Dobrý deň, chcem sa vás opýtať, neviete čo znamená, že keď otvorím okná na vetračku, tak zvrchu sa zarosia? Kúpili sme byt v pôvodnom stave kde sa robila kompletná rekonštrukcia, aj sa menili okná za plastové, pretože boli ešte pôvodné a proste menilo sa úplne všetko, elektrika, voda, steny, podlahy, všetko. Čítala som, že takto nové byty mávajú často dnu vlhkosť. Nikdy som sa s tým nestretla, preto by som chcela vedieť či to rosenie okien má nejaký súvis? Čo by ste odporúčali ak je to náhodou vlhkosť, čo robiť a ako sa toho zbaviť? Ďakujem.
To je to iste, ako ked ludia s okuliarmi vojdu von dnu.
Casto vetrat v zime,niekolkokrat za den,narazovo (prievan), utierat prebytocnu vlhokost,odvlhocovace,ryza ci soľ...a dokupit savo na plesne aj do zasoby...vyhoda plastakov oproti starym drevenym je ze dobre izoluju,ale nevyhoda ze teply vlhky vzduch z vnutra sa na studenom okne vyzraza a studene a vlhke miesto je raj pre plesne...stare okna neizolovali tolko,teplo sice unikalo ale aj vlhkost
V zime je vlhost vonku vzdy nizsia ako dnu. Ked otvoris okno, je normalne, ze sa na studenom skle vyzraza vlhost zvnutra. Problem by bol, keby vlhli steny.