Zavďačenie sa iným

michal3691
7. júl 2017

Zaujmalo by ma kto este v dnesnej dobe funguje tak ze robi veci ktorymi by sa mal zavdacit inym , rodina , znamy , babky , nazor ostatnych na ukor seba , ci uz vyber prace , vzdelania , partnerov a podobne . Ake mate na to dovody .

libawet
7. júl 2017

nereagujte na neho, je to provokatér. @xxxxxnnnnn

michal3691
autor
7. júl 2017

@xxxxxnnnnn ona ma provokuje zablokovat @libawet

deti95060810
7. júl 2017

a teraz čo mám ti ich vymenovať a ty sa pôjdeš s nimi porozprávať, alebo ako sa dohodneme....😎

michal3691
autor
7. júl 2017

@deti95060810 preco ja ? je to tvoj zivot ked sa riadis podla inych ja som len chcel vediet ze preco to tak je 🙂

deltaa
7. júl 2017

@michal3691 nuda v praci? 😉 ale ano su je ich dost a su to prevazne tie starsie rocniky

bodka70
7. júl 2017

pretože človek je tvor spoločenský, žije v určitom okruhu ľudí - rodina, priatelia, známi a určitá forma ako to ty nazývaš "zavďačovania" je spôsob, ako v spoločnosti spokojne žiť. Nie je to len "na úkor seba" ale človek dobrými vzťahmi s druhými aj niečo získava. Samozrejme každý extrém je škodlivý - aj žitie len podľa názorov druhých aj sebecké a tvrdohlavé presadzovanie len svojich požiadaviek a nárokov.

bodka70
7. júl 2017

a inak myšlienka toho, že niekto žije svoj život úplne slobodne a len podľa seba, je ilúziou, pretože drvivá väčšina našich postojov a názorov je formovaná už od narodenia názormi a postojmi iných 🙂

0silvia0
7. júl 2017

@michal3691 kravina... celé zavďačovanie a veci s tým súvisiace

michal3691
autor
7. júl 2017

@deltaa pravda nuda 🙂 no podla mna to je problem aj mladych rocnikov , ja len sa snazim vcitit do nich preco to tak je , ci si neveria alebo nedokazu vzdorovat tlaku okolia alebo neviem

@bodka70 tak iste ano , ale ide o to ci je clovek vnutorne stastny ak nieco robit nechce len aby si udrzal nejake vztahy , ja neviem priklad mama povie aby som studoval medicinu a ja chcem techniku , medicina by ma nebavila a teraz co dalej ? ist studovat medicinu aby som sa zavdacil matke alebo ist na techniku a byt stastny s tym ze budu narusene rodinne vztahy a podobne veci to bol samozrejme priklad . Riesim to uvazovanie ze preco a co k tomu ludi vedie . Pravda clovek je zmesou nazorov inych ludi , ale je zaujmave ze niektory su uplne iny ako ich rodicia znamy a preferuju ine nazory nez spolocnost znamych v ktorej sa pohybuju .

@bodka70

michal3691
autor
7. júl 2017

@0silvia0 no to je pravda mozno pre nas dvoch , ale je dost ludi ktory sa boja robit co chcu lebo co by na to povedala mama , babka , rodina , ludia v okoli a tak robia nieco co ich vobec nebavi , zo strachu ?

bodka70
7. júl 2017

@michal3691 , všetko je vec miery, štúdium ovplyvňuje tvoje smerovanie na dosť veľkú časť života, to by si mal človek vybrať podľa seba - je už len vec slušnosti, empatie - nazvi to ako chceš, akým spôsobom to podá iným, ako si to presadí 🙂. Napokon, ak má človek dobré vzťahy s mamou, čo je vec dlhodobého pestovania, tak je aj v záujme rodiča, aby jeho dieťa bolo šťastné. To len ako príklad. Človek môže byť šťastný ale nemusí kvôli tomu robiť nešťastných tých druhých.

bodka70
7. júl 2017

a áno, často je to o strachu , o strachu zo straty vzťahov, náklonnosti - vo výchove štýlom "budem ťa mať rád, ak budeš robiť, to čo ja chcem... nájsť tú rovnováhu medzi vlastnou spokojnosťou a mať aj dobré vzťahy - to je vec dlhodobej práce na sebe, je to aj o emočnej inteligencii 🙂

0silvia0
7. júl 2017

@michal3691 vieš čo, mňa vôbec nezaujíma, prečo to ostatní ľudia robia. Ja len viem, že vyrovnaný človek toto NEMUSÍ robiť. Robí to, čo ho napĺňa, čo ho robí šťastným a preberá zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Nemusí vykonávať rozhodnutia niekoho iného len preto, že ten dotyčný bude šťastný len vtedy, ak urobím to a to. Každý nech si buduje šťastie sám so sebou a nie obmedzovaním niekoho iného a vyžadovaním niečoho od niekoho iného.
Mňa absolútne nazaujíma čo o mne povie babka, rodina, okolie a tak. Ak to potrebuje niekto riešiť, jeho vec, nech si rieši, mne to žily netrhá. A nech má na to dôvod aký len chce.

deltaa
7. júl 2017

@michal3691 ved to zavisi od cloveka aky je a co podla neho znamena byt vdacny.Lebo ty vo vnutri mozes byt vdacny napriklad za rodicom ze ti dali zivot, ze ta vychovali a ze ti pomahali napriklad s ucenim a podobne ... a zase na druhu stranu ti rodicia to nemusia vo vnutri pocitovat. Ja mam takeho napriklad otca co neustale pocituje ze sme so setrou neni vdacni, zobere si napriklad jednu jedinu vec za 40 rokov co sa stala a zacne s tym ze co sme spravili a co sme povedali a ze od vtedy sa nieco pokazilo a toto robi neustale dookola. Su rozne povahy ludi a niektori ludia vo vnutri maju neustale pocit ze im niekto nieco dlhuje, ze mu ma nieco neustale odcinovat, vacisnou taki ludia su nestastni maju aj zdravotne problemy, beru si vsetko k strdcu a skumaju kazde jedno slovo ako kto co povedal. Preto je rozdiel byt vdacni a byt vdacni

deti95060810
7. júl 2017

@michal3691 zle si to prečítal...čítaj ešte raz....poznám takých - celá odpoveď. Nie ja...OK? pripadá mi to ako prieskum....