Ahojte. Prosila by som o radu. Niekde sa dočítam, že v prípade objednávky v rámci EU sa už za DPH a clo neplatí navyše nič, niekde zase, že sa to odvíja od hodnoty tovaru. Ako je to teda? Rada by som si objednala za min. 65 eur...ide o anglickú značku oblečenia, kt posiela sv tovar do vyše 100 krajín sveta. Vopred ďakujem za rady.
@jeennyv ďakujem 🙂, uvidím, čo sa ešte dozviem, lebo brat napr. celkom často objednáva cez ten aliexpress z Číny a viem, že si dáva pozor aby hodnota tovaru nebola vyššia ako 20 eur. Stále dúfam, že iné pravidlá platia pre UK..ale aj tak Ti ďakujem!
@palomablanca no brat ma pravdu, lebo zasielky do tejto sumy ani nekonroluju, ak je to nieco drahsie tak uz pozeraju ci to nie je fake, ak ano tak zabavuju....
@palomablanca nie je podstatné, či značka je "anglická" alebo venezuelská a už vôbec nie to, do koľkých krajín daný výrobca posiela, podstatné je, z ktorej krajiny bude zásielka odoslaná... ak bude odoslaná z niektorej EU krajiny, tak žiadne clo ani dph platiť nebudeš, pokiaľ bude odosielateľ mimo EU, tak sa to odvíja od hodnoty tovaru - do 22€ neplatíš nič, 22-150€ platíš dph, nad 150€ clo aj dph
@sissy27 ďakujem, pochopila som, myslela som to tak - anglická, takže posiela z Anglicka. A s tým, že posiela do vyše 100 krajín som myslela,že ide o "silnejšiu" značku 🙂)) ďakujem za odpoveď.
@jeennyv presne ako pises... ak nekupuje firma od firmy tak je clo 2,5% (do 3%)... ak kupujes MIMO EU platis nad20€nakupu (aj s postou) dan vo vyse 20% z celkoveho nakupu ako som pisala v zatvorke, a nad 150 (v tejto sume je zahrnuta dan, postovne, balne, tax,...) sa plati clo tych 2,5% .. samozrejme je potrebne dolozit fakturu a akta neminie to clo tak treba vypisat colny doklad.. ja objednavam z ameriky naoriklad neznackove a este mi to nepreclili mala som nakuo iba za asi 50e dala som to radsej na viac balikov, a dan som riez este neplatila... :D
@palomablanca znami to teraz riesil a bolo mu povedane tak, ze ked je to objednavka do 20 eur tak neplatis nic 20 E clo ani DPH, medzi 20-150 EUR platis DPH a nad 150 EUR platis aj clo aj DPH. a ze clo je 2.5%....ale niesom si ista uz presne co a odkial objednaval....