Ahojte žienky-študentky aj vyštudované. Stretli ste sa niektora s tým, že vás profesor vyhodil v polovici skusky s tym, ze uz od zaciatku vas chytal za slovicka, ponizoval , nadaval do hlupakov, lajdakov a klamarov? Dal mi od zaciatku vediet, ze mi skusku neda, aj keby som sa rozkrajala. Pri tom, pocas semestra sme spolu nemali ziaden konflikt. Je známy tým, že nenavidí ženy- 3razy rozvedeny. Ustnej skuske predchadzala pisomna priprava- nieco ako statnice to bolo. Potom sa pristupovalo ku skuske-kde som sa musela drzat toho, co som napisala, respektive citat po sebe. Stale do mna rypal, nadaval mi, zosmiesnoval ma (skuska prebiehala este pred doktorantom a dalsimi 20 studentmi), spochybnoval zdroje, z ktorych som citala, vraj som si vymyslala pojmy, ucila som sa z nejakych cudzich "vycucov" co niekto zavesil na net a podobne. Realita bola taka, ze som s aucila len z jeho prednasok, co zavesil na skolsky server ako studijny material, co som mu aj povedala. Prikazal mi priniest moje poznamky, priniesla som mu moje, 40stranove, co som pisala rukou (tak sa mi najlepsie uci) ten clovek uz nevedel, na com ma ma potopit. Tak nasiel chybu v zapoctovej praci a na zaklade nej mi povedal fx, ze mam ist. Ta praca nebola predmetom skusky, nasledujuci den pustil jedneho chalana, co bol so mnou v time na vypracovani a mal tam tu istu chybu. Dal mu A. Viete, mam dve male deti (1 a 3) nemam zaujem sa s niekym v skole handrkovat, vzdy som sa snazila na skusku pripravit a urobit ju na prvy termin ( co sa mi pri ostatnych siestich aj podarilo). Kvoli skuskam, som bola unavena- menej casu na deti, a manzel si bral volno v praci. Proste nemala som dovod pripravu podcenit a byt lajdak. Na tuto konkretne som sa ucila 2 tyzdne -kazdy den 3-4 hodiny, vzdy ked deti zaspali. Silno zvazujem podat staznost, dokonca ju mam aj napisanu, len som chcela pocut vas nazor a ci ste uspesne pochodili. Moja poziadavka na konci ziadosti je, aby niekto kompetentny presiel moju pisomnu pripravu, ktoru musi mat profesor archivovanu a objektivne , nezaujato ju zhodnotil a zaniesol mi vyslednu znamku, aku si zasluzim. Viem, ze mam este dalsie 2 terminy, ja nemienim toto ponizovanie znova znasat. Po prichode domov, som sa jednoducho zosypala. Na skuske som bola slusna,podakovala sa za fx, pobalila sa, pozdravila a odisla. Uvedomujem si, ze neposobim napohlad submisivne , ale to nebol dovod, aby sa ku mne jeden dospely "studovany" clovek takto spraval. Posledna vec, nebola som jedina, ktorej rozdupal dostojnost a nie jedna odchadzala s placom z triedy. Dakujem za vase nazory a ak s tym ma niekto skusenot, budem vdacna, ak sa o nu podeli.
Podla toho, co pises, podanie staznosti by mohlo byt skor kontraproduktivne. Otazne je, aky ma ten dotycny profesor vztah so svojim nadriadenym, veducim katedry a ci to dany veduci bude chciet nejak riesit. Vacsia pravdepodobnost uspiet by bola, keby sa stazovali viaceri. Ak to bol len prvy termin, vsetci ta budu odkazovat na opravne terminy. Asi nikto neopravi skusku len na zaklade pisomnej pripravy.
podaj staznost a nechaj sa preskusat niekym inym.
