Zasvietila mi kontrolka s autom a kľúčom na Opel Meriva

nikolet29
18. nov 2022

Neviete čo by to mohlo byť? Ráno som naštartovala a po chvíli mi zasvietila táto kontrolka

janinamojka
18. nov 2022

@nikolet29 toto iste včera mne..hľadala som na nete,vraj servisná prehliadka plánovaná.
Ja mam mat výmenu oleja.

sickynickyobsadene
18. nov 2022

@nikolet29 no hocičo....možno len že je čas na servisnú prehliadku.Nam nastavili aby nám každý rok tak piplo keď je rok po servisnej a svieti nám to tak už roky😂

nikolet29
autor
18. nov 2022

@janinamojka máte Opel Meriva?

janinamojka
18. nov 2022

@nikolet29 opel astra...nasla som aj starší prispevok s tým štartovanim ako nechce ísť..presne toto robilo aj mne to staršie co som mala..

nikolet29
autor
18. nov 2022

@janinamojka to startovanie už mám opravené bol to štartér - trebalo vymeniť..ale mala by som ísť na výmenu oleja lebo mi svieti aj in sp..žeby to bolo kvôli tomu oleju? Nevedeli by ste mi poslať kde ste našli že ta kontrolka svieti z dôvodu výmeny oleja?

janinamojka
18. nov 2022

@nikolet29 ta kontrolka môže znamenať kadečo.. ú mňa znamená plánovanú prehliadku v servise,nakoľko v tomto čase mam meniť olej celý.najlepsie je ísť do servisu,tam budu presne vedieť..nehori to zas okamzite ale treba to dat pozrieť.

janinamojka
18. nov 2022

@nikolet29 ja som si iba zadala do vyhľadávača,, kontrolky opel,,..a tam mi to našlo.. ale aj tu vyššie ti poslala link na niečo podobné,kde tieto kontrolky sú zobrazene

stanno
18. nov 2022

@nikolet29 vloz kluc, stlac naraz brzdu a plyn a pretoc kluč do polohy 1 (neštartuj) a mal by sa Ti na displeji zobraziť presny chybovy kod. Ten odfoť a hľadaj na googli. Na Oploch sa tak dá urobiť rýchla "diagnostika"

nikolet29
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikolet29
autor
18. nov 2022

@nikolet29 ešte chcem dodať že mi svietila aj kontrolka motora ale to už asi rok mi svieti to súviselo s egr a tá mi dnes po naštartovaní záhadné nezasvietila ale zasvietila mi po chvíľke jazdy táto ktorú som tu pridala

katie253
18. nov 2022

@nikolet29 objednajte sa do servisu

nikolet29
autor
19. nov 2022

@janinamojka ešte sa chcem spýtať ak idete meniť olej aké filtre dávate meniť spolu s olejom?

janinamojka
19. nov 2022

@nikolet29 fuha...tak toto je otázka na nejakého chlapa🙂ja som rada keď sadnem ,naštartujem a idem...🤭

katie253
19. nov 2022

@nikolet29 môj muž vždy není všetky: vzduchový, peľový, palivový a olejový

nikolet29
autor
20. nov 2022

@janinamojka
@sickynickyobsadene dievčatá ešte otázočka ta kontrolka vám svieti stále či aj zhasina?

janinamojka
20. nov 2022

@nikolet29 svieti keď naštartujem a po čase,možno 5 minút,sa vypne

katie253
20. nov 2022

@nikolet29 máš auto v záruke? Mala by svietiť stále,kým s počítam nevynulujú po absolvovaní servisu.

nikolet29
autor
20. nov 2022

@katie253 veru nemám..je to staré auto - 2006

katie253
20. nov 2022

@nikolet29 to nevadí. Mala by svietiť stále, až kým ju nevunuluje niekto s počítačom. Servisná prehliadka by sa mala robiť po roku, alebo po najazdenom určitom počte km (10000 alebo 15000), podľa toho čo príde skôr. Olej treba meniť teda po roku alebo podľa najazdených kilometroch.

gertrudaosem
20. nov 2022

@nikolet29 👍

sickynickyobsadene
20. nov 2022

@nikolet29 stále,lebo na servisnú u servisakov kašlem,idem k obyčajným opravarom a tam mám servisnú o polovicu menej ale zmeniť mi nevedia nastavenie aby to nesvietilo,to len u originál servisakov.