Má niekto v akváriu zavojnatku s ostatnými rybami, ako sú napríklad mecune?
@nadazdi ďakujem pekne..tiež mám neonky a mecune a veľmi sa mi páčia zavojnatky..chcela som aspoň jednu, alebo dve ale bojím sa ake dôsledky to môže mať 🙈smiem vedieť aké veľké akva máte? A ešte som sa chcela opýtať, ak máte živé rastliny či pri zavojnatkach prežili
Ja som kedysi chovala zavojnatky, ale mala som ich v akváriu väčšom ako 100 litrov. Aj to bolo pre nich male. Idealne je od 200 litrov a viac. Tie ryby patria do veľkého akvária a nie malého.
@ladycat2021 mám 200 l akva ale mám tam mecune a neonky
To sú také prasiatka by som povedala.. zasvinia akvárium 😅 radšej ich chovaj osobitne. To su rybky, ktorým vyhovuje teplota vody okolo 22 stupnov. A koľko ryb mas tam ?
Skoda, ze sa tu nedá pridať video. To akvárium uz nemam, ale neskôr som mala zmiesane akvárium. Potom som odišla do zahraničia a poslo aj akvárium. Ale plánujem si tu kúpiť nove minimálne 240 l.
@ladycat2021 škoda že uz nemáš to video no mám 10 neoniek a asi 7 mecunov
@viestta to pekne😅🙈tie neonky mám rada, len keby mi niekto zaručil že ak pridám dve zavojnatky ostanú nažive 😅🙈
Video mam, ale neviem ci sa to tu da pridat. Asi nie. Radsej chovaj zavojnatky osobne v tom 200 litrovom akvariu, lepsie by bolo nad 200 litrov. Su to vsezravce. Ja som mala neonky, tetry cervenouste, mrenky 4-pruhe, panciernickov, prisavnikov a razbora klinovita ak si dobre pametam nazov. Predtym som mala aj zivorodky napr. mecune, gupky, a pod. Chovala som aj skalare. To su oblubene rybky mojej matky.
@ladycat2021 rozmýšľam že možno dokúpim radšej skalare a možno bojovníci🤔 tie zavojnatky ma veľmi lákajú ale čo s tými rybkami ktoré už mám..nemôžem si ich nechať všetky zlikvidovať zavojnatkami🙈
skalare a neonky ? To nie je dobra kombinacia. Mozu ti zozrat neonky. Kup radsej nieco male. Napriklad tetra cervenousta. Alebo ta parmicka 4-pruha. A viac neoniek.
Záleží od rýb.. my mame už rok bojovnicu s 4 mečuňmi a 3 zavojnatkami, zabili 4 neonky, ale ku sebe sú dobručke po prvotných bojoch už sú úplne v pohode