Zaujímali ste sa o prokrastináciu?

4. apr 2021

Venoval sa tu niekto téme prokrastinácia? Že keď treba urobiť niečo dôležité, tak zrazu všetko iné menej dôležité je akože treba nutne vybaviť a potom na tu dôležitú úlohu ostane len minimum času? Čo je za tým? Ako sa toho zbaviť?

dskjhfdlkdjhl
4. apr 2021

Na toto pomoze jedine maly dvor a velky bic. Treba si ujasnit priority a napr. si spisat, co potrebujem urobit a rozplanovat si to a pevne sa toho drzat.

autor
4. apr 2021

Vždy si hovorím, že nabudúce to už tak spravím, ale túto chybu aj tak stále opakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankapepe
4. apr 2021

Je to bežná súčasť ľudskej psychiky. Niekto s tým vie pracovať viac, iný menej.
Jediné čo pomôže je naučiť sa pochopiť o čo vlastne ide a v danej situácii zapnúť mód: idem na to hneď.

autor
4. apr 2021

@viestta práveže ja to väčšinou zvládnem tak, že poslednú noc pred termínom úlohu splním, ale samozrejme priemerne. Keby som mala iba tých pár hodín viac, ktoré som stratila, tak by sa to dalo urobiť tak, že to urobí skvelý a nie priemerný dojem

autor
4. apr 2021

@jankapepe v tomto som pokročila. Teraz viem, že sa to aspoň deje. Už len s tým pracovať, ako hovoríš. Ako byt na seba prísna?

benit
4. apr 2021

Pise to tu moja dcera? 😉🤣🤣🤣

autor
4. apr 2021

@benit ja mám nad 30, bohužiaľ 😂

vierka0508
4. apr 2021

Prosim vas vysvetli mi niekto o com je rec?

dskjhfdlkdjhl
4. apr 2021

@vierka0508 o tom, ze niekto odklada povinnosti a potom ked uz mu hori pod zadkom, tak rychlo nieco zbucha a je to sice hotove, ale ...

dskjhfdlkdjhl
4. apr 2021

Tak v takomto veku je to uz dost blbe, ale zrejme Ti staci byt priemerna, keby nestacilo, tak si to zariadis inak.

autor
4. apr 2021

@vierka0508 v robote mám odovzdať dôležitú vec a viem o tom týždeň. Celý týždeň pracujem na veciach, ktoré by aj rok počkali a s dôležitou úlohou neviem začať. Potom je 22:00 a zrazu s tým začnem a potom do rána úlohu vybavím, lebo to robiť viem a dokonca ma to aj baví. Neviem sa nakopnúť a začať s tým

benit
4. apr 2021

Moja 19 o chvilu🙈. Teraz pocas distancneho vsetko zacina robit o 9, 10 v noci. Odovzdat treba do polnoci. Ale že ma kooopec volneho casu pocas dna. Keby to robila skor, zabila by ho. Lebo pocas lockdownu ma nabiti program. Ale ona je po muzovi. Ten ma o chvilu 50 a este to nezmenil. Len sa vkuse nervaci😅

fajnova
4. apr 2021

Ani nevieš, ako ti rozumiem. Keď som mala pred skúškami, tak som mala záhradu krásnu ako z katalógu. Doslova som chodila po záhrade s lopatkou a striehla, kým vykukne nejaká burinka. Plus okná umyté a dom vyleštený. Robila s všetko možné, len aby som sa nemusela učiť. A všetko si nechávam na poslednú chvíľu. Leziem s tým sama sebe na nervy, ale neviem si pomôcť 🥴

autor
4. apr 2021

@dskjhfdlkdjhl práveže aj s týmto prístupom mám zatiaľ celkom úspech, ale cítim, že by som mohla byť omnoho lepšia, keby som sa tohto zbavila. A mám pocit, že to je teraz horšie ako kedysi. Na výške napríklad sa mi začínalo s učením ľahšie

dskjhfdlkdjhl
4. apr 2021

Len tu si musis pomoct sama, proste si stanovit priority a podla toho sa zariadit, alebo si fakt raz natrepat zobak a potom budes fungovat. Alebo budes uz stale takto-pomoct si musis jedine sama.

