MAMINKY zaujíma ma či máte doma tiež dcérku čo skôr zaujímajú chlapčenské veci 🥺🥴😞😡😲neni som moc z toho nadšená 😬
Dcérka bude mať 5r v máji. Od malinka ju zaujímali skôr autíčka, vláčiky, lego atď....to mi nejak vôbec nevadilo, vôbec som si to neuvedomovala. Jednoducho nechcela plyšáky, bábiky nič podobné....tak sme neriešili prispôsobili sme sa že sa jej páčia autíčka a podobne.... ako nastúpila do škôlky, časom a postupne som počúvala len že má kamarátov chlapcov že dievčatá sú zlé a ona sa nechce hrať s kuchynkou 😞😰 v poriadku tak nech sa hrá s chlapcami veď som si povedala že tiež som mala radšej chlapcov keď som bola malá ale s bábikami a barbi som sa hrala ale iba doma v škôlke to bolo iné. V poriadku beriem. Len už si začínam dosť všímať že stále len samé chlapčenské oblečenie sa jej páči, hrdinovia, Spiderman a podobne. Otázka ohľadom karnevalu.... čo by si chcela byť odpoveď Spiderman v poriadku kúpila som kostým ale dievčenský Spiderman so sukňou... to sa jej nepáčilo že Spiderman nemá sukňu 😲😔 odmieta mi nosiť sukne, šaty a podobne .... jednoducho iba klasika legíny a tričko 😡😡😡 ach moje dievčatko 😫 už som zúfalá vysvetľujem vysvetľujem a nepomáha...... keď si pustíme hudbu v Tv tak absolútne nechce počúvať pesničky kde spievajú dievčatá iba chlapci....a prednedávnom mi oznámila že chce chodiť na futbal 😲🥴pre mňa koniec....
MAMINKY ak máte doma podobnú situáciu ako ja poraďte mi ako to zvládate 😱 vy????
MAMINKY prosím ak máte podobnú smi akozvládate vy 😱 skúste mi nejak poradiť ako ju nasmerujem
Neboj sa,bude uplne v poriadku 😀 mam kamosku,ktora hrala odmalicka futbal v zivote som ju v sukni nevidela az na promociach. Dnes je maminou a trosku je uz zenskejsia,ale stale je to chalansky typ. Ale chapem,je to uder pre kazdu mamu malej princeznej. Nenut ju,nesnaz sa ju zmenit,zaklad nezmenis. Dnes je rozne pekne oblecenie. Za mojich cias baby fakt nosili chalanske veci,dnes su pekne sportove veci. Asi by som sa snazila oblecenie ladit v jej style,ale aspon trosku dievcensky.
Moja dcéra je prehnane dievčenská. Len legíny sukne náramky masle náhrdelníky štipce do vlasov a kadejaké čačky niekedy ma už chytá nerva že si to všetko dá na seba naraz 😂😂 ale na druhú stranu som za to vďačná lebo viem že je dievča a že si to plne uvedomuje. Neviem čo by som robila kebyže sa zaujíma iba o chlapčenské veci asi by ma to znepokojilo (ja som názoru že dievča má byť dievča a chlapec chlapec)
Ja podobnu situaciu doma nemam, lebo mam syna. Ale nieco podobne ako ty zazivala moja mama so mnou.
Odmalicka som bola chlapcensky typ. Odmietala som sukne, cacky macky vo vlasoch, paradenie sa. Pamatam si, ze od utleho veku ma hrozne nudili tie babske hry a "problemy", ktore si zeny medzi sebou dokazali vytvorit. Radsej som bola v partii s chalanmi, s nimi bola vacsia zabava a neriesili hluposti ako baby. Bola som najlepsi futbalovy utocnik na ulici 🙂
Az v puberte som si zacala viac uvedomovat svoju zenskost alebo ako to nazvat. Proste som sa zmierila s tym, ze byt zenou nie je az take zle. V 16 som zacala normalne randit s chalanmi, dnes mam rodinu a zijem normalny zensky zivot. Aj ked doteraz nenosim sukne, pokial nemusim, neznasam ruzovu a mam hrozu z cisto zenskeho kolektivu 🙂
Nechaj ju, nenut ju do niecoho, co nechce, len preto, aby si si ty splnila svoj sen o tom, ze mas doma princeznu.
Môjho synovca náramne bavilo starať sa o bábiky, dokonca som mu na narodky kúpila Modry kočík
Sestra bola na infarkt, švagor sa so mnou ani nebavíl. Akože som z nebo robila homosexuala.
