Zaplatím dph a clo za tovar objednaný z anglického eshopu?

palomablanca
5. jan 2016

Ahojte. Prosila by som o radu. Niekde sa dočítam, že v prípade objednávky v rámci EU sa už za DPH a clo neplatí navyše nič, niekde zase, že sa to odvíja od hodnoty tovaru. Ako je to teda? Rada by som si objednala za min. 65 eur...ide o anglickú značku oblečenia, kt posiela sv tovar do vyše 100 krajín sveta. Vopred ďakujem za rady.

jeennyv
5. jan 2016

@palomablanca znami to teraz riesil a bolo mu povedane tak, ze ked je to objednavka do 20 eur tak neplatis nic 20 E clo ani DPH, medzi 20-150 EUR platis DPH a nad 150 EUR platis aj clo aj DPH. a ze clo je 2.5%....ale niesom si ista uz presne co a odkial objednaval....

palomablanca
autor
5. jan 2016

@jeennyv ďakujem 🙂, uvidím, čo sa ešte dozviem, lebo brat napr. celkom často objednáva cez ten aliexpress z Číny a viem, že si dáva pozor aby hodnota tovaru nebola vyššia ako 20 eur. Stále dúfam, že iné pravidlá platia pre UK..ale aj tak Ti ďakujem!

jeennyv
5. jan 2016

@palomablanca no brat ma pravdu, lebo zasielky do tejto sumy ani nekonroluju, ak je to nieco drahsie tak uz pozeraju ci to nie je fake, ak ano tak zabavuju....

sissy27
5. jan 2016

@palomablanca nie je podstatné, či značka je "anglická" alebo venezuelská a už vôbec nie to, do koľkých krajín daný výrobca posiela, podstatné je, z ktorej krajiny bude zásielka odoslaná... ak bude odoslaná z niektorej EU krajiny, tak žiadne clo ani dph platiť nebudeš, pokiaľ bude odosielateľ mimo EU, tak sa to odvíja od hodnoty tovaru - do 22€ neplatíš nič, 22-150€ platíš dph, nad 150€ clo aj dph

palomablanca
autor
5. jan 2016

@sissy27 ďakujem, pochopila som, myslela som to tak - anglická, takže posiela z Anglicka. A s tým, že posiela do vyše 100 krajín som myslela,že ide o "silnejšiu" značku 🙂)) ďakujem za odpoveď.

anacon
6. jan 2016

@jeennyv presne ako pises... ak nekupuje firma od firmy tak je clo 2,5% (do 3%)... ak kupujes MIMO EU platis nad20€nakupu (aj s postou) dan vo vyse 20% z celkoveho nakupu ako som pisala v zatvorke, a nad 150 (v tejto sume je zahrnuta dan, postovne, balne, tax,...) sa plati clo tych 2,5% .. samozrejme je potrebne dolozit fakturu a akta neminie to clo tak treba vypisat colny doklad.. ja objednavam z ameriky naoriklad neznackove a este mi to nepreclili mala som nakuo iba za asi 50e dala som to radsej na viac balikov, a dan som riez este neplatila... :D