aky mate nato nazor, ja sa dost bojim ze moje deti zaziju to co deticky v syrii ... :(
akosi sa upieram k rusku a dost ma stve politika usa kt. sa cely cas na europe obohacuju a tu sa neustale vedu vojny :((
nikdy sa v usa neviedla vojna ok boli tam utoky ale nie ze by niekto spustosil ameriku kks
co myslite bude vojna v takom rozsahu ze aj u nas? co by nas do nej mohlo zatiahnut?
viem je to polemika ale chcela som len nazor pocut ze co myslite ze aka je sanca ze to tu vypukne atd
nemyslim, ze tu bude vojna, ale myslim si, ze nase deti v buducnisti nebudu zit v takom prepychu ako my teraz....preto sa budem snazit deti viest k skromnosti, pracovitosti, nesebeckosti, nebudem ich stale obskakovat a zasypavat darcekmi...dnesna doba je prilis materialisticka, generacia, ktora teraz vyrasta, je obklopena prebytkom vsetkeho a myslim, ze ich zivotny standard bude neudrzatelny....
kašlem nato či tu vojna bude alebo nie, mám iné starosti. čo sa má stať, stane sa aj bez toho aby som ja mala z toho nejaké stresy a nervy...... ale radšej nech je len ten mier...
@sonicika vojna uz davno je...len problém je ze napr. nevieš kto je nepriatel...ako ten Paríž - toho sa ja osobne ,,bojim,, ked sa uz teda mam bať, ze nejakemu degešovi prepne v palici a naozaj niekde u nas buchne bomba, niekto v nakupáku začne zabijat alebo neviem čo...uz nie je bezpečne cestovať do mnohých krajín akurat sme premyšlali nad ,,first momentom,, ale tak uvidime..Turecko sme vylučili, Egypt detto..Tunis, Maroko...tam to tiež ,,bucha,,. Takze tak..a teroristicke utoky budu to je len otazka času kde a kedy...takze skor si myslím ze budu taketo veci sa diať a okrem toho čo sme sa tak bavili s kamaratmi tak si skor myslíme ze nikto z tých štatov nehodi nejaku ,,jadrovku,, lebo to by zničili všetko na stovky rokov, skor to budu ,,ekonomicke,, vojny, sociálne nepokoje, nasilne protesty, utoky pošahancov ....možno niektorí poznate na Discovery chodilo ,,Příprava na soudní den,, kde sa rodiny alebo jednotlivci pripravovali na nejaky utok, kolaps ekonomiky, spoločnosti...robili si zasoby, stavali bunkre...bojim sa čo by nie ale snažim sa na to nemyslieť lebo spravy su o tom aby hlavne rozsievali paniku, strach...
@sonicika Prosim ta, SR je pre tych za "velkou mlakou" absolutne nezaujimave. Media ta dost zdegesili, ked uz nad takymi vecami rozmyslas.
NATO a usa vo vojne su a dlehe roky! Nebojuju na ich pode ale v Syrii, Kuvajte atd... Aj Sk ma tam vojakov cize je vo vojne. isis nemaju velke zbrane, oni bojuju svojimi utokmi a chcu nahnat starch do europy a usa. Svetova nebude, usa, cina, rusko sa mozu natahovat ale sankciamy, ekonomicky atd. ale nie jadrovkami. A na Sk je velmi mala sanca na nejaky utok, ved tam je nejkych 100 utecencov, SK nezohrava velku ulohu v NATO
@sonicika Ad jedna...Na to ma vplyv viacero faktorov, na ktore my, vplyv nemame...Maslo na hlave ale mame vsetci...A potom vieme, ze je historicky dane, ze to, co dospelo na vrchol, je blizko zaniku...A nasa "civilizacia" ,silne konzumna, postradajuca akekolvek prvky humanizmu a ludskosti " hlavne vo vzdelani/, speje ku koncu...technokrati uvazuju inak, zial...
@sonicika nikto nevie a asi lepsie vopred velmi neriesit. odporucam vsak necitat konspirativne weby ktore su v nasej oblasti dost prorusky ladene (ani manzelovi spoza pleca), skor sa orientovat na kvalitne spolahlive aj zahranicne media s dlhoz tradiciou a hlavne nespoliehat sa na rusko, aktivni politici a zaujmove skupiny su rovnake svine v rusku aj v usa, bezni ludia aj kritici vlady este stale ziju ovela slobodnejsie v usa nez v rusku kde ich v pripade potreby rovno zastrelia a pre sk je geopolitickou hrozbou skor to rusko vzhladom na historiu aj jeho plany o revival zssr ...
@sonicika snazim sa na to nemysliet, nepozeram tv noviny, ani necitam spravy...
tak ako sa snazim nemysliet na to, ze hocikto z mojich blizkych ochorie, umrie, atd.
tych veci, kt. sa obavam je hrozne vela.
ak by som nad tym premyslala moc casto, nemalo by zmysel existovat.
je tolko zleho okolo....