Ahojte,tepovala som koberec a nevyschol a strašne zatuchol.Neviem čo s ním,už som ho tepovala aj s profesionálnym tepovačom a stále smrdí...neviete čo by pomohlo ten zápach odstrániť?
Dnes som ho tepovala a prehodila som ho na sušiak ku krbu,vysychá,ale stále smrdí... 😢
Skus do prostriedku ktory mas zarobeny pridat ocot a nesetri ten pach prerazi a potom by mal vyprchat,,,ale radsej tepuj koberce cez leto ked hned schnu a nie v zime ked to potom tak ,,,banźi,,, 😉 😉 😉
tiez mam vyskusane, pridat ocot do cistiaceho prostriedku, poriadne vytepovat (s kefou vydrhnut), nechat postat, potom poriadne zliat vodou a nechat vyschnut... ale ja som nechavala na slnku cez leto... teraz by bol idealny akurat tak radiator, lebo ked ho nevyzmykas, voda sice ztecie, ale... Mozno este povysavat vysavacom, co odsava vodu (napr. hyla, ale urcite existuje aj nieco ine) a pripadne ak mate podlahove kurenie, dat tam, aby poriadne preschol
S pachom v koberci nemam skusenost, ale casto sa ako hltace pachov odporuca:
- mleta kava
- posypat na sucho sodou bikarbonou, nechat posobit a potom povysavat
- umyt s octom. Len neviem, mne ocot tiez straaasne smrdi, to by bolo pre mna z dazda pod odkvap...
Ja by som skusila poriadne vyvetrat. Niekolko dni na balkon. Proti smradu z vysavaca sa odporuca povysavat asi lyzicu prasku na pranie. Mozno by pomohlo ten koberec posypat praskom na pranie, nechat chvilku a potom povysavat?
Existuju pracie prostreidky na moderne textilie proti pachom. DMko ma z vlastnej serie DenkMit, je v cyklamenovej flaske. Mozno skusit vytepovat tym gelom na pranie... Neviem, ako by sa to dalo, aky je ten koberec velky, ci by sa to dalo aj oplakat.
Febreze spray proti smradu, je aj na textilie. Nieco take vo vlastnej znacke ma aj DMko. Len zase je optazka, ci to fakt ten smrad zlikviduje alebo len prerazi.
Ako prve by som skusila tu sodu. Kdesi to odporucali aj proti chladnickovemu a mraznickovemu smradu. Ja mam malu misku v mraznicke, mne sa zda, ze to pomaha. Hlavne je to asi aj najlacnejsie riesenie.
Potom je este moznost odniest koberec do cistiarne. Potom bude smrdiet tymi chemikaliami z cistiarne 😝
@veron333 ahoj, ja som tak niekolko krat tepovala koberec v lete, ked bolo 34 stupnov,a stale smrdel horsie a horsie.a to som ho tepovala praskom na pranie, octom, samponom na vlasy, avivazou.barsco som vyskusala,presprchovala som ho cely az kym nesla cista voda a zavesila som ho na slnko,bol tam asi 4 dni na tom pekelnom slnku a stale smrdel,a smrdi doteraz. trosku pomohlo posypat ho pracim praskom,nehat hodinku dve a povysavat.ale kedze je to cierny koberec,tak som vysavala niekolkokrat a bola to fuska.a zbytocne,pretoze o tyzden uz na neho maly vylial jogurt... najadsej by som ho vyhodila,ale nemozem, bola by tu zima :/
@veron333 tu pomoze len novy koberec 🙂 😉
Dala som ho do jednej voľnej izby a vetrám tam,stále zapácha,objednala som nejaký odstraňovač pachov HG,ešte neprišiel,tak som zvedavá ,či to pomôže....Ďakujem za rady...Našťastie nesmrdí celý,to len kúsok,lebo malý sa mi tam pocikal,ja som to vytepovala,ten kúsok a do rána už smrdel,ale teda riadne smrdí aj ten kúsok....
Máme firmu n a tepovanie kobercov a riešili sme aj taký problém. Bez problémov sa to podarilo. V prípade záujmu je tu adresa: http://tepujemesusmevom.webovac.sk/
Ahoj, ako píšu dievčatá vyššie, je najlepšie použiť ocot. Ten bezpečne prebije každý pach. Pridaj ho do prostriedku na čistenie alebo si vytvoriť dezodorant na koberce. Návod na neho nájdeš tu https://www.najkoberce.sk/module/bcblog/post/10...
Držím päste, aby si ho odstránila. Ja s tým bojovala asi pred rokom a nepodarilo sa mi 😒 Kúpili sme koberec nový... 😇
asi preto doma použivam iba jemne bavlnené koberce, ktore ked su špinave, hodin do pračky
@veron333 kartacovat nejakym tepom (ci ako sa to dnes vola), vysprchovat-najlepsie po stojacky alebo vyvalat v snehu (hned ako poriadne nasnezi),,,a nechat poriadne vysusit, najlepsie visiaci na nejakom susiaku,,,neviem, ci byvas v panelaku, my mame nieco ako spolocnu pračovnu-susiaren, ale ludia vedia tie koberce zavesit v zime na detske preliezacky a tam ich riadne kartacuju 🙂