Zavojnatka rybka

summersunny94
17. sep 2021

Ahojte žienky prosím vás viete mi poradiť, dcérke sme kúpili rybku - zavojnatku, povedali nám v chovprodukte v obchode že jej stačí jesť len raz za 3 dni. Podľa mňa to je aj dosť málo nie? Máte nejaké skúsenosti, ak máte túto rybku? Ďakujem vám vopred za odpoved. 😊

annamalaga
17. sep 2021

Zavojnatka je ryba do jazierka alebo akvária 120l plus viac. Rozhodne nie do gule.🤦‍♀️ Ryba časom zošalie a zdochne.

annamalaga
17. sep 2021

Kúpiť veľké akvárium zasadiť živé rastliny a kúpiť poriadnu filtráciu a rozhodne to nieje lacný spáz.

summersunny94
autor
17. sep 2021

@annamalaga prečo nám potom predávajúci povedali že to je najvhodnejšia rybka do tohto akvaria?

evamea
17. sep 2021

@summersunny94 Predávajúci očividne je len predávajúci, bez skúseností. Do tohto akvária nie je vhodná hádam žiadna ryba, ktorá by v ňom dlhodobo vedela fungovať bez ujmy. Ani bojovnice nemajú dobré podmienky v tých mini beta akváriách.
Ak chcete rybky, a nechceš veľa investovať, kúpte si aspoň 30L akvárium, zopár razboriek tam vydrží, prípadne krevetky.

summersunny94
autor
17. sep 2021

@evamea ok ďakujem za radu

evamea
17. sep 2021

@summersunny94 Nie je začo, skús pozrieť rybky do menších akvárií, treba ho nechať najprv co najdlhšie zabehnúť bez rýb a s rastlinami a filtráciou a potom sa rozhodnete, aké osadenstvo. 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lintu
17. sep 2021

Do tohto gulateho akva su fajn mozno tak slimaciky a krevetky. Samozrejme len ak v nom budu aj nejake nenarocne vodne rastliny. Skor ako nieco dalsie kupite, pokukajte akvaristicke fora. Najdete tam kopu info a inspiracii od ludi, ktori sa akvaristikou realne zaoberaju. Predavac je, zial, casto naozaj len predavac...

summersunny94
autor
17. sep 2021

@lintu dobre tak ju dám kamarátke do jej akvária kým si my nekupime . Ďakujem za rady

evamea
17. sep 2021

@lintu Mňa veru viac bavia slimáky a krevetky, ako rybičky ako také. 😁 Len tých kreviet je stále viac a viac, kotia sa tam ako divé 😁

daom
17. sep 2021

To musel byt fakt odbornik v chovprodukte, v zivote rybky nechoval 🤦‍♀️

jankalukasova
17. sep 2021

@daom v chovprodukte chcú hlavne predať a je im jedno čo a jedno komu, čím skôr tá ryba skape, tým skôr prídeš a kúpiš ďalšiu. Zažila som, že predavač núkal pani terčovca do 50l akvária. Vraj to je nenáročná ryba.

@summersunny94 do tej gule si daj rastlinky alebo slimáky, je nevhodná pre akúkoľvek rybu.

sarinka2012
17. sep 2021

Do tohto aquaria nie je vhodná žiadna ryba, je to dekoračný výmysel chorých ľudí, poviem uprimne, nie som človek čo by mal plný dom zvierat ani k nim extra neinklinujem ale toto príde aj mne ako týranie 🙄

summersunny94
autor
20. sep 2021

Zienky už má rybka nové akvárium so všetkým čo k tomu patrí, a chcem sa vás spýtať znesie sa malinka korytnačka písmenkova s takouto rybkou v jednom akvárium, Alebo korytnačku radšej nekupovať k nej? 🙂

evamea
20. sep 2021

@summersunny94 to je zlý nápad.. Korytnačka a rybky, to nejde dokopy.. A tá korytnačka je zatiaľ malinká, ale vie poriadne podrásť. koľko litrové akvárium nakoniec máte? 🙂

sarinka2012
20. sep 2021

@summersunny94 My sme mali korytnačky spolu s rybičkami ( a normalne tie velké vodné) a pokial boli denne krmené tak nebol problém, ani ich nenapadlo loviť rybičky ale raz sme išli na dovolenku k moru a poprosili sme bracha aby ich siel každý druhý deň skontrolovať a nakrmiť a celkom dobre to klapalo až na posledný deň ked sme prišli tak ked partner otvoril dvere na byte na druhom poschodí, ja som bola ešte na prízemí s malou, to bol smrad ako po mrtvole....korytnačky ulovili polku rybičiek ale nespotrebovali všetko maso a to tam hnilo v tej vode a to dokázali za dva dni od poslednej bratovej návštevy - takže moja skúsenosť, kým je lovec nažratý nie je problém 🙂