To by bola jedna z moznosti, ale ak je to, ako pises, pochybujem o tom, ze by to niekto iny skusal. Popripade preskusanie za pritomnosti napr. veduceho katedry. Skutocne vela zavisi od vztahov na pracovisku. Podat ziadost mozes, len je otazne, aku dostanes odpoved. Ked to bol len prvy termin, urcite ta budu odkazovat na dalsie opravne, Taketo problemy sa zacnu riesit, ak by napr. islo az o uplne posledny termin. Ucim na VS.
@avirka som prevedcena o tom, ze mi tu skusku bude ochotni dat az na siesty pous-aby som ho prenasala do druhaku. Ak sa neozvem, tak ma bude neustale zhadzovat a ponizovat. Vies, on je taky, ze neprestane, kym neuvidi, ze ma zlomil a mam slzy na v ociach. Vela ludi preslo s tym, ze zvesili hlavu, pritakavali a nechali si nadavat do debilov, ze mali ist jeho rodicia radsej na potrat a podobne chutovky. Pri tom nemuseli mat ani vypracovane vsetky tri otazky. Ale kedze pomasirovali jeho ego, tak im dal milosrdne E. Toto vsetko som o nom vedela, ze netreba mu oponovat a byt poslusna, oblecene som isla ako na statnice v nohavicovom kostymku, bez vystrihov, vlasy zviazane v drdole, nezmachlena. Aby som ho nicim nerozculila. Ak toto dospustim, nedokazala by som sama so sebou zit. Neverim, tomu, ze som jedina, kto sa na neho bol niekedy stazovat. Denní studenti na neho spisali staznost cca 12ti, ako sa k nim sprava na prednaskach, ze ich neustale ponizuje, nadava im a podobne. To iste robil aj u nas, mimochodom. Dakujem za radu, vsetko si esteraz premyslim, ale mam dojem, ze aj ked "len" poziadam o ucast nieko nezaujate na skuske, tak ho naseriem v rovnakej miere, ako ked podam staznost. Momentalne, taham za kratsi koniec. O vztahoch na fakulte neviem nic, bohuzial.
A zlepsilo sa jeho spravanie po predchadzajucej staznosti? Ako pedagog som nezazila takehoto kolegu, ale este za mojich studentskych cias sme sa stazovali cely rocnik na jedneho ucitela. Vtedy sme boli na rozhovore s veducim katedry a spravanie ucitela sa zmenilo. Fakt je dolezite, cim viac staznosti, vacsi uspech. Ak sa jeho spravanie po predchadzajucej staznosti nezmenilo, potom sancu na uspech nevidim ani teraz.
Nezmenilo sa nic, pravdepodobne len mlatim vodu. A budem musiet opustit skolu po podani staznosti. Ale kazdopadne dakujem za skusenot a radu. Dobu noc
pri skúšajúcich sa postáva kadečo...niektorí sa cítia až príliš dôležití 🙄 občas sa takto umelo robí sito na znižovanie počtu študentov... neviem už komu sa to stalo, ale tiež ich takto masovo zo skúšky všetkých povyhadzovali...čo bolo potom? no nič, nasledoval ďalší termín.... chápem tvoju situáciu....chápem, že ťa to štve.... ale pred podaním sťažnosti by som na tvojom mieste odklikla asi ešte ďalší termín.... niektorí skúšajúci sú zákeráci a ľudí nechajú prejsť, žiaľ, až na ten posledný možný termín....
to je trochu z iného súdka, ale tiež taká fajn hláška jedného nemenovaného pána - ""ačka" študentom nedávam, nech vedia akokoľvek dobre, lebo najlepšie viem JA" 😀
Nepoznam tvoje ciele a tvoju situaciu, ale ja by som sa veru kvoli nejakemu papieru ponizovat nenechala. Co je to za skolu, ze takito kvalitni pedagogovia vedu prednasky a skusaju? Bez toho, aby existovali nejake objektivne kriteria alebo spatna vazba od studentov, ktore by podobnym neprijemnostiam dokazali predist?
Ja som chodila na skolu v Prahe a nikdy som sa s nicim podobnym nestretla. Moji znami co studovali v zapadnej EU detto. Na taku VS ako opisujes by som sa akurat tak zvysoka vysrala, to nemoze byt seriozna skola.
