Caute mamicky,
moje dieta zaspavalo uplne bez problemov, vacsinou to trvalo 3 min a dokonca od 2,5 mesiaca prespaval noc. Pred tyzdnom, den predtym ako sa mu prerezal prvy zub, vsak nastal zvrat a neviem si poradit, akonahle zacnem s ritualom, na ktory bolo zvyknute a zaspaval tak i u starych mam (skusili sme 2x) bez problemov, zacne plakat tak srdcervuco, ze sa az zajakava. Uspavanie sa predlzilo na hodinu, pricom skusam vsetko mozne, no vacsinou to dopadne tak, ze ho "utrasiem" na rukach mimo spalne (akonahle sa priblizim k spalni spusti plac). Chcem sa opytat, ci mate niektora podobnu skusenost a ako ste ju vyriesili? O dva tyzdne ideme prvykrat na dovolenku a netusim, co budem robit v hotelovej izbe. Dakujem vopred za rady a tipy.
@matthew_mc ahoj, no neviem ci poradim, ale zda sa mi, ze zhruba okolo tych 8 mesiacov sa zacina prejavovat prvy krat tzv.separacna uzkost, cize dietatko si uvedomuje a tazko znasa odlucenie od mamy, aj ked ho iba polozis do postielky kde nie si, najma v noci. Plus moze aj kvoli tym zubkom tak plakat.A este sa mi mari, v tych obdobiach tej separacnej uzkosti deti mozu mat aj take stavy ze "nocny des" cize akoby nocna mora, ale to placu tak napoly zo spanku strasne srdcervuco a niekedy ich ani nezobudis.Nacitala som kedysi vselico, lebo mne veru maly zaspaval pol hodinu aj viac na rukach niekolkokrat za noc az zhruba do dvoch rokov.Spanok sa im meni, pri zuboch to byva vzdy horsie.Mne vtedy poradila kamaratka taky pripravok Camilia, dala mi na ihrisku 3 ampulky (taka vodicka sladka, su to homeopatika), nemohla som verit ale po x prebdenych nociach 3x po sebe prespal celu noc po tom co som mu to dala, co sa nikdy predtym a dlho potom nestalo, tak ak nepoznas mozno skus aspon na tu dovolenku.Ja som az potom zistila ze je to pri prerezavani zubkov vhodne.No a tu separacnu uzkost treba len preckat a uspavat pri sebe, ak sa da na posteli, mne to neslo, aj ked som ho spiaceho ulozila vzdy sa okamzite zobudil a zacal plakat..tak ostavalo len na rukach.. Drzim palce.