Závisť človeka v mojej blízkosti. Máte skúsenosti?

sisa1826
28. jún 2011

Mám podozrenie že v mojej blízkosti je človek ktorý mi závidí,vraj tým može uškodit mne a aj mojej rodine dá sa to napravit?má s tým niektorá skúsenost...poradte prosím

traktor
28. jún 2011

nepripustat si nieco take..vsade sa najde niekto, kto velmi zavidi..to by sme uz pomalicky len doma sedeli..zi si svoj zivot, uzivaj si ho a netrap sa takymi to vecami..zbytocne ta oberaju o energiu..

marikac
28. jún 2011

ludia su si chopni zavidiet aj dieru v kolene a nos medzi ocami...su taki... ☹ ☹ s tym sa vela urobit neda...ale na druhej strane vezmi si to tak,ze ked ti zavidia,mas nieco co oni nemaju, mas sa lepsie, preto by som sa tym vobec netrapila. 😉 A pokial si myslela na nejake tie ludove "odklinadla" a pod. moc ti neporadim...

katkarv
28. jún 2011

aj mojom okoli su takí,preto mi jedna mudra pani radila aby som snimi nezdielala info o nas,len strucne odpovedat a nechvalit sa ako sa mame.Je dobre ked vies kto to je aspon sa vies ubranit.Este nam radila posypat pozemok solou,vraj nam tí ludia potom uz nemozu ublizit.

bambulka814
28. jún 2011

modlitba...jedina ucinna zbran proti akymkolvek "urieknutiam" a podobnym veciam. ak si v milosti posvacujucej, nema na teba nic.

lentilka3000
28. jún 2011

@sisa1826 zavist je vsade.Dnes ti budu ludia zavidiet este aj krasne pocasie na pohrebe 😠 Netrap sa tym a ignoruj toho dotyčneho 😎 Vela stastia... 😉

aero
28. jún 2011

pre závisť je v živote toľko zla ;-
neviem v akom štádiu je tá závisť
, ale je potrebné , aby si chránila seba aj tvoju rodinu
najhoršie je , že často sú to naši najbližší...... ☹
lebo kde je závisť , tam je aj nenávisť a TO plodí zlo .....

hajanka
28. jún 2011

Niekto povie ze zavist je choroba, ale je to prirodzena ludska emocia a vznika porovnavanim a prirodzenym superenim, kolko krat aj nevedomky a neumyselne ale kazdy clovek sa s nou v zivote stretava. Tuto vlastnost mame v sebe vsetci, len kazdy v inej miere. Najlepsie je sa proti nej obrnit tak, ze nebudeme na seba upriamovat pozornost, vyvysovat nad druhymi, chvalit... so zavistou sa bojovat neda, ale mozme ju zminimalizovat tak, ze budeme k ludom uprimni a priatelsky. Niekedy si to ani neuvedomime a zmenime svoje spravanie, uz len fakt ze automaticky ratame s tym ze nam niekto zavidi je otvranim brany k zavisti. Ak si myslis ze ti niekto zavidi a je to pravda, skus zmenit svoj postoj k nemu, zmenit nemozeme iba sami seba, nie druhych.

raimulienka
29. jún 2011

...suhlasim s nazorom,, lentilka3000,, ...zavist je vsade okolo nas a najlepsie co mozes urobit je - ignorovat to...

terrs
29. jún 2011

Nanešťastie, závisť je vlastnosť Slovákom veľmi blízka 😔
Najlepšie bude, keď to budeš ignorovať.. Jedným uchom dnu, druhým von. Viem, ako je to ťažké, ale po chvíli si zvykneš..

vendialili
9. nov 2011

skuste toto:
Modlitby

Pane Ježišu Kriste Nazaretský, Panna Mária, Duch Svätý, prosím Vás o príhovor u nášho Otca nebeského za odpustenie hriechov, ktorých som sa dopustil(a), aby mi dal požehnanie.

Pane Ježišu Kriste Nazaretský, prosím Ťa o príhovor u nášho Otca nebeského za zrušenie všetkých prekliatí, urieknutí a napojení zlých myšlienok, ktoré som vyriekol(kla) na ľudí, ktorí mi ublížili. Ja napriek tomu, že mi ublížili, im odpúšťam.

Viem, že len Ty máš právo trestať. Ešte raz Ťa prosím o zrušenie všetkých prekliatí, urieknutí a napojení zlých myšlienok, ktoré som vyriekol(kla). Pane Bože, prosím Ťa o Tvoju ochranu proti všetkým ľuďom, ktorí na mňa a moju rodinu posielajú zlé myšlienky a prekliatia. Sľubujem, že nenávisť, závisť, zlo a sebeckosť odovzdávam Tebe. Viem, že mi ich pomôžeš prerobiť na lásku, radosť, šťastie ku všetkým ľuďom.

Ďakujem Ti Pane Bože za vypočutie mojej prosby, zrušenie všetkých prekliatí, urieknutí a napojení zlých myšlienok, ktoré som vyriekol(kla). Ďakujem Ti za našu rodinu, za všetkých ľudí, ktorí sa k Tebe s láskou obracajú, za Božiu ochranu.

Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa meno Tvoje, príď kráľovstvo Tvoje, buď vôľa Tvoja ako v nebi tak i na zemi, chlieb náš každodenný daj nám dnes a odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom a neuveď nás do pokušenia, ale zbav nás zlého. Amen.

Pane Ježišu, potrebujem Ťa. Ďakujem ti za to, že si zomrel na kríži za moje hriechy. Otváram Ti dvere svojho života a prijímam Ťa ako svojho Spasiteľa.

Ďakujem Ti za odpustenie hriechov. Ujmi sa vedenia môjho života a zmeň ma, aby som bol(a) takým (takou), akým (akou) ma chceš mať.
u nas v rodine nam zavist znicila zdravie a jedna osoba mi pomohla touto modlitbou.ani si neviete predstavit co dokaze ludska zavist...

viera27
9. nov 2011

Na zavist som pocula vynikajucu radu - prehanat! Fakt to fungovalo. Kamarat lekar si kupil nove velke auto, automaticky vela kolegov v nemocnici a sestriciek zavidelo, ohovaralo, klebetilo odkial na to nemocnicny lekar mohol zobrat. Tak sa nasral a zacal prehanat. Vzdy ked sa ho niekto spytal na auto, tak mavol rukou a spustil: Co moje auto, ale zene ake som kupil, paaana, jeepa ako hovado (pricom vsetci vedeli ze ma malu mazdu). A byt som prerobil na kompletku, chatku prikupil, na dovolenky ideme dve tento rok atd atd.
Ludia najskor pozerali, potom ho zhodnotili ako klamara, ze urcite ani to svoje auto nema nove a podobne reci. A dali pokoj raz a navzdy, lebo uz nevedeli rozlisit co je pravda a co nie 😀. Ludia zavidia, ked tajis. Prestanu zavidiet a zacnu tvoje "bohatstvo" zlahcovat a ponizovat, ked im ho predostries priamo popod nos 😉

annaopialova
9. nov 2011

ahoj poznam to ale zavist sa neda vyliecit lebo je to v tom cloveku treba ho nechat nech sa zoziera hlupostami nie kazdy mame v zivote stastie a bohatstvo nemislim si ze ti moze uskodit viac nepises tak neviem o co konkretne ide

jaroslav110
8. okt 2021

@sisa1826 ja som to zažil na vlastnej koži. Strašná závisť a zlorečenie. Musel som vyhľadať exorcistu. Boli by sme sa z toho zbláznil. Je to skutočnosť. V podstate su ludia ktorí vám závidia veľkú chudáci a ubožiaci