@amairim ja bych toho profáka pomenovala aj tu, alebo aspoň katedru, nech sa vie.
Bohužial ti neviem poradiť, my sme mali tiež garanta z Čiech, čo robil menovu reformu po 89-tom v Čechách, veľká kapacita doma aj v zahraničí, no nebolo nad neho. Mne našťastie dal skúšku na prvý krát, presne na bod to vyšlo za 3 (vtedy boli ešte známky), ale boli takí čo chodili až do Ostravy na jeho fakultu ako na klavír a to sme študovali v Prešove.
Síce nás neponižoval ani nič podobné, ale nikdy nedal to, čo bolo na prednáškach. Ako on sám povedal, to čo nám povie na prednáškach už od nás nebude chcieť, lebo sú to informácie zadarmo. Máme si študovať jeho knihy, zavesené prednášky na nete atď... Kokšooo
Boli takí, čo sa sťažovali na neho, ale keďže bol garantom, tak neprešli na štátniciach na prvý-krát a niektorí ani na druhý-krát a vždy ich skúšal on.
@amairim ahoj, ja mám podobnú skúsenosť ale zo strednej. Mali sme tam cvoka učiteľa, myslela som si, že to robí len mne ale starší študenti mi povedali, že v každej triede si nájde 1 obeť a ozaj v každom novom ročníku si niekoho našiel. Vždy outsiderov, takých tých slabých, čo sa nevedia brániť, čo sú niečím iný. Ja som mala otca farára, a chodila som na náboženstvo....fuu tak do toho sa vedel púšťať pri každej odpovedi. Dokonca nabádal spolužiakov aby sa na tom smiali. Predstav si, že stojíš pred tabuľou a učiteľ s chlapcami sa rehocú na tom, že tvoj otec je farár, no a sústreď sa na odpoveď....Schválne mi dával horšie známky za rovnaké chyby ako mali ostatní, v 4 poslednom ročníku to už bolo o život a nejak 2mesiace pred koncom roka mal každý 2 známky, on nedával iné známky ako 1 alebo 5. Na jednej hodine každému povedal akú má znamku kto mal 1 a 5 alebo 5 a 5 musel ísť odpovedať znova, kto mal 1 a 1 tomu rovno zakružkoval jednotku. Pri spolužiakovi sa zastavil (jeho matka bola učiteľka) povedal mu, že má 1 a 5 a spýtal sa ho či chce ísť odpovedať a on samozrejme, že nie a učiteľ na to dobre! Potom pozrel na mňa bože až teraz som si spomenula, že sa začal len tak úškrňať a vydával také choré posmešné zvuky čím znova nabádal spolužiakov aby sa začali smiať. Mala som známky 1 a 1, povedal to spolužiakom a spýtal sa ma, či chcem ísť odpovedať, ja som úplne potichu povedala nie a on urobil grimasu a povedal tak pôjdeš! No a všetci s ním veľký smiech. Keď odišiel rozrevala som sa ako decko a dokonca aj tí čo sa mi smiali ma začali ľutovať. Mama to nevydržala a zavolala do školy, povedala mu, že vie čo mi celé 4 roky robil a či aspoň teraz na konci mi nemôže dať pokoj a vieš čo on na to? Začal sa jej smiať, mama mu povedala,že pôjde za riaditeľom a on, že spokojne! Za riaditeľom nešla, nemalo by to význam tí dvaja spolu chlastali, zakázala mi chodiť na jeho hodiny. Do konca roka som už na jeho hodinu nešla a každú prestávku som sa mu snažila skryť, vyhnúť. Na konci roka som si myslela, že mi nedá prejsť, spolužiaci ukradli triednu knihu a pozerali si aké známky dostali a zavolali ma aby som sa šla pozrieť, dal mi dvojku ale bola tak vyrytá a toľko obťahovaná, že bola hrubá pol cm aj kruho okolo nej a skoro urobil dieru na druhú stranu. Totálny psychopat...
dat podnet na presetrenie rovno na ministerstvo, ked uz sa ucitelia tolko ohradzaju ako chcu vychovavat a vzdelavat ludi tak nech sa v prvom rade oni spravaju ako ludia a nie ako z piatej cenovej skupiny,
dalsia vec aj ked neviem ake je to z pravneho hladiska, ci to nie je napadnutelne, ze by si nahravala - ist na skusku, zobrat diktafon mobil nahravat a potom to riesit, akoze on je fakt ......, riesi si svoj komplex, sa cudujem, ze ho este niekto nenakopol poriadne do .......
