Zásielka odoslaná prvou triedou na dobierku

11. aug 2023

Včera manžel hovoril, že mu bol prvou triedou odoslaný balík na dobierku. To znamená, že to prinesie poštárka? Alebo hodí žltý lístok do schránky alebo to prinesie niekto iný? Nemáme ani žiadne podacie číslo, resp manžel je v práci a nemôže mať telefón pri sebe, takže neviem žiadne informácie ohľadom tej zásielky

h2
11. aug 2023

S najväčšou pravdepodobnosťou hodí poštárka žltý lístok do schránky a pôjdete pre to na poštu.

autor
11. aug 2023

@h2 tak dúfam, že najneskôr v pondelok si to budeme môcť vyzdvihnúť, nakoľko potom ideme na dovolenku

salamistka
11. aug 2023

podacie číslo nech vám odosielateľ napíše, lebo nám sa teda stalo, že poštárka nevhodila žltý lístok do schránky a len na základe podacieho čísla sme zistili, že balík je uložený na pošte, lebo adresát bol nezastihnutý

maranco
11. aug 2023

Ak to bol podaný naozaj balík a nie list do 2kg tak balíky rozváža poštový kuriér, zatelefonuje predtým a donesie, ak nebudete doma nechá žltý lístok.

Ak je to podané ako list, a je hrubší ako sa zmestí do schránky ten ostáva na pošte a poštárka donesie len žltý lístok že je nadrozmerná zásielka.

Najlepšie je keď si obaja zapnete na pošte https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/ tak mu príde ráno email aj s podacím číslom že bude dnes doručovaná zásielka a ak nie ste doma, príde SMS že je zásielka uložená na pošte.

autor
11. aug 2023

@maranco mal by to byť mobilný telefón, takže neviem ako to bolo odoslané. Kontakt je na manžela, takže jemu sa nedovola, uvidíme či zazvoní alebo bude žltý lístok v schránke

maranco
11. aug 2023

V každom prípade by som kontaktoval odosielateľa aby poslal podacie číslo a potom si na stránke https://tandt.posta.sk/ vyhľadáš zásielku.

Ak je to nadrozmerný list uložený na pošte nemusíš čakať poštárku so žltým lístkom ale ideš rovno na poštu a povieš podacie číslo.
Ak je to balík tak čakáš kuriéra.