Zásielka do USA cez Slovenskú poštu - skúsenosti?

lividen
7. jan 2019

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať,či máte skúsenosť s posielaním do USA cez SP ? Uvádzajú doručenie 5-7 dní kde teda ak zaradíme nejaké 2 víkendy tak 11 dní,môže to byť realita ? Ja konkrétne som posielala balíček svet do 1KG teda ho ešte vmestili do kategórie " listová zásielka " . Poslala som ho doporučene . Neviete,ako funguje doručenie v USA,či v prípade doporučenej zásielky kontaktujú telefónnym číslo adresáta ? Pretože som posielala zásielku priateľovi,ktorý je ubytovaný na hoteli preto som to aj dala doporučene= do jeho rúk . Budem rada za akékoľvek skúsenosti a vopred ďakujem .

kiwi3
7. jan 2019

ak si to poslala doporucene, tak mas asi podacie cislo, nie? cize vies, ci to uz bolo dorucene. nemyslim si, ze kontaktuju telefonicky. a co si to vlastne posielala? zda sa mi to trochu podozrive. poslali ti peniaze vopred?

srnqqa
7. jan 2019

@lividen Ja som posielala 10/12 a bola doručená 31/12...bol to len list, v ňom moja pohľadnica, som sa tešila, že do Vianoc to isto dostanú... teraz budem vedieť, že mám posielať už v novembri 🙂

lividen
autor
7. jan 2019

@kiwi3 Nemám žiadne ,to mi aj uviedli že balíček svet do 1 KG podaný ako "listová zásielka" sa posiela ako keby posielam pohľadnicu,nedávajú k tomu nič aj som si to overila na infolinke pošty čo mi povedali na ich pobočke osobne a zhodovalo sa to. Tam je iba kód,ktorý slúži na to,že ak je problém na colnici aby mali ako kontaktovať inak to neriešia pohyb zásielky tohto druhu. Posielala som priateľovi slovenské sladkosti atď no nič "vzácne" ale bola by som rada a určite aj on keby sa to doručí lebo to odoslanie stálo viac než obsah :D Ja som to posielala priateľovi takže som to platila ja ,on je ubytovaný na hoteli 🙂

lividen
autor
7. jan 2019

@srnqqa áno,to mi vraveli že vtedy boli problémy lebo boli preťažení ( aj keď s tým mali počítať lebo sviatky) ale že teraz nie je taký nápor :/

kiwi3
7. jan 2019

@lividen to ale teda znamena, ze to nebolo doporucene ale obycajne. trvat to moze kludne aj mesiac

lividen
autor
7. jan 2019

@kiwi3 samozrejme môže,preto sa pýtam,aké majú skúsenosti koľko to reálne trvalo ,nechcem myslieť na najhoršie ,že mesiac aj keď mi je jasné že by to nebolo prvý krát . Už som totiž aj videla,že to prišlo do 9,10,11 dní .. ale hlavne ma zaujímalo akou formou mu to doručia keď je to doporučené = do vlastných rúk,či ho kontaktujú,pretože on je hokejista a chodievajú na "tripy" to znamená že na pár dní idú na zápasy do iných miest tak som priplatila aj službu "opakované doručenie" kde bolo uvedené,že sa adresát dohodne ak nebude zastihnutý,kedy bude na mieste preto predpokladám,že to,že ho kontaktujú je reálne inak by sa asi nedohodli . Hold napísané môže byť hocičo ale praktikovať to nemusia ... uvidíme,či sa dočká skôr balíka alebo mňa na konci mesiaca :D

kiwi3
7. jan 2019

@lividen mas k tomu baliku listok z posty alebo to mas na podacom harku? ak hej, bolo to doporucene (tam je moznost aj do vlastnych ruk) a mas sledovacie cislo. ak ti nedali nic, nie je to doporucene. ina moznost nie je. posielam rozne do sveta. a ak to bolo doporucene, na infolinke ti vedia aj blizsie povedat, kde sa to prave nachadza. ale musis mat to podacie cislo.

sissy27
7. jan 2019

@lividen posielala som sestre začiatkom decembra, doporučený list (balíček), cestoval presne 3 týždne. Ale tak to je klasika cez vianoce.
Keďže si posielala doporučene, tak máš podacie číslo a vieš si to sledovať (najprv na www.posta.sk a keď už vidíš, že to odišlo zo slovenska, tak na www.usps.com). Inak nekontaktujú nijako špeciálne - buď je na adrese a balíček odovzdajú, alebo zanechajú oznámenie na lístku ako u nás a ide si pre to na poštu.

lividen
autor
7. jan 2019

@sissy27
Posielala si presne zásielku s názvom BALÍČEK ? Lebo ten nejde poslať doporučene ževraj . Rozmýšlam,že mu teda poviem,aby to ohlásil recepcii tam vždy niekoho zastihnú ,nikdy sa nestane že nie.

sissy27
7. jan 2019

@lividen List je do 2kg a nemusí byť len v obálke, môže to byť aj niečo väčšie v krabici (presné rozmery sú na stránke pošty), balík je nad 2kg. A list (či už v klasickej tenkej obálke alebo v krabici ) sa dá poslať obyčajne alebo doporučene.