Zatvorené obchody v nedeľu

maruniakovaeva
27. aug 2022

Ahojte len tak zo zvedavosti, aký máte názor na zatvorenie maloobchodných prevádzok v nedeľu a sviatky?

bessie12
27. aug 2022

@maruniakovaeva v NL su tiez zatvorene obchody v nedelu. Okrem OC.

jaroe
27. aug 2022

@maruniakovaeva v pohode, mohlo to byť už skôr.

bucko555
27. aug 2022

Ja by som aj v nedeľu zatvorila

janai1
27. aug 2022

@maruniakovaeva v nedeľu nie sú zatvorené
A v sviatky za mňa blbosť

monika_k
27. aug 2022

@bessie12 ale kde… v ktorom NL? vsetko je otvorene v nedelu

bessie12
27. aug 2022

@monika_k vo velkych mestach je otvorene, ale v malych nie.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka_266
27. aug 2022

@maruniakovaeva keby to tým predavačkám neznížilo následne platy, ako v čase korony, tak mi je to jedno, ale takto budú dostavať ešte menej ako doteraz. A hlavne keď sa vudu tváriť, že to je kvôli šetreniu energie 🤣 napr. V OC, obchody zatvorené a zvyšok otvorený 🤦‍♀️

maruniakovaeva
autor
27. aug 2022

Úplne presne som nepochopila či ide iba o potraviny, alebo všetky obchody. Ale veľa ľudí má 6 dňový pracovný týždeň. My sme mali vždy nedelu taký nákupný deň, v sobota práca na dome, výlety a v nedeľu učenie s deťmi+potrebné nákupy a oddych. A tí čo robia v takýchto prevádzkach, nebola toto možnosť lepšieho privyrobenia či reálne to tak nefungovalo?

pukina
27. aug 2022

Rozhodnutie by malo byt cisto na danom obchode/retazci, nie dane zakonom. Jasne, vy si poviete, ze nech aj ti predavaci maju volny den, ale vacsina z nich je za tie nedelne priplatky vdacna, zial bez toho maju platy uplne mizerne, tak si tu nedelu radsej odrobia. Ak stat toto dokaze zamestnancom a firmam kompenzovat, ok, nech v nedele obchody zatvoria. Lenze to sa na Slovensku nikdy nestane

stary_ujco
27. aug 2022

Keby nebolo bigotnych panbickarov v parlamente, tak ziadne zakazy nemáme. Ale zase sme chceli byť papezskejsi ako pápež. Tak sa to zaobalilo do ochrany tych najbiednejsich predavaciek. Ktoré vďaka tomu zarábajú ešte menej, pripadne prišli o robotu úplne. A co je pre politika lepšie, ako mať niekoho zavisleho na jeho rozhodnutiach a sociálnych dávkach?

liusa82
27. aug 2022

Ja by som dala pokoj aspoň tú nedelu.A keby mám rozhodovať o tom tak aj v sobotu.Ludia by len nakupovali ako šialenci.Nič by sa im nestalo keby si nakúpia v piatok.Tie dva dni by nejako prežili.Ja by som trebárs aj fabriky pozatvárala a pracovalo by sa len klasicky cez týždeň do piatku a ešte aj nočné by som zrušila.Musi to byť strašné ked namiesto spánku chodia takto do roboty

miroslava21
27. aug 2022

Ja ako clovek pracujuci do 18.00 kazdy den a 2x do mesiaca aj soboty, som za aby boli v nedelu obchody otvorene. Nechodim kazdu nedelu do obchodov, ale niekedy mi fakt dobre padne si v klude v nedelu nakupit, ci uz pottaviny alebo s detmi co treba.
A pani predavacka nepracuje kazdy tyzden od pondelka do nedele od rana do 20:00.
Ano viem si zariadit nakupy aj po pracovnej dobe, ale to sa zvacsa nahanam rychlo domov ku detom a nechce sa mu este nakupy riesit.

queen_mary
27. aug 2022

@monika_k myslim, ze myslela Holandsko 😀 netherlands.. ale pobavilo 😄

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
27. aug 2022

Je mi to v podstate jedno, či je v nedeľu otvorené alebo nie. Žila som v dobe, keď všetky obchody zavreli v sobotu o 12tej a otvorili až v pondelok. V nedeľu otvorené doobeda jedny potraviny na celé mesto.Cez týždeň sa zatváralo o 18stej. Fungovalo to, všetci boli zvyknutí a nesťažovali sa.
Len je mi ľúto, predavačiek, ktoré už teraz majú malé platy a ešte by mali prísť o odpracovanú nedeľu.

ibrunova
27. aug 2022

Už tu raz bol taký zámysel, zavrieť obchody v nedeľu, aby mali predavačky voľnú nedeľu, ale nakoniec samotné predavačky protestovali , lebo logicky by šli dole s príjmom.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristiii
27. aug 2022

@maruniakovaeva osobne by som s tým problém nemala, zariadila by som sa, aj keď mi možnosť nakúpiť si v nedeľu vyhovuje...ale predavačky, ktoré osobne poznám, by sa nedeľných príplatkov vzdať nechceli, o prácu cez víkendy sa predbiehajú (keďže pracovať cez sviatky im už zatrhli)

lenkakravcova
27. aug 2022

@maruniakovaeva
Nedele neriešim, ale v návrhu je aj zvýšenie na 30% daň na alkohol. S tým súhlasím plne. 😀

lenkakravcova
27. aug 2022

@zoro9836 Robila som chvíľku v maloobchode a teda na nedele bol natresk. 100% príplatok pri minimálnej mzde sa fakt oplatí. To nie je vôbec o tom, žeby predavačky robiť nechceli.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dkethe
27. aug 2022

@liusa82 to je mile, ze zavriet fabriky na noc a vikendy 😂 bohuzial, to sa neda. Tieto vyrobne procesy musia bezat kontinualne. Tie zariadenia nevypnes lahko ako mixer...

zuzanka.zuzu
27. aug 2022

@liusa82 panebože, že vypnúť fabriky, zrušiť nočné..... ale tak aj sprostosť je dar boží 🙈

elizita
27. aug 2022

Čo na to? Že panbickari sa nemajú starať do fungovania trhu. Nech si tam radšej lestia zlaté sošky.

suge
27. aug 2022

Nemám s tým problém, aj keď sama v nedeľu a sviatky pracujem.

lenkakravcova
27. aug 2022

@zoro9836 ako chcú? Však 100% príplatok na nedeľu je daný zákonom.

elizita
27. aug 2022

@pukina aký voľný deň? Aká predavačka robí od pondelku do nedele každý deň??

bessie12
27. aug 2022

@queen_mary ano Holandsko som myslela. Ked sa mi nechce napisat cely nazov, tak napisem v skratke NL 😀

maruniakovaeva
autor
27. aug 2022

Mna to trápi len kvôli tomu, že naozaj tá nedeľa je pre veľa ľudí jediný deň, kedy môžu ísť nakupovať. Celkovo ma štve, že o takýchto veciach ako vždy rozhoduje niekto, kto má človeka na to, aby mu robil nákupy a ani nevie ako vyzerajú také potraviny. A áno kedysi to tak fungovalo, ale kedysi nebola pracovná doba ako je dnes