Dobre ranko. Tak mojim cielom: moja sebaucta je na mieste niekde pred trapny titulom. Ten mozem dostat aj na inej skole, len ma mrzi to, ze som momentalne zabila pol roka chodenim na tuto skolu (robila som tu aj Bc.) a dalsieho pol roka budem cakat, kym mozem nastupit na inu. rok zabity. V manzelovi mam podporu, tak tu staznost poslem- pojdem ju zaniest osobne,nech si ju precitaju a podpisu prevzatie. Jedna sa o serioznu statnu skolu. Konkretne Slovensku technicku univerzitu. Cez tyzden sa k niekomu nanominujem podam staznost, aj ked ma podaktore odrdzate- viem, ze mi nechcete zle. To je taky clovek, ze nas cele prednasky vola len hlupe ovce a podobne, keby si to necham, len mu dokazem, ze ovca som a vdaka takym ovciam ide Slovensko do sraciek ( stale sme rozoberali pollitiku ci uz slovensku, alebo medzinarodnu). Akoze po odbornej stranke toho cloveka nazaj beriem, v tom uctu ku nemu mam. Ale ako clovek totalne zlyhal, je to jedno sovinisticke hovado.
@kuceravasue12 velmi ma mrzi, co si si vytrpela, to bohuzial moj pripad nebude. Vo mne praveze citi vzburu a chce ma pokorit. To je opacny extrem. Tvoj profesor by si na silnejsieho jedinca zasadne netrufol. Je mi zle, nestaci, ze deti mmusia trpiet sikanu od "vychovanych" spoluziakov, este aj profesor im nicia zivoty. Viem, ze nicia, su veci na ktore sa do smrti nezabuda a zostanu vo vas vryte. Ci uz ZS, SS alebo VS. Tito ludia by mali absolvovat seriozne psychotesty (aj s autobusarmi). nemyslim to zle, ale trava dost casu s detmi, mladymi ludmi, formuju ich a taketo chovanie si ponesu so sebou cely zivot. avirka, verim, ze ty isi z tych spravnych. -ja mam momentalne tiez profesorov, na ktorych nedam dopustit, uz som s jednym panom docento dohodla spolupracu na diplomovke. Aj to je dvod, preco ma mrzi, ze musim ist do rizika. Dakujem vsetkym zucastnenym. Pekny den vam prajem
nie je to dobra situacia pre teba. pises ze je profesor a garant predmetu. za tychto okolnosti, ak fakulta nema za neho nahradu, tak si ho bude chovat ako v bavlnke a prepecie sa mu vsetko. tiez by som zvazovala aj to, ci ide o "nosny" predmet studijneho programu alebo nie. v pripade ak ide o nosny predmet, mozes mat v kazdom pripade este problem stud.program dokoncit. mozno by som pockala aj na to, ake stanovisko zaujmu tvoji spoluziaci.
ono je to, bohuzial, velmi caste ze niektori "doleziti" sa takto k studentom spravaju.
sama pises ze nemas chut ani cas do toho ryt, ak mate min 2 opravne (my sme mali len jeden), tak by som asi isla na skusku znova, ale s hlavou hore. a ine riesenia by som si nechala napotom, v pripade ak ti ju neda, ak ti ju da, hodila by som to za hlavu.