Sestra mu kupovala len autá, vlaky, pištole. Švagor bol na infarkt keď videl že synovec nejaví záujem o žiadne chalandke hračky.
Dnes je to normálny pubertiak ako hocijaký iný chalan. Normálne hra futbal a naháňa baby.
Nie všetky deti proste sú podľa šablóny. Je to dieťa. Nech si užíva detstvo.
@katka941991 Úplne rozumeim aké máš obavy... Síce nemam osobne skusenosti, ale myslim, ze z jednej strany je to ok. Spiderman predsa sukňu nenosi, to mala pravdu0 🤣😘
Moja dcéra mala dlho len kamaratov, dievčatá jej liezly na nervy. Je to taky chlapčisko.... Aaale malovatka, farby na vlasy a podprsenky ju zaujimaju furt 🙈🤣
Netráp sa, toto je v povahe, v deťoch, ale neznamená to absolútne nič.. ja som bola vždy chlapčenskejsi typ, hoci bábiky som mala rada, nebola som typická baba a dodnes nie som, som síce bežná heterosexuálka, ale neinklinujem casto k zenskym témam o šatách, makeupe a podobných veciach.. povahu mám.celkovo nejakú inú... moja dcéra je zas odalicka dáma, čo miluje všetky cacky a rada vyska a provokuje chlapcov..
Kamarátka má chlapčenskejsiu prvú dcéru.. teraz má 9 a že vzivote sa nehrala s bábikou, je to zlaté a veľmi inteligentné dievca.. posledné jej dievčatko je zase ako moja dcera čo miluje šaty a ponny.. každé dieťa je iné a tak to má byť... Navyše rozumieť si s chlapcami je často krát výhodnejšie ako s babami.. vidno to aj tu na mk ako ťažko sa so ženami vychádza 😂😂
@katka941991 moja ma 5 a pol roka a futbal hráva lepšie ako hociktorý chalan, ale môžem sa poďakovať mužovi, ten ju vedie tým smerom 😂 takže u nás futbalka, hokejka a korčule a ide sa 😂
Inak tiež vychádza lepšie s chlapcami ako s dievčatami, veľakrát sa mi sťažuje, že včera sa s ňou napríklad Adelka hrala a dnes už nie! Baby sú prelietave a ona ma skôr chlapčensku naturu a rozumie si viac s chlapcami a ani sa jej popravde nedivím! Ja som si tiež skôr porozumela s chalanmi ako s babami, všetky jedna druhu ohovarali a mne to nič teda nehovorilo, usmievať sa na niekoho a za chrbtom ho ohovárať!
Ma bábiky a plysaky na ktore len padá prach a skôr sa hrá s legom, kreslí, maľuje a zbožňuje encyklopédie, nasáva informácie ako špongia vodu a neriešim, niečo z nej len vyrastie 😂😂
@katka941991 a okrem toho, keď som ju navliekla do šiat, tak dostala taky hysak, že som myslela, že ich na sebe roztrha!! Teraz si dá aspoň v lete povedať, že šatky sú predsa len lepšie a nebude jej tak teplo a muž jej kúpil v lete dres 🤦♀️ tak sme sa trápili, ale keď sme išli von, jeden deň dala šatky alebo sukňu a druhy deň si dala dres a kratasy, no čo ti poviem 😂
Mame doma to iste. Dcerka bude mat takisto v maji 5 rokov a je cisty chalan. Hra sa s autickami pripadne na policajtov. Ked hrame rolove hry, tak ona je vzdy chlapec, este si vymysli aj nejake chlapcenske meno. V skolke sa hra vacsinou s chlapcami. Vraj dievcatka nema rada. Na karneval mala obleceny batmanovsky kostym. Oststne dievcatka boli za princezne pripadne snehulienka. Ja som z nej zufala. Stale jej vsak opakujeme, ze je dievcatko. Pevne dufam, ze z toho vyrastie. Dalsim problemom je obliekanie. Saty a sukne nehrozia, ani leginy. Tricko s teplakmi to isti. V poslednej dobe jej vadia vrecka na teplakoch. Neznasa nosit ponozky. Ten predok pri prstoch jej vadi. Tsk som jej ich par odstrihla. Tskze ma prsty vonku, ale hlavne, ze ma nejake na nohach. 🤦🏼♀️ Neznasa ruzovu farbu, miluje modru a zelenu. Je to s nou niekedy velmi tazke. Dufam, ze z toho vyrastie.
@katka941991 mas zdrave dieta, vazne ta toto az tak trapi? Keby si mala vazne chore dieta, priala by si si mat iba takyto problem..... Neries to, neovplyvnis to.
