Zariaďovanie 1,5 izbového bytu

zuzanka999
29. júl 2013

Baby, toto síce nie je nejaký rodinný problém ako taký, ale nevedela som kam to mám hodiť... Čoskoro sa presťahujeme do 1,5 izbového bytu.. budeme si ho zariaďovať a chcela by som od vás radu na čo máme myslieť pri zariaďovaní takého malého bytu. Budeme tam bývať spolu s malým bábom... Ako máte zariadené takéto byty vy? Je to vlastne jedna menšia izba s kuchynskou linkou (malinkou) a jedna väčšia izba.. z oboch sa ide na balkón.. Nevieme či si kúpiť manželskú posteľ alebo len rozkladací gauč atď. Ďakujem za rady 🙂

anatalia77
29. júl 2013

Dnes dostat kupit aj postele 120x200cm,140x200cm...dá sa na to dobre vyspat aj dvom.Akurát je problém s plachtami,treba zhánat aspon 100cm,a viac,dá sa zohnat,ale je to trošku tažšie.

jaannuusskkaa
29. júl 2013

Skus sa opytat na modrastrecha.sk tam mas vsetko o byvani 😀 😉

jaja018
29. júl 2013

My máme sice dvoj izbový byt ale hrozne neprakticky zariadený no zatiaľ sa dá. Máme zvlášť kuchyňu obyvacku a spalnu. Určite vstavane skrine usetria kopu miesta. Určite rozkladaci gauč su už aj veľké. Uf už sa desim prerabania ked deťom budeme robiť zo spálne izbu 🙂

biancal
29. júl 2013

my byvame v 1,5 izbovom byte 🙂 v izbe spojenej s kuchynou mame gaucik, jedalensky stol, skrinu, tv stolik a telku, v spalni velku postel 180x200, malej postielku a komodu, na nej prebalovacia podlozka 🙂 vyhovuje nam to takto 🙂 ked ti mozem poradit, skrinu si dajte tiez do obyvacky, neviem aku mas velku tu spalnu, nam sa tam skrina ani nezmestila lebo mame ju dost velku, a aj tak som rada, lebo ked mala spi, a ja sa chcem prezliect nemusim jej tam lozit 😉 a gauc by som nekupovala rozkladaci, naco? ved budes aj tak spat pri malom nie? kazdy den by sa mi to rozkladat nechcelo, my mame obrovskuuu postel, najprv som sa bala ze bude az velmi velka v malom byte, ale nakoniec som rada ze sme kupili takuto ;)

katren
29. júl 2013

@zuzanka999 urcite a ooooooooovela lepsie ti odpovedia na modrastrecha.sk .... login a heslo mas to iste ako tu
a tam ti poradia fakt lepsie 😉

majusjurisophi
29. júl 2013

My sme isli od svokrovcov,co mali 2 izbovy vacsi byt,do 1,5 izboveho...Vravela som si ze vsetko bude lepsie ako byvat u nich..a tak aj je,sme traja,ja,manzel a dcerka..Byt sa zacina chodbou,kupelna.velmi pekna,na stastie vsetko nove,kuchyna velka,linku sme mali po celej jednej dlzke,tak sme ju skracovali,lebo pre nas bola velka 🙂 kupili sme si peknu obyvackovu stenu,roztahovaci gauc,konf. stolik a k nemu mame taburetky.izbu-velka ako kuchyna- sme zariadili malej..je tam zatial roztahovaci gauc,spime tam vsetci spolu,malinka sa boji spat sama,stolik na pocitac,skrinu a milioooon hraciek,viac sa oplati roztahovaci gauc,myslim si ja...ked malinka odrastie trosku,chceme jej izbu nechat celu,pekne prerobit,my s manzelom toho vela nepotrebujeme..bude sa to zdat cudne,ale boli sme nauceny zit v 1 izbe,a aj tento "byt" nam je velky 🙂 ....nieje velky ako ine,ale nemenila by som ho za nic na svete🙂

