Zásielka nedorazila ku kupujúcej

tinap11
30. jún 2023

Dobrý deň stalo sa vám uz že ste poslali obyčajne balíček a nedorazil ku kupujucej? Keďže to bolo obyčajne dasa to nejako zistiť alebo čo robiť v tom prípade. Pani nedorazil balík a už to je týždeň a teraz neviem či vrátiť koruny či ako...

tanyag
30. jún 2023

@tinap11 Stálo sa mi to, volala som na poštu adresáta a síce som nemala podacie číslo, povedala som im meno a ulicu adresáta a oni mi to fyzicky na pošte skontrolovali. Neboli ochotní, ale nedala som sa odbiť, povedala som im, že na mojej pošte mi povedali, že to je ich povinnosť fyzicky pozrieť, či balík nie je u nich na pošte. Pani vedúca z pošty adresáta mi povedala, že dokonca sa opýta aj poštárky, ktorá má na starosti tú ulicu, ale balíček našli na pošte adresáta, lístok adresátovi do schránky samozrejme nedali 🙄 takže skúste zavolať na poštu adresáta...podľa PSČ si nájdite kontakt na internete.

zuzanka.zuzu
30. jún 2023

jasnééé, mne nedorazila jedna montessori hračka a odo mňa nedorazili nohavice 😀 to je riziko obyčajne pošty... ono niekedy je tá položka lacnejšia než poštovné, takže sa ani neoplatí posielať odporučene 😉 a čo robiť? nuž nič. ani som nepýtala moje peniaze späť, ani odo mňa nikto nepýtal peniaze (lebo ja som reálne tovar odoslala). čiže asi tak...

lintu
30. jún 2023

Ako ste prisli k tomu obycajnemu postovnemu? Pytala si ho kupujuca ci ty sama si sa tak rozhodla poslat zasielku?

lenkakravcova
30. jún 2023

@tinap11 mne prišiel raz balíček po 2 t. 😄
A raz mi kupujúci tvrdila, že neprišiel. On jej skutočne neprišiel. Po 2 týždňoch mi napísala, že ho mala celú dobu suseda, ktorá jej ho prebrala keď nebola doma a nevosiel do schránky,, a zabudla naň.

dajda_01
30. jún 2023

@tinap11 mne stratili aj doporučený balik😅...slovenská pošta 😬😬😬...od nás odišiel, tam neprišiel...stratil sa v časopristore asi...kompenzácia bola tuším 18eur

asdfka
30. jún 2023

@tinap11 ja len ze uz boli take spekulantky, co tvrdili ze balik nedorazil, aby nebola ona jednou z nich.

adulka07
1. júl 2023

@tinap11 áno stálo...raz to bolo podané obyčajne - povlecenie na vankúš a 2 x doporučene...a raz mi zásielku vykradli - došiel list doporučeny ale prázdna obálka..na boku bola urobená diera a obsah vybratý - slovenská pošta 👍

mjk40
1. júl 2023

SK pošta obyčajne zásielky nijako zvlášť neeviduje. Takže tam sa to nedá zistiť.

sovica
1. júl 2023

@tinap11 Áno, raz za čas sa stane, že zásielka nedorazí. Stalo sa mi to s obyčajnými aj doporučenými zásielkami. Pri doporučenej, keďže máš podací lístok, môžeš reklamovať a peniaze zvyčajne dostaneš späť v takej výške, že Ti to vykompenzuje stratenú vec a s kľudným svedomím môžeš celú sumu vrátiť aj kupujúcej. Pri obyčajnej zásielke sa nedá reklamovať, ani vystopovať, kde zásielka je. ALE!, pani (kupujúca) môže zájsť na "svoju" poštu a poprosiť, aby sa pozreli, či tam nie je balíček niekde založený (zabudnutý). Už sa mi stalo, že sa balíček "zrazu" takto našiel. Opíš kupujúcej zásielku, približnú veľkosť, v čom bol zabalený (krabica, obálka, papier - aj farbu) a ona to tak opíše na pošte. Ak tam bude aspoň trošku ochotná pani, tak jej to pozrú a možno sa zásielka nájde.
Ešte sa chcem opýtať, pani len čaká, či jej niečo príde, alebo sa bola už na pošte pýtať? Lebo ak je obyčajná zásielka väčšia alebo ťažšia, tak to nehádžu do schránky a často nedajú ani lístok na vyzdvihnutie na pošte. Proste treba ísť na poštu osobne.
Čo sa týka toho, či vrátiť peniaze. Ak si pani sama zažiadala poslať zásielku obyčajne, tak by som jej peniaze neposielala späť. Máš to uvedené aj v podmienkach predaja. Ak Ti poslala platbu za doporučenú zásielku a Ty si to poslala obyčajne, vtedy by bola chyba na Tvojej strane a peniaze by si mala vrátiť.
Ja vždy, keď píšem podklady k platbe, dávam na výber (doporučene/obyčajne), keďže asi 90% žien chce poslať obyčajne a pri obyčajnej zásielke upozorňujem, že posielam len na žiadosť a riziko kupujúcich.

stanulienkat
1. júl 2023

Za 12 rokov sa mi to nikdy nestalo. Vzdy posielam obyčajnou poštou. Raz sa mi dokonca stalo, že som poslala obyčajnou poštou, adresat to neprevzal a zásielka sa mi vrátila na moju adresu.

kikushaa
1. júl 2023

Tiez sa mi este nestalo zeby balik nedorazil mne ako kupujucej alebo predavajucej (nastastie a rychlo si zaklopem) to na com mi zalezi ako kupujucej si radsej priplatim doporucene. Obycajny balicek ze zial na zodpovednosti kupujuceho, presne pre toto, ak sa strati tak smola 🤷‍♀️

eternity24
1. júl 2023

@tinap11 mne sa to stalo 1 či 2x že moja zásielka nedorazila k adresatovi. Ak bola poslaná obycajne nijako už nevypatrate čo sa s ňou stalo. Ja vždy upozorňujem že obyčajná posta je na zodpovednosť kupujúceho. Ak si ju kupujúci vyberie a zásielka sa stratí, musí s tým počítať.