Počkaj do puberty. To ju prejde 🙂
Pokým nemá vlasy ostrihané podľa hrnca, je to stále fajn :D
Budte rada ze mate zdrave dievcatko, ked bude futbalistka, bude futbalostka. Kamoska od nas mala sestru co hravala futbal a zensky hokej a v pohode, inak jej nic nieje....predstavy nas rodicov sa niekedy minu s realitou....ani ja som si nepredstavovala, ze budem mat inak obdarovane dvojicky. Dolezite je, ze je dieta stastne a spokojne. Ak chce byt futbalistka, nech nou bude. Mozno raz bude reprezentsntkou, mozno nie...ale snurovat ju do vasich predstav nema zmysel. Nebudete spokojna ani jedna...
🙂 neboj, vyrastie Ti z nej pekná samostatná baba, akurát bude mať tvrdšie lakte a racionálnejšie myslenie. 🙂 Tiež som bola odmala skôr chalan. S jedinou bábikou sme hrávali futbal. Áno, ona bola futbalka. 🤣 Zaujímali ma len autíčka, stavebnice, mončičáci (plyšáci ešte neboli) a živé zvieratá, hlavne šelmy a plazy, skôr chalanské športy. Žiadne bábiky, kuchyňky, sukničky, sponečky. Aj tak som bola najlepšia, nausilovnejšia a najposlušnejšia žiačka v triede. Neskôr na strednej pribudli autá, motorky, hard rock. Avšak tiež žiadny alkohol, cigarety a škandály. Naučila som sa v každej situácii postarať sama o sebe, plakať ani neviem. Miesto sedenia u kaderníčky a kozmetičky som sa radšej venovala práci. Uprednostnila som skôr chlapský kolektív, aj keď mám veľa kamarátiek. Ako vydávajúca sa žena som odmietala šaty, veď na svadbe môžu byť aj rifle od Hilfigera 🙂 Manžel si zvykol, že sa o všetko viem postarať, nefňukám, milujem adrenalín a miesto kabeliek a topánočiek radšej vymením každé 3 roky veľké auto so silným motorom. Čakáme syna 💙. Už teraz kukám na nete pre neho elektrické autá a mini hokejovú výbavu 🙂
Mimochodom, nie som žiadna šereda, dlhá blond hriva je moje poznávacie znamenie. Naháňačky na diaľnici zvládam aj v 10 cm červených ihlách. Ale bez sukne a šatičiek!!!!! 🤣🤣🤣
Tak ja som vyrastala s dvoma bratmi a fotenie s babikami namiesto formuly co sa fotili bratia som cisto odrevala.Moji kamosi boli skor chalani a s nimi si stale viac rozumiem.Obliekam sa sporovo, pohodlne a modu zien nemusim tak isto neznasam obchody, machlenie....ziadne zenske vyzivave veci.Pri tom vsetkom sa vzdy okolo mna muzi tocili a kedze som s nimi bola v jednej kope od malicka mam svoje sebavedomie...
Bola som taka ista, som pragmaticky, technicky, matematicky, sportovy typ. Casto mam ale problem prijat to, ze nemam v sebe zenske sexi vyzarovanie. Dcera sa poddava na mna a tiez som musela pracovat s tym, ze to nie je princeznickovy typ, a preferuje chlapcensku spolocnost, ich vztahy su nekonfliktne, s babami sa stale natahuje pre cosi. Prijat, akceptovat, nesnazit sa menit, iba usmernit, ona je samostatna bytost,
Aj ja som chalansky typ. Muz pozera romanticke komedie, ja akcnaky. On miluje nakupovanie, ja ho z duse neznasam. On si zela na narodky kozenu tasku na notebook, na jazdu na 5l V8 Mustangu GT.... A este som aj informatiku vystudovala.. 🤭
Kazdopadne, mam aj blizkych priatelov, ich dcera ma aktualne 10, a veru dievca z nej nebude. Vela, Vela sme sa rozpravali, kym to prijali, ale prijali to, a pochopili, ze to nedefinuje hodnotu ich dietata. AK potrebujete, nie je hanba sa ist poradit k psychologovi, ako sa s tym vyrovnat a brat svoje dieta ake je.