cerez
29. júl 2013

@zuzanka999 Tak my sme tiež bývali v jednoizbovom byte, kuchyňa síce veľká, ale izba 3x3,5, takže nič moc. Dokonca sme nemali ani balkón. Bývali sme tam aj s dcérkou do jej 3 rokov. Izbu sme mali vyriešenú tak, že sme po jej celej dĺžke dali urobiť palandu, na ktorej sme spali. Matrac bola široká 130 cm. Dokonca sme mali tam aj úložný priestor. Pod palandou sme mali gauč, detskú postieľku, miesto obývacej steny sme mali regál a tv stolík. Potom už len police na knižky. V chodbe boli veľké skrine na oblečenie. V kuchyni na konci linky sme pridali oválnu dosku čo zároveň bol náš stôl. Možno niekto si povie, že by nedokázal žiť v takom malom priestore. Ale mne to rozhodne pridalo skúsenosť ako pracovať s priestorom a zároveň sa nezapratať somarinami. Teraz bývame v dvojizbovom byte a plánujeme do obývačky sklápaciu posteľ. Už mám aj vyhliadnutú, už len našetriť.

bazarocka
29. júl 2013

@biancal aj my máme veľkú posteľ, mne sú proste všetky rozťahovacie gauče tvrdé, a to rozťahovanie každý deň tiež nie je pre mňa 😉

lienkafoj
29. júl 2013

neviem, ja by som sa asi moc nezabydlovala... len to najnutnejsie.. radsej by som setrila a pri vhodnej prilezitosti menila za aspon 2+kk. lebo zevraj kazdy by mal mat v byte svoje sukromie a v pripade potreby zabachnut za sebou dvere na izbe... asi by som mala za chvilu ponorku

cerez
29. júl 2013

@bazarocka Na nich sa ani nedá spať. My tiež máme gauč ako posteľ, no ja spím na pružinovej časti, čo je lepšie, ale manžel chúďa na penovej. Ráno vstával dolámaný. Nakoniec sa presťahoval do detskej izby pokiaľ nevyriešime spanie.

kaktusik007
29. júl 2013

@zuzanka999 no za mna, dieta rastie rychlo, takze ja by som do tej vacsej izby dala postel 140 na 200 a postielku a zvysok by bola detska izba - ak je ta izba dostatocne velika...
a z kuchyne by som spravila kuchynoobyvacku - tam staci dat gauc a telku a hotovo.... proste jednu izbu dat dietatu, ono potrebuje priestor na hru viac ako ty....
moji chalani maju detsku takmer 18m2, po tom, ako sa odstahoval ich otec, som tam prehodila manzelsku postel a na nej spavam so starsim, mladsi ma priskrutkovanu postielku k nej.... vyhovuje nam to tak... zvysok izby je cisto detska...

lujza123
30. júl 2013

urcite nie rozkladaci gauc...do roka vas cakaju kazdodenne bolesti chrbta..da sa kupit aj vzvsena postel a pod nou mat obyvackovz priestor alebo taka sklapacia.....alebo si obyvacku premiestnit do kuchyne
Celkom dobre je nakreslit si podoris bytu, povystrihovat s papiera rozne maketky nabytku a premiestnovat
Alebo popozeraj na nete vseliake napady co s malym bytom

krenkova
30. júl 2013

@zuzanka999 Ahojky, my máme síce väčší 2izbový bytík, ale kedže sme nechceli spraviť z našej veľkej kuchyne aj obývačkovú časť, lebo teraz tam máme pekne stôl a jedálenskú časť, tak už nám ostávajú len 2 izby, a teda malej zariadime menšiu izbičku ako detskú a terajšiu obývačku iba trošku prehodíme a na jednu stenu pôjde sklápacia posteľ. Vyzerá to super, obývačkový priestor ostane zachovaný a proste na noc si posteľ sklopíme. Ked to sklopíš, vyzerá to ako stena, alebo skrinka, oni ti to v prípade záujmu na zákazku zladia farebne, aj materiálovo podľa nábytku v izbe. Aj to je jedna z možností, ako ušetriť priestor a napr. známa to zase vyriešila pódiom 😉

