Ahojte chcem sa spytat máte overené triky ako sa zbaviť zápachu z gauca ? Tepovala som ho ale stále smrdí akoby “ starobou “ .. našla som na internete veľa tipov ale či fungujú neviem , máte vy nejaké overené ?
@dankovicova no ja tiež najradšej by som ho vyhodila :/ ... poskusam teda čo som našla na nete a keď nepomôže kúpim nový
Navlhčite a nahrubo posypes sodou bikarbonou. Necháte celu noc a potom zvyšky povysavat
@kikaaa444 a prečo si ho teda chceš nechať? niekto ti bráni či ako :D? Ja neviem veď ak to cítiš ty tak musia aj druhý, no podľa mňa nepomôže nič už tomu :(
@dankovicova pretože nie je starý ma len 5 rokov a teraz sme sa sťahovali a minuli strašne veľa peňazí keďže sme skoro všetko dokupovali .. gauč keď tak neskôr a keď aj nový tak už nech je poriadny čože finance žiaľ áno bráni 🙂
@kikaaa444 jáááj ták, ja že má niekto u vás k tomu srdcovú záležitosť :D hihi, tak verím, že sa ti to nejakým spôsobom podarí, a to je ako možné, že 5 ročný gauč je zatuchnutý? niečo ste tam vyliali alebo čo?
@dankovicova nie len žijeme pri mori a v zime sa tam robilo vlhko a na stenách aj plieseň :( .. gauč neni od plesne ale cely ostal z toho starého hnusneho bytu zatuchnuty
Áno áno chcem aj ja kúpiť čo najskôr .. dúfam že tak za mesiac dva sa podarí a ďakujem Vám všetkým 🙂
To bude plesen. Nic nepomoze,len vyhodit.
Áno .. máte pravdu .. vysmarim ho ..
Ocot odstrani Puch normalne do rozprasovaca cisty ocot nahrubo nastriekat na gauc nechat cez noc posobit a potom profesionalne vytepovat... Ocot zabija bakterie tj aj plesne cize zatucnutost v latke....
Ono to je také , ak podľa mňa sa toho zápachu nejak nezbavíš, leda ak by si ho voňavkovala prípravkami na textil. No ak ho chceš vyhodiť, tak si tým už nejak hlavu nelám
@kulumulu123 Ocot len čiastočne dezinfikuje ale plesne neodstráni. Eliminuje zápach, to je celé.
@kulumulu123 súhlasím, my sme tak dávali svokre tepovať potom a všetko bolo ok, gauč ako nový a tiež už nebolo cítiť nejaký puch 🙂
@lorela ocot nici bakterie na 100% plesen su podla mna bakterie.... Ale nebudem sa s nikym hadat iba som nepisala svojnazor na vec.....
@kulumulu123 Ani ja sa nehádam, len píšem svoj názor. Keď nastriekaš ocot na stenu, kde je pleseň alebo v kúpeľni - ani to ňou nehne, hoc by si to robila niekoľko dní pravidelne.
100% to nie je ani v prípade baktérií, len do určitej miery.
Ono ani neni iste či je od plesne .. skôr smrdí tak starobou .. zatiaľ som pleseň nenašla ani vnutri ale tak môže byt hocikde ani vidno ju nemusí byt .. ale ďakujem za všetky rady
Co ja viem,tak co je zatuchnute vlhobou uz nikdy pach neodstranis.to je ako ked ulozis do skrine nedosusene pradlo.Ten smrad uz ani tisic praniami a avivazami nikdy neodstranis.
Boze inak niektore tu pisete take nezmysly...Plesen a zatuchnutost su dve uplne odlisne veci.Co je vlhke a od toho zatuchnute samozrejme moze chytit plesen,to je jasne.Ale toto co pise autorka to je normalna zatuchnutost vlhobou a uz nikdy ju neodstrani.To je ako ked zabudneme pradlo v pracke den dva zavrete,alebo ulozite vlhke-ten smrad uz nic neodstrani.Naozaj.
No ono to fakt ta soda vytiahla .. ako neni to dokonale ale o dosť rozdiel fakt ta soda pomohla 👍🏼
@kikaaa444 jediné čo je overené je gauč vymeniť :D fakt mrzí ma to, ale fakt takto keď už je tak to nevyprchá z toho nábytku ak nepomôže tepovanie tak už nič podľa mňa 🙂