Žienky koľko asi stojí zriadiť byt? Teda kuchyňa, obývačka, spálňa a wc+sprcha... na koľko sa mám asi pripraviť? Vôbec netuším 🤷🏽♀️😩🤔 viem, že každý ma iné predstavy a požiadavky, ale tak aspoň približne 😊
Ďakujem
Veľa. V priemere ber min cca 3000 na izbu
To ozaj ťažko určiť aj približne, lebo môžeš si všetko zariadiť lacnými vecami, typu od bazárov, či pohovky z internetu 250,obyvackove steny 170 atď, alebo drahšie kúsky, pripadne dizajnove doplnky, čo už ozaj je pálka. Čiže moze to byť od pár sto eur po tisícky
IKEA mi bude stačiť 😂😂😂
už len keď spotrebiče do kuchyne si pozrieš v akých cenách lietajú od-do ... dá sa podľa mňa aj za 10 000, ja som už mala wc, kúpeľňu, dvere a zvyšok ma na komplet vyjde do cca 20 000, s tým, že niektoré veci som si dopriala kvalitnejšie
Tak kuchyňa bude asi najdrahšia tam rátam aj do nejakých 5000 eur lebo aj spotrebiče, samozrejme môže to byť aj viac a zvyšok bytu už podľa toho aká si náročná no ale minimálne tých 10 - 15 tisíc to bude
Tak obývačka aspon 3500, kuchyna aj 5000 a spalna tiez okolo 3000,
Ale ak chces nieco ako mercury market alebo mobelix cena bude o polovicu nižšia a kvalita o 3/4 horšia
Ahoj nás vyšlo približne:
-menšia kuchyna do L so spotrebičmi 8.000
- manž. postel so stolíkmi 1.600
- gauč 1.200
- kuchynský stol so stoličkami 450
-umyvadlo so skrinkami 600
- 2 vstavané skrine 2.000
- pračka so susickou 650
- tv 1.000
@jaskolka gauc za 250€ ? To musi byt poriadne nekvalitne.
@lenuliatko84 práveže nie, skáču po ňom deti, vyťažený dosť je, keďže v noci slúži ako lôžko, má asi 7 rokov a vyzerá ako novy stále. Nie vždy obrovská cena je zaručená kvalita a naopak.
@dzt ikea nie je úplne z tých najlacnejších. Teda majú aj také lacnejšie rady, ale tým by som zariadila akurát tak byt pre podnájomníkov.
Kuchyňu so základnými spotrebičmi ak vyberieš nejakú akciovú v asku tak od 2500€ (ale záleží veľa od rozmerov kuchyne). Kúpeľňa+wc, mini priestor v starom paneláku mňa vyšiel len materiál na 3000€, bez roboty a so slušnou zľavou (obklad, dlažba, umývadlo, sprcháč, držiak na uteráky, zrkadlo, skrinka, polica, závesné wc), kamošku asi na 1000€ (rovnaký priestor, iné materiály). Obývačka sa dá podľa mňa spraviť najlacnejšie, sedačku kúpiš aj za nejakých 300-400€, nejaká skrinka pod tv, poličky, tam toho veľa netreba. V spálni by som rozhodne nešetrila na kvalitnom matraci, to bude asi najvyššia položka v spálni.
A ešte veľká položka budú podlahy v celom byte - na tom by som tiež nešetrila, lebo je pakáreň to po pár rokoch meniť a vypratávať kvôli tomu celý byt.
Všetko záleží na vás, aký máte rozpočet, koľko času a nervov, aké nároky, aký veľký priestor.
@dzt ja som zariadovala 2i byt na komplet na prenajom, a vyšlo ma to do 4000€, kuchyňa IKEA 1200€ so spotrebičmi, chladnička 300, práčka, 250, nábytok do obývačky ikea600€, spálňa 800€, stôl stoličky IKEA 70€ atď, viac menej všetko máme z ikey, keby som to kupovala pre seba na dlhodobé bývanie tak do 15000€, ale dá sa zariadiť jednoducho a lacno
@lenuliatko84 my mame napr panoramatickú skrinu z mobelixu za vyse 3000eur a to ešte po zamestnaneckej zľave cez kamarata od nemeckého výrobcu. Vybrali sme si ju v Rakúskom Ludwigu, len tým, že bola z velkych kusov, nechceli sme riskovat cestu z Viedne. Nemajú tam len lacné a nekvalitne veci..