Drzim palce!
ale to je uplne super 🙂
Neter má 4.5 roka ... vies ake hracky mala? Vlačiky autíčka a TRAKTORY áno traktory ... oblečenie takisto s traktorom. Zbožnuje Batmana Spidermana Pyzamasky na druhu stranu má rada Beruska a cierny kocur. Suknu by si na nu nedala sestra jej dala saty ked mala malá asi 1.5 roka a revala doteraz mame tu foto 😂 trz by mala len sukne nosila. Babiky boli nudá az min rok v juni ze chce babiku dovtedy to boli len autá atď. Na 3 roky mala tortu s traktorom 😂 Mala chcela byt na karnevale kostra 😂 min rok tu behala v kostyme Catboya z rozprávky Pyzamasky 😂 deti to neberu ze som dievca tak len babiky som chalan tak len auta. Ja som bola rovnaka a som doteraz sukne a saty su pre mna strata casu 🙂
Och a malá má modre elektricke auto modru autosedacku 😂
ja by som s tym bola ok. ja som mala rada modru a zelenu a nenosila saty. hrala pinces s chalanmi. bila sa s chalanmi. skakala gumu. strielala z luku. a tak podobne. a potom niekedy v trinastich sa zo mna stalo dievcatko 🤣 lebo sa mi zacali pacit chlapci 😅 je zdrava je mudra je akcna. skus behnut k psychologovi poradit sa o svojich pocitoch
Ja som bola taka, to same bagre, tatrovky, tiez neskor karate a celkovo mam radsej muzov ako kamosov a lepsie si s nimi rozumiem. Tiez potapam, takze to bol tak pred 10 rokmi skoro muzsky sport a doteraz je v tom viac chlapov ako zien. Ale to neznamena, ze sa nedokazem nahodit, nosim rada stekle, makeup, kabelky a pod. Vogue mam ako obrazkovu literaturu doma bezne, vedla toho maxim alebo nieco chlapske. Vobec by som sa toho nebala, ved to je taky nizky vek. Hlavne nenutit do tych babik a hovadin. Mna nutili sem tam hlavne babka a iba co som to potom hned kdesi odpratala. Za to som im budovala rozne domy, co doteraz nechapem ze to nespadlo 😂 aspon si take dievca mozno najde fajn muza, lebo si s nim bude mat co povedat a mozno sj tie hobbies budu mat podobne. Neni nad to ked si na dovolenke s chlapom a mozes s nim travit cely cas tym, co bavi oboch.
@janulik2008 Naša má presne to isté. 😂
@katka941991 ja som bola tiež chalanisko. Najlepší kamaráti na ulici chalani, futbal, hokej, bicykel, neskôr motorky. Sukne doteraz nenosím, len keď chcem byť za peknú. Make up mi ráno trvá 10 min. Najlepšou kamarátkou je môj manžel a z duše nenávidím babské povedacky a taľafatky. Vlasy mam kratšie ako manžel a aj prsia asi menšie 😂. Som mamou dvoch detí chlapca a dievčatka. Mladšia bude mať 5 a je taka dievčenská.... Ale! Ani jedna bábika nemá ruky, najlepšia zábava je hrať futbal s bratom a mlátiť ho. Rozoberie a pokazí hádam všetko čo jej príde pod ruky, gumičky a sponky do vlasov nedostatkovy atribút v našej domácnosti. Ale nikdy som nemala pochybnosť, či so ja alebo moja dcéra dievka 😉.
Kamaradkina dcéra, išla na rodinnú svadbu v montérkach a gumakocch😅, tiež bola ten chlapčenský typ, teraz je pubertiacla a už obzerá malovacky a iné somariny.
A môj syn od dvoch rokoch jazdil z detským kočíkom , keď bol manzel doma, museli zme ho schovávať, až raz ho syn vytiahol, a manzel ho od nervov cely dolámal, že nebude z neho buzerant.
Teraz ma 10 a určite nebude buz.....😂😂🤣
Nechaj tomu úplne voľný priebeh, aj tak nič nezmeníš
mna by len zaujimalo, ci ma vo svojom okoli muzske vzory
@katka941991 To vás ľutujem, nechcela by som to zažiť. Ja dcéru od malička vediem k dievčenskosti. Ružová farba, bábiky, malovačky, účesy. Podporujem v nej dievčenskú stránku. Kupujem krásne šaty, čelenky, hovorím jej, že je krásna keď je v šatách, keď má pekný účes. Ja chcem mať z dcéry dievča, zo syna chlapca. Skúste ju podporovať v dievčenských veciach, vy ste matka, treba ju usmerňovať. Možno to už úplne nezmeníte, ale zmierniť to ešte môžete.
@katka941991 a v com by si ju chcela nasmerovat? No ak take veci nosit nechce a bavia ju viacej auticka tak nech. Ja by som chcela take dieta :D ja dufam ze svoju naucim skor na pistole ako barbiny :D