Ja som na vš nechodila,ale keby si bola moja dcéra,tak napíšem,že žiaden titul nestojí za to,aby sa človek nechal ponižovať a nemohol sa potom pozrieť sám na seba do zrkadla.Sestra študovala na vš,kde učiteľ ťahal dievčatá do postele...strašné...Nedalo by sa celú budúcu skúšku nahrať na diktafon ako dôkaz? zrejme ti ju nedá urobiť,potom by si to mohla riešiť....
Ach jaj, no, na kazdeho raz pride. Vola sa to Karma⏳
Nam raz jedna profesorka na zaciatku testu oznamila ze dnes nikto neprejde .......a nepresiel 😃 ak sa niekto odvazil na nieco co i len sytat jej oblubena formulka bola ze nikde nie je napisane ze tuto skolu musime vsetci dostudovat 😅
@janinah tak po celodennom zvazovani a preciani si vasich komentov, som sa rozhodla, ze pojdem na skusku znova. Manzel je technicky typ, tak mi vymysli sposob, ako si celu skusku nahrat. A aj v staznosti lepsie vyzne, ak ma potopi dva razy bez dovodu- ak to teda urobi. Ucit sa uz velmi nemam co, len si zopakujem. Napisem, ako som dopdla. Termin nie je dany, velmi malo ich vypisal na to, kolko ludi vyhadzuje zo skusky a momentalne je po skuskovom obdobi. Ale je tak laskavy a vyjde nam v ustrety, vraj da termin teraz niekedy, pocas vyucovania zimneho semestra. Dam vediet, ako to cele dopadlo...... Este raz dakujem velmi pekne, za kazdu jednu radu.
AMAIRIM popis chovania vys. ucitela dava do popredia otazku kvality danej VS.ked v nej uci ako jediny/podla tvojho opisu skusajuci/ v danom odbore clovek, co nema uroven dobreho vychovania... dobra akvalitna VS mamusi myt niekolko ppedagogov, ktori maju opravnenie skusat nielen jedneho...
takze ty mas asi dva problemy. nevhodne chovanie daneho prednasajuceho/je profesorom?/,a vykonanie e skusky v danom odbore....
ja by som toto nezlucovala dokopy...
na chovanie sa daneho cloveka treba podat stazbnost dekanovi ci az rektorovi skoly
a co sa tyka skusky, tak ty muis vediet, ci si ozaj tak dobra, ze ta ozaj poskodil svojim rozhodnutim pises, ze si mala chybu niekd ev rpaci.. to ,ze on prehladol tu chybu u ineho neznamena, ze musi aj u teba...... skuska sa posudzuje zvycajne ako celok. teda vedomosti studenta....
.ak si si ista, ze ta ozaj poskdil , ze neocenil tvoje vedomosti spravne. tak sadaj skusat za pritomnosti dekana na dalsi termin....
podaj ziadost a uved , ze z obavy neobjektivity a zaujatosti si zelas skusanie na pritomnosti nestranneho vyssieho cinitela.
@alice107 skusku mi nedal preto, ze sa tak jednoducho rozhodol. Preieh bol taky, ze sme si tahali otazky 3 z 35. Ja som mala pre mna lahke otazky, vravim si parada, toto viem 100bodovo. Napisem vsetko co viem a aj keby velmi rypal, tak mi da najhorsie C.
A rypal dost, ked uz si nevedel pomoct, tak ma poziadal o ukazanie prace (na ktorej sme boli 7), praca bola predmetom zapoctu- podmienka, musel byt udeleny, aby som vobec mohla pristupit ku skuske, nie predmetom skusania. Tak by podla neho mala byt OK (posielala sa mu 4 razy na kontrolu, cize schvalena nim bola aj precitana). Ako som uz spominala vyssie, spoluziak (1zo 7, co na praci makal) siel na skusku den po mne a dostal suverenne A, aj ked profesor vedel o tom, ze tam ta chyba je stale. Na jeho ustnu odpoved to vplyv nemalo. V staznosti ziadam o nezaujate provnanie pisaneho textu- pisomnej pripravy k ustnej odpovedi s ucivom v jeho studijnych materialoch. Ak by som bola na pochybach, ako som otazky zvladla a vypracovala, tak by som sa nad tym, ze som nepresla nevzrusovala. Nebola som na skuske prvy raz a sebareflexiu mam vyvinutu dostatocne. Ja mam problem s jeho spravanim a aj hodnotenim. -vyssie som spominala, ze je to STU, nie nejaka podradna sukromna univerzita
AMAIRIM ja som studovala na sk aj vzahrnici na predstiznej uni. ale s vulgarnym spravanim riadne vymenovaneho profesora som sa nestretla.