U nás takto, už si pamätám len tak orientačne:
Kuchyňa so spotrebičmi cca 4000e (lokálny stolár), stôl + stoličky oboje Mirek dokopy 600e
Obývačka: stolík Ikea cca 100e, sedačka z výstavy z NR cca 1000e, obývačková zostava Decocom cca 800e
Spálňa posteľ na mieru z Brik Kremnica cca 2000e, matrace Materasso, neviem cenu, stolík z Bonami cca 150e
Vchod konzolový stolín Westwing cca 150e, potom v spálni a vo vchode vstavané skrine Komandor cca 2000e
Ale zariaďovali sme postupne, toto sú výdavky tak cca za 3 roky, popritom sme mali svadbu, takže tam sme kopec peňazí naliali... ak by som napríklad posteľ kúpila v období okolo svadby, isto by som za ňu nedala toľko, ale tak počkali sme si, chvíľu sme vydržali na starej posteli a potom sme zainvestovali. Teraz ak by som mala peniaze, tak všetko si dám vyrobiť Briku, neskutočne dobrý prístup ku klientovi, zákaznícky servis a ochota a plus je to kompletne slovenský dizaj a produkt.
@jaskolka no my sme malu za 800 € gauc a znicil sa za 5 rokov.tetaz sme kupili za 2500 a dufam ze bude aspon na 30 rokov
Zalezi co CHCES. Takze si urob zoznam co potrebujes a potom si pozri - cenove rozpatie je velke... Lebo zbytocne ti niekto povie, kolko dal on za svoje veci.. ak potrebujem velky rohovy gauc, nedam zan predsa cenu ako za 3 miestny rovny. Treba aj obklady robit, alebo mas uz kupelnu hotovu... ? Chces baterie znackove alebo nie? Treba ti sprchovaci kut? vanu? sklo na mieru? Chces drahe spotrebice, aebo nie? Kolko ti treba skrin, kolko posteli?? Vsetko sa rata. A potom sa ide postupne, prvu sme my robili kuchynu a postele do izieb a potom a do teraz vsetko ostante riesim,
Odporucam ti, poratat si kolko vies investovat, porovnat s tym co potrebujes (co surne, co neskor... ) a vybrat si konkretne vyrobky. Ja napr. len kukam ked niekto povie ze 3t-5t na kuchynu.. mna len spotrebice stali 3t+ do nej, dajme tomu keby som mala bytovu kuchynu tak +3t minimalne (lebo aj stol a stolicky treba...). Za to postel mam masivnu za 1400 aj s nocnymi stolikmi + 700 ma stali dva matrace 220x90xasi35 cm. Ale to su tiez historicke ceny.. lebo 5 rokvo to je co sa kupovali veci... No nekonecna diskusia :DD
@dzt ozaj? My sme mali odtial satnik a uprimne dat zanho radsej o nieco viac ako po 2 rokoch vyhadzovat ci predavat a kupovat nanovo. Aj lampy odtial a potom sa chytat za hlavu, ze tam a tam maju ake pekne a kvalitne, nie ako v tej ikey.
@lenuliatko84 nepotesim tak, ale cena s tym nema nic. Mam bohuzial podobne skusenosti, aj teraz mam este v kancelarii nas stary 250eur gauc, ktory sme este aj ako postel pouzivali...
Kuchyňa 6000
Kúpeľňa 3000
Obývačka 2500
Spalňa 2500
Podlahy 1500
Dvere vnútorné 1500
Dvere bezpečnostné 900
Iné výdavky 1500
Prerabali sme pred pol rokom a na všetko sme mali akú takú zľavu..
Ak ti ikea staci tak si to pozri na strankach ikei....rataj min od 10tis vyssie
@marion09 inak to planujem na vstupny satnik :D ked mi nacenili detsku a kupelnu na 10t tak som to so stolarmi vzdala, kupime matros (ja idem cez JAF HOLTZ alebo tak nejak sa volaju), nerezu mi presne dosky ako potrebujem aj diery narobia pripadne zafrezuju (co mi na satnik netreba)... a my to zmontujeme a dokupime si vsetko vybavenie vnutrone :D uz je nakreslene, este sa do toho vrhnut :DDD
@dzt záleží, či iba zariadiť alebo robiť celú kúpeľňu napr. Že nové.obkladacky atď., Nové.podlahy v izbách, stierky .....
My sme prerabali byt na komplet- teda aj elektrinu nám novú robili, vodu sme trocha premiestňovali a vyšlo nás to do 10 tisíc ...(3 izb. Byť)
Nekupovali sme najlacnejšie veci, ale ani najdrahšie, ale.mam všetko čo som chcela, vstavané skrine, kuchyňu vysoký lesk, dorazy,
lepsie spotrebiče... dá sa aj za menej, len treba veľa pozerať a zisťovať ceny..🙂 mňa kuchyňa bez spotrebičov vyšla na 1600€...
Ale tiež veľa záleží, či ti tie veci, ako.napr. vstavané skrine alebo kuchyňu bude montovať stolár, alebo manžel.. môj priateľ urobil skoro všetko sám, tak tam sa ušetrilo kopec.penazi...😊
10 000 - 50 000. Podla narocnosti