Ahojte chcem sa spýtať kamarátka mi má niečo poslať z ČR cez zásielkovňu sem na slovensko stým že si zaplatím len poštovné a chce odomma nejaký kód ale ja som nikdy predtým takú službu nevyužívala a neviem ako ten kód získam a chcem sa ešte spýtať koľko cca môže vyjsť to poštovné balík bude mať do 1-2kg
Hmm, znie to ako odžub... Nema nahodou k tebe prísť kurier pakety a pomôcť ti tovar zabaliť? :D
Véd nech ti dá poštovné ako dobierku. Kód?
@thirstymonk no je to fakt čudné.
Istotne je to kamarátka? Kamarátke by som previedol peniaze na účet a nie kód pýtal
@markusrasford Raz dakto predával motor z fabie... a tiež poslal toto... že pride k nemu domov kurier z pakety a pomože mu zabaliť... ta už vidim, jak spoteny kurier prevraca stokilovy motor a bali ho do strečovačky :D
@thirstymonk toto fakt vyzerá ako oj.b
Normálne to tak funguje, aby ona nemusela nič vopred uhrádzať a jej to nemuseli vyplácať... spravíš to tak, akoby si zásielku posielala ty na svoju adresu, vyplníš seba ako príjemcu, zaplatíš to v appke, dá ti to kód a ten ona použije pri podaní zásielky a už nemusí nič platiť...
@markusrasford
@thirstymonk tento známy podvod je niečo iné, tam podvodník pošle odkaz na akože stránku packety, kde to potom pýta údaje ku karte... toto si vie spraviť autorka sama v appke, žiadny podivný link
Balík do 5 kg stojí 89 Kč =3.55€.
V aplikácii https://play.google.com/store/apps/details?id=c... si daj odoslať zásielku z Česka na Slovensko, a podanie na odbernom mieste.
zaplatíš za zásielku kartou a zobrazí ti kód ten dáš odosielateľovi, odnesie ho do zásielkovne a nadiktuje kód.
Potom v mobile sleduješ svoju zásielku.
Presne tak ako pise lindous 😉
To sa tu už myslím riešilo. Môže ísť o podvod.