meiwe
30. júl 2013

skus tu vetcsiu izbu predelit, daj za take posuvne zaluzie mensiu postel a skrinu pre vas , ostatne si sprav decku izbu,z kuchyne urob kuchynoobyvacku, ak mas halu po celej dlzke rolldor, ak mate dost penazi tak porozmyslaj nad vyuzitim jedneho balkonu ako izby, kamarat to tak mal niako to preburali zamurovali a zvätcsili si priestor a mali jedalen=) treba vsak stavebne povolenie=).

mirka_aa
30. júl 2013

necitam ostatne prispevky..len napisem,lebo mame 1,5izbak...tak manzelsku postel sme nekupovali,radsej rozkladaci gauc,lebo by sa do obyvacky aj postel nezmestila a izbicka nech je detska izbicka...dobre je vyuzit kazdy volny priestor cize vyhodne su roldory aby boli skrine po strop...na zaciatku nemate v byte tolko veci tak sa zda ze netreba tolko ulozneho priestoru,len rokmi stale cosi pribuda,uz len ked ratam veci po dietati co odkladame..
MNA BY SKOR ZAUJIMALO CI NIEKTO BYVA V 1,5IZBAKU S DVOMA DETMI A CI SA TO DA,AKO FUNGUJETE??????????????? DAKUJEM 😅 🙂 🙂
lebo chcela by som druhe babo,ale momentalne na vacsi byt nemame,a netusim vobec ci niekedy budeme mat..

2zuzu3
30. júl 2013

ja mam taky isty,,,a mam obyvacky s kuchynou,,,,,,,,rozdelene to je barovym pultom,,,,,, nemame stol ale bar,,,v izbe mame postel aj postielku aj detsky kutik,,,,,,,,da sa to ale nie na dlho,,,

anatalia77
30. júl 2013

ja som extrémistka a chvílu sme bývali 5 ludí v 1 izbovom byte.dalo sa,ved nenadarmo sa hovorí,že dobrých ludí sa vela vmestí...

majusjurisophi
30. júl 2013

@mirka_aa ...Co sme sa nastahovali do nasho bytu,kupovali sme ho od rodiny kde boli styria 🙂 deti mali poschodovu postel a cela izba bola ich,a rodicia rozkladaci gauc v kuchyni..a fungovali 🙂 podla mna na tom nieje nic strasne,vela ludi nema na vyber 😉

flower72
30. júl 2013

bývame v dvojizbáku, dve samostatné izby a kuchyňa. V obývačke máme rozkladací gauč 180x200 s odnímateľnými opierkami, čím sa zväčšila spacia plocha. Parádne sa tam rozťahuje 🙂 Druhú izbu nechávame ako detskú, hoci tam teraz spávame. Aby sme neplytvali veľmi peniažkami, tak sme tam kúpili manželskú posteľ, ktorá je rozložiteľná na dve samostatné lôžka a neskôr ich tam necháme ako postele pre deti. Samozrejme, s úložným priestorom. Taktiež v oboch izbách budú vstavané skrine.

cerez
1. aug 2013

@mirka_aa Nad nami bývala mladá rodina s 3 deťmi. Pre nás troch takéto bývanie bolo akurát a keď sme plánovali druhé dieťatko, už sme hľadali väčší byt. Takže ako sa pomestili, dodnes neviem. Dokonca v tom čase mali už najstaršieho chlapca vo veku 11rokov, potom sa jej narodila dcéra a do roka porodila ďalšieho chlapca. Len nedávno sa presťahovali do väčšieho. Ten jej starší môže mať teraz 17 rokov. Takže klobúk dole byť 5 v jednoizbovom byte s veľkým vekovým rozdielom detí.

ianitka
1. aug 2013

@zuzanka999 skus tu hodit podorys.. mozno nas nieco napadne... uz konkretne