Zavárané hrušky a víčko čo nedrží

ollynka
28. júl 2018

prosím vás ako zavárate hrušky. Mám poháre na vičkovanie nie na závit a tie mi akosi vyskakujú z pohára, vičko sa netočí ale akosi sa pohybuje hore dolu trochu. A aj ked drží a dám ho do pary a vytiahnem hýbe sa. Pohárov mám do aleluje tak ich chcem minúť ale mám obavy že sa mi hrušky pokazia. Dávate studenú vodu do hrušiek a potom do vody, do pary alebo len do pary. Alebo je lepší horúci nálev a do pary pravdaže už len na 5-10 min. ?Hore dnom neotáčam kazí sa mi všetko, len do pary. A s týmito pohármi mám brucha bolenie.

pininka
28. júl 2018

Tak podla mna mas zle viecka. Nesmu sa tocit, to zbytocne budes cokolvek robit a zvlast hrusky su halklive. Ja zalievam teplym sirupom a normalne dam sterilizovat a ziadne dolu vieckom, v deke ich necham zabalene do druheho dna.

ollynka
autor
28. júl 2018

@pininka alebo vičkovač na dve veci. Vičká sa netočia len sa pohybujú smerom nahor. Mala som jeden 25 rokov vydržal kúpený od potulného predavača. Vičká držali jak šlak ani sa nepohli. Teraz mám 3 vičkovače a neviem zavariť. Ako dlho sterilizuješ? Len v pare alebo dávaš do vriacej vody a sterlizuješ? Teplým sirupom, alebo horúcim?

pininka
28. júl 2018

@ollynka ja len teplym sirupom a sterilizujem vo vode radsej, pride mi to istejsie. 15 minut a koniec. To tak byva ze stare veci nam lepsie vydrzia ako nove.

deti95060810
28. júl 2018

ja to robím troška inak....čisté ovocie - v tomto prípade hrušky dám do vriaceho nálevu - 1l vody a 0.5 kg cukru, a troška povarím max . 2 3 min. potom dávam do čistých pohárov zalejem sirupom v ktorom sa chvíľu varilo ovocie, zavriem - zavíčkujem.... dávam na 10 min. do rúry - 80 stup. odložím do chladna....

lubicakl
1. aug 2018

my zavarame hrusky uz roky a nikdy sa nam nepokazili. Nalev robime ako na vsetky kompoty. Hrusky ocistime, nachvilu ich ponorime do vody s octom a kladieme do flias, na spodok flase dame koliesko umyteho citronu a dva klinceky. Sterilizujeme 10 minut. Tento rok sa chystame sterilizovat v mycke.Vela zdaru🙂