v spickovej uni take nieco nie je ani moznew,aby sa trpelo. preto mam pochybnosti o kvalite tej uni...
ako si pisala, tak staznost s ana neho uz podavala, anaprva neprisla.toto sa na dobrej uni nemoze stat
ak by sa to stalo na dobrej uni, vystavuje sa riziku zaloby so strany doknuteho studenta.
takze aj toto treba brat od uvahy.. ake pomery vadnu na tej vasej uni.. aqka je kvalita vyucujucich ako odbornikov,aj osobnosti...
sprvanie je jasna vec, ina je prepadnutie na skuske....
vies, vusnej skuske je to riziko, ze moze byt neobjektivne hodnotene... cize na zaklade sub. pocitu....
dobre by bolo,aby si mala svedka , ktory by posudil tvoje odpovede...
preto treba poziadat podla mojej mienky nie provnanie pis.,textu pripravy k ustene odpovedi..kedze v priprave si dostala zapocet..... ale treba poziadat ku skuske svedka.. cize pritomnost vysej autority. dekana
tu nejde o to,ci si bola ci nebola na skuske prvy raz.ale id eo to,ake vedomosti si tam rpezentovalaa ci bloli objektivne posudene
ak myslis, ze ozaj profesor je neobjektivny,,tak ti nepomze inak zistit objetivitu ,len skuska za pritomnosti nestannej osoby.
ako pravnik ti radim tiez, vpripade ak s auVS ktomu postavi neobjektivne.podat na nu zalobu potom ,ak by si neuspela na skuske, kde budes len ty a opät dany prfesor , bez moznosti pritomnosti nestranneho skusajuceho..
ale ja neverim,ze na dobrej uni nie je vj enom odbore iny odbornik ,ktory je opravneny skusat. take nieco neexixtuje na dobrej uni..
takze poziadaj tiez o ,aby v dalsom termine bol iny skusajuci ......
a co sat yka hrubosti, tak toto sa vziadnej dobrej uni netoleruje.tam by si mala ak mas objektivne dokazy, uspiet hned vo svojej staznosti.
@alice107 To, ze si sa s takym spravanim nestretla, neznamena, ze na lepsej univerzite nie je. A je uplne bezne, ze na dany odbor je aj na dobrej uni. len jeden odbornik. Neviem, co je na tom take zvlastne. Ak je este aj garantom, nik lepsi tam na preskusanie z daneho predmetu nie je. STU je dobra uni, taketo spravanie najdes aj na UK. Staznost sa najskor riesi v ramci katedry u veduceho, az potom vyssie, cize preskusanie za pritomnosti dekana, este ak su aj k dispozicii dalsie opravne terminy, je trochu sci-fi.
@amairim nemyslim si, ze staznost by mala byt o nezaujatom porovnani pisomnej pripravy. Je to ustna skuska. Taketo by si mohla ziadat na teste. Ale kedze na skuske odpovedas ustne, porovnanie pisomnej pripravy je irelevantne. V prvom rade sa hodnoti ustna skuska. Darmo budes niekomu vysvetlovat, ako dany profesor skusa, ze je prenho dolezita pisomna priprava. Prvorada je ustna odpoved.
@alice107 z pripravy som nedostala zapocet. Priprava znamena to,ze si vylosujem otazky. Mam 1,5hodinyna vypracovanie,kde nas celu dobu strazi doktorant a potom sa pristupuje k obhajobe pisaneho textu. V tej dobe uz je jedno,ci ma osvietilo,nemozem mu povedat nic ine,len to,co som napisala. Popripade ma on doplnujue otazky. V rozpore je to,ze sa mu nepacili slovne spojenia,vyrazy,vety,ktore som pouzila. Pritom mam materialy,kde to tak on sam pise a nazyva v jeho prezentaciach,ktore poskytol ku skuske ako studijny material. Cize ma deptal za to,co ma on naucil.