autor
4. apr 2021

@fajnova úplne presne ja, poupratujem, pretriedim deťom oblečenie a také veci vtedy robievam

nicicka
4. apr 2021

Och Bože. Tak s tým mám tak brutálny problém 😄. Akurát že ja keď mám čosi začať, v hlave tisíc dôvodov proti, úplný odpor, úzkosť, občas až panika a potom to v pohode spravím 😫. Každá rada dobrá ♥️

autor
4. apr 2021

@dskjhfdlkdjhl tomu natrepaniu zobáka by som sa rada vyhla. Možno to tu mal niekto podobne a zbavil sa toho alebo to dostal pod kontrolou

opica
4. apr 2021

Odporucam nastudovat gtd-gerring things done. Ak sa zacnes podla toho riadit a tym padom planovat, urcite sa to zlepsi

fajnova
4. apr 2021

😂 presne. Vtedy robím aj práce, ktoré z duše neznášam. Hlavne, že pred skúškami mi dali v práci dva týždne študijné voľno, keby tak vedeli 🙏😀

diewcatqoo
4. apr 2021

Ja inak pracovat neviem. Nesiem si so sebou tento zlozvyk od vysky, kde som robila vsetko ine, len nie ucila sa v predstihu. Ano, pripravovala som sa z hodiny na hodinu na seminaroch, ale co sa tyka skuskoveho, vsetko som si nechala vzdy na poslednu chvilu. Kazde skuskove som mala v byte najviac upratane, navarenych milion druhov jedal, napecene... len nie ucit sa. A dohanala som dva dni pred skuskou, vtedy som isla nonstop. Aj zaverecne prace som zbuchala za dva tyzdne. Pisala som uz dlho, dlho predtym, ale potom som zistila, ze to chcem koncipovat inak a cele som to prepisala.
Zostalo mi to doteraz. Na pracu sa poctivo pripravujem v zmysle, ze robim vsetko, co treba, aby to bolo ok, ale ked mam na nieco nejaky termin, jednoducho to odkladam, co najviac sa da a potom idem naplno. Najlepsie sa mi pracuje a najlepsie vysledky dosahujem pod tlakom.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
4. apr 2021

Ja celkom casto a dokonca rada prokrastinujem 🙂 s tym rozdielom, ze mna ista casova tiesen motivuje a vybicuje vo mne paradny vykon. Takze u mna vysledky nie su priemerne, ale praveze velmi dobre, nerobim to stale a viem si ustriehnut kedy si to mozem dovolit.

Ak to ale teba ovplyvnuje a tie vykony su priemerne alebo podpriemerne, tak to uz nemusi byt prokrastinacia ale aj lenivost a nezodpovednost a to treba riesit.

jankapepe
4. apr 2021

Mne veľmi pomáha pochopiť že aha teraz sa to deje, tak stop! Spraviť hneď! Pre môj dobrý pocit že to mám za sebou.
Ide samozrejme o dôležité, podstatné veci, ktoré vieš že spraviť musíš.
Také niečo ako utrieť prach, vytriedit skriňu.....robím zásadne len keď mám chuť vtedy viem že tomu venujem zlomok času a mám z toho radosť 🙂 to sú veci čo termín nemajú nie su dôležité.

autor
4. apr 2021

Tie výkony sú skôr priemerné až nadpriemerné ako priemerné až podpriemerné, ale ďaleko pod mojou kapacitou. Vzdy keď niečo odovzdávam, viem, že toto a toto by som vylepšila, keby som mala ešte pár hodín. Nechcem byť perfekcionistka, ale robiť veci podľa svojho potenciálu.
@nafka0483 možno aj takto sa na to dá pozerať. Pod tým tlakom viem dobre a efektívne robiť.

Pozerala som teraz na YouTube video summary z tej knihy gtd-getting things done a skúsim tento systém. Myslím, že by to mohlo fungovať.
Ja mám síce zoznamy, čo spraviť, ale žiadny týždenný a mesačný review, skôr tak viac chaoticky to mám poňaté

autor
4. apr 2021

@jankapepe myslím, že toto je skvelý bod. Jasné, že nemyslím prach 😃😉

mircalla
4. apr 2021

Pre mna je to maximalne iritujuce, robi to moj partner. Ja mam veci rada zorganizovane. Pomoze ako tu uz bolo pisane nabit si hubu. Mna tato vlastnost u ludi totalne vytaca...Najma ak zijes s niekym, kto to robi a zistis, ze nemate v aute olej, ze nie je zaplatena dan za byt, ze neskoro daco poslal a mam to riesit, ze zimne gumy za letne meni v juni a v marci mate este Vianocny stromcek - bolo mi zakazane do odniest si do pivnice sama (samozrejme uz davno obraty). Nehovoriac o tom, ze mrte veci robi v den deadline a potom je nervny jak pes. Aj to potom, ako mu to 85 krat pripomeniem. Ja som akcna a neznasam, fakt ze neznasam takych tych pomalych, komotnych ludi, co im vsetko trva a vsetko nechavaju na poslednu chvilu. Nuz trpiet tym bude najma tvoje okolie, tomu ver. A podla mna je to sebecke

autor
4. apr 2021

@mircalla hej, ja by som ťa na 100% vytacala každý deň 😕 úplne ako ja

mircalla
4. apr 2021

To si pis🙂
X krat som ho tahala potom z problemov a ono to zase stoji moj cas a moje nervy.