich do práčky aj s tými obrúskami čo sa dávajú do prania aby sa nezafarbilo biele prádlo

moonlight1210
11. apr 2018

@natal12 na zaciatok skus pastu z peroxidu a sody bikarbony (alebo citronovej stavy a sody). naniest kefkou, vydrhnut, nechat posobit asi hodinu a zmyt.
a ak nic nepomoze, ani chemia ako vanish, mozes ich este zafarbit fixkami na textil alebo farbou na textil alebo oblepit krajkou a kupit si druhe biele nove. budes mat dvoje pekne. 🙂

raffaella
11. apr 2018

pozor na to Savo. Ja som strcila dvojo Converse vysokych, moje biele a dcerkine ruzove do lavora so Savom Perex, taky jemny roztok som spravila. Tie ruzove stiahlo aj farbu o dost, co by som prezila lebo zostali take soft pink. Ale na oboch z tych bielych gulatych pogumovanych znakov (kde je ta modra hviezda a napis Converse) tu farbu normalne rozpustilo. Takze 2 pary Conversov letelo do kosa...Savo je super, ja ho casto pouzivam na skvrny, ale asi na taketo druhy tenisiek, kde su obrazky na gumovom podklade to nie je vobec vhodne.

natal12
autor
11. apr 2018

@raffaella tieto mam. Ani som do toho sava nedavala radsej

natal12
autor
11. apr 2018

@waggi to nepomoze..to som skusala uz

natal12
autor
11. apr 2018

@mirola a kde si kupila tu farbu? To si ich cele natrela na bielo ci?

natal12
autor
11. apr 2018

@krepes nad tym savom som rozmyslala ale neskusala som to radsej. Uz tu bolo spomenute ze savo na taku obuv nie je vhodne.

natal12
autor
11. apr 2018

@moonlight1210 a ten peroxid kolko % musi byt?

moonlight1210
11. apr 2018

@natal12 miesa sa s vodou 1:1 a tak prilieva do sody, aby vznikla napenena pasta. Tak mozes asi kupit aj silnejsi. Koncentraciu som popravde neriesila.
Inak, nechavaju tu pastu aj zaschnut a potom ju uz len vykefuju z tenisiek. Ini zas odporucaju po zaschnuti aj s pastou hodit este do pracky.
Ja tenisky nerada davam do pracky, aby sa beodlepila podrazka.

mirola
12. apr 2018

@natal12 ja som mala uplne nove sneho biele platene tenisky a spadla som jednou nohou do bahna.. ale uplneho... zaschlo to tam, lebo som nemala moznost to cistit hned a potom som skusila, vanish, savo aj take specialne bieliace emulzie z dm a nic nepomohlo.
nakoniec som kupila takuto farbu na textil https://www.jukanshop.com/katalog/tovar-sk/text...
a jednoducho stetcom tu topanku namalovala...

inak mam ich do dnes a je to uz 9 rokov :D a tento sposob vyuzivam od vtedy u bielych tenisiek dost casto...

josie3331
5. jún 2018

@natal12 zabralo vam nieco? mala by som nejaky tip, ak by sa nezadarilo

natal12
autor
6. jún 2018

@josie3331 aky? Nezabralo nic

josie3331
7. jún 2018

@natal12 napisem spravu, nech to nie je ako reklama 🙂

rainee
10. apr 2020

Prosím vás nejaký tip ako odstrániť zazltnutu podrážku? Ani citra, savo nepomohlo. Vrch je ináč ako novy. Pripadne niečím by sa dalo pretriet tu podrážku na farebno, ale aby sa to odtiaľ neolupovalo?