Ahojte, tak vam pisem ako to cele (ne)dopadlo zatial. Sla som podat stazost, oficialne, dve kopie, prilohy objednala som sa ku prodekanovi. Posudil, prehodnotil, vravel, ze estetake nieco neriesil a pojdem na komisionalnu skusku, kde budekomsia zlozena z viacerych odbornikov. Comu sa velmi tesim. Medzitym, bola este jedna studentka podat podobnu staznost a jej prodekan (iny-priamy nadriadeny toho zvera) vravel, ze uz je teda druha a ze by bolo fajn, keby je nas viac, bo sa dotycneho snazi prepustit uzdlhsiu dobu, ale kedze sa studeti boja, nema dokazy. Tiez pojde na komisinalku. Tak skuskove sa skoncilo a pocuvam spoluziakov na prednaskach, o inom ani nehovoria. Ako jednemu povedal, ze ci takto vyzera od narodenia, alebo sa mu nieco stalo, jeden docent, co mu bol ako dozor na skuse, si jednej spoluziacky zastaal, ze uz to s urazanim prehana, dal vypoved. Pan profesor ho sotil, ze nech sa mu nestara do jeho postupov. A podobne zalezitosti, dost zien neslo ku skuske vobec, co sa ho boja. Skusala som sirit osvetu, ale ci to bude mat nejaky zymsel. Hlavne, ze moj problem sa docasne vyriesil. Dakujem vam za podporu
Neviem,ako je to s podavanim staznosti,ale ja by som najskor nechala vychladnut hlavu. Staznost sice bude posudzovat niekto "nezaujaty", ale v skutocnosti z daneho odboru a aj keby to bol niekto z inej skoly,ver mi,ze v tejto akademickej obci kazdy pozna kazdeho. Mozno skuskou prejdes ale narobis si kopec problemov do dalsieho studia.
Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat dva priklady. U nas na skole bol jeden docent,co skusal systemom "kolečko". Posadil do kruhu 10ludi a skusal kazdeho jednu otazku,potom dalsich 9 a potom zas prveho druhu otazku a tak. Ta skuska trvala 8hodin bez moznosti jest,pit,ist na wc. Skusanie bolo uplne deptave,vyryvacne,zosmiesnujuce,ponizujuce. Niektori psychicky slabsi jedinci pri tom aj plakali. Ten docent je uznavany celoslovensky a vedie jednu z prestiznych klinik,ale ako clovek 0 bodov. Arogantny a hulvat. Proste na kazdej skole je hovado,ktore sa ukaja na studentoch a nic s tym nenarobis.
Moj exmanzel chodil tiez externe na STU,tazke skusky, mali sme tiez malu, bral si dovolenky z roboty, hroza. Chodil na jednu skusku,kde bolo zname,ze nikto to neda na prvyraz. Samozrejme,ze ho vyhodil. Na druhy termin sa nemal kedy ucit,lebo mal dalsie skusky a robotu k tomu,tak tam isiel. Takisto nauceny ako na ten prvy. Profesor ho este pochvalil,ako sa pekne doucil a dostal B.
Tym len chcem povedat,ze ustne skusanie je dost subjektivne a moze sa stat,ze skusajuceho chytis v zlej nalade a je to.
Ja by som spravila takto- chod tam na druhy termin, tvar sa,akoze si sa doucila,co pan profesor nariadil a mozno to pohladka jeho ego a da ti to. Ked to mas uz vsetko nastudovane, nevenuj uz tomu nejako extra cas. Drzim palce
spravodlivosť nebola ani nebude.... aj syn chodí na VŠ a tiež sa sťažuje na dvojaký meter u niektorých skúšajúcich. S tým asi veľa nenarobíš.....