Mate s tym niekto skusenosti prosim vas, ako sa otvara zaujmovy kruzok na ZS pre deticky a ako potom funguje odmenovanie, pripadne, ake zdroje sa daju vyuzit na nakup materialu na vyuku, kedze sa jedna o vytvarny kruzok, ako sa to riesi. Bola by som vdacna za kazdu radu, lebo na nete som zatial nic neansla len minimum. Prosim kto vedie takyto kruzok ako rodic, pisnite svoje skusenosti. Chystam sa za riaditelkou skoly, len by som rada bola v obraze, pred tym, nez tam zajdem. Dakujem.
Nerozumiem potom tomu, lebo u nas su taketo zaujmove kruzky len raz za tyzden a to kazdy, ci ide o sportovy kruzok, ci keramicky ci akykolve, vzdy je to jedenkrat tyzdenne, lebo viem, ze je tam urcenych nejakch 60 hodin na ziaka ci ako za rok, viac som toho nenasla. A dalo by sa to aj tak, ze dam dve hodiny tyzdenne naraz, teda ze jedna vyuc hodina bude trvat dve hodiny? Lebo pri vytvarnom kruzku by to aj viac vyhovovalo, nakolko za hodinu sa nic nestihne.
Ja som pred časom otvárala turistický krúžok na základnej škole(nie som jej zamestnankyňa). Hodila som reč s riaditeľkou a hotovo. Na financovanie sme si urobili projekt, či vlastne projektík a získali sme peniaze z Nadácie pre deti Slovenska. Pre nás to bola obrovská suma a zrealizovali sme množstvo aktivít.
@kornelia hej, jasne, da sa aj tak.. ze 2 hodiny naraz 1x tyzdenne.. musia to vsak byt 2 hodiny - ako 60 minut, nie vyucovacie..
a ono mozes mat aj viac ako 60 hodin rocne, len ti viac nezaplatia.. s financovanim teba ako rodica netusim ako to je.. ci za to nieco dostanes alebo nie.. mali sme len jedneho rodica, ktory takto robil kruzok ale nesnorila som co z toho ma.. 😅
a treba pocitat aj s prazdninami a tak.. dost vela odpadava ked sa to tak vezme.. aj ked sa robia plany na skolsky, robia sa na 33 tyzdnov.. cize ti to vychadza zhruba tak - 60 hodin 😉 kedze nezacnes s kruzkom hned od 2.septembra 😉
@vulka to je tiez moznost ziskat penaizky z nejakych fondov, len treba byt sikovny. Ja som o tom zacala rozmyslat len pred tyzdnom a zobralo ma to, tak mozno troska posnorim.
@nelika666 - viem, ze aj rodic je odmenovany a to z tych poukazov vzdelavacich co dostava kazde dieta, niekde pisali, ze 80% sumy ide na plat veduceho kruzku a 20% na material a ze sa moze kombinovat napriklad ak iny kruzok je nemcina, kde nie je potrebne kupovanie materialu na kazdu hodinu, tak z toho kruzku sa zvysne peniaze co neidu na plat veduceho mozu vyuzit v druhom kruzku. Neviem preto sa pojdem o tom pozhovarat s riaditelkou skoly a uvidime. Dakujem zatial za rady.
@kornelia Ak Ťa to poteší, tak ja ktovieako šikovná a akčná nie som a predsa sme ten projekt zvládli úspešne. Šlo to fakt v pohode. Len sme ich mierne šokovali, ke´d sme po cca 3/4 roku písali, že peniaze nezvládneme minúť. Tak nám predĺžili dobu. Tie výlety pre decká boli super. Pochodili sme kus Slovenska.
zdravim, tiez rozmyslam o turistickom kružku. chcela by som sa opýtať, či niekde najdem, čo všetko treba do projektu napisať, a kde ho podať? DAKUJEčM
v prvom rade treba ist za RS.. zistit, ci by bol o kruzok zaujem.. ak by sa ti nahlasilo dost deti, u nas bolo minimum tusim 12, tak kruzok nie je problem otvorit.. mal by byt 2x do tyzdna po hodine..
zdroje - u nas preplacali blocky za nakupeny material 😉 raz za polrok 😉