Chcela som sa spýtať, či tu niekto má skúsenosť s neserióznymi predávajúcimi a ako to mám riešiť. Dohodla som sa že od jednej pani kúpim kabát. Peniaze som poslala a keď som sa jej opýtala, kedy mi pošle balík tak povedala, že na druhý deň. Ubehli už 4 dni a balík mi neprišiel a vôbec nereaguje . Je dosť možné, že som naletela. Dala som jej termín do dnes večera nech sa ozve. Zatiaľ nič. Som rozhodnutá, že podám trestné oznámenie. Budem rada keď sa niekto ozve. Ďakujem.
@mima3311 bola na koniku registrovana? Ak ano, policia ss cez ip adresu moze dopatrat ku konkretnej osobe...ak vsak nechodila na net v internet cafe....a ak bol kabat lacnejsi ako 266€ na tr. Oznamenie to nebude...iba priestupok.... este pockaj. Ak by podielala obyc. Postou obcas sa na sk stane, ze balik sa aj tyzden tula. Uchovaj si mailovu komunikaciu a vypis z banky, hoci ak by ju aj chytili, k udajom k jej uctu policia v pripade, ze sa jedna len o priestupok pristup nema. Pozri si na uvedenu osobu hodnotenia na koniku a naozaj este pockaj par dni. Aj mne sa stalo, ze sa osoba neozyvala a nakoniec bola v nemocnici....ak vsak osoba nebola registrovana a spravca konika nebude vediet policii poskytnut udaje o ip adrese a zhodou okolnosti si natrafila na podvodnicku , tak si o peniazky bohuzial prisla.
Ahoj, je registrovaná. Dokážem pochopiť, že sa môžu vyskytnúť aj problémy ale neznášam to neozývanie sa. Ja .som svoju povinnosť splnila, peniaze som poslala takže rovnako očakávam, že mi balík dôjdeA keď by to bol len priestupok, to akože nemá povinnosť mi vrátiť peniazie?
@mima3311 ešte by som na tvojom mieste nič neriešila. Ako baby píšu ak ti to poslala ako balík druhej triedy, tak to trvá 😒 A to že sa ti neozýva? Ona ti nenapísala, že bude sedieť na linke a čakať kedy niečo napíšeš. Počkaj do po, ut. alebo asi zbehni na poštu, lebo niekedy sa aj to stáva, že balík je tam a nebolo toho, kto by vypísal papierik že si nezastihnutá 😝
mne sa toto stalo dva krat po sebe s mobilmi poslala som peniaze na ucet a stale somnou komunikoval ces mail a stale posuval odoslanie balika a peniaze us mal na ucte dva tyzdne a nic,,,,tak som sla do tej bankyy odkial som posielala peniaze dala som cislo uctu kam som to posielala a oni si v pc nasli kto to je a vyzvali jeho banku a ona jeho o vratenie penazi jeden sa zlakol a vratil a druhy bohuzial nie.....pokial ide o nizku sumu trestne oznamenie ti nepomoze
Dobrý deň, chcela by som upozorniť tiež na jednu ,,kupujúcu,,. Je pod prezývkou radka6677. Na bazar.sk predávam vecičky a ona mala záujem o plienky a poštolky-cena bola 7e. Tak som sa s ňou dohodla, a v utorok som jej poslala balík. Bol na dobierku, takže celková cena vyšla na 12e. Ja sama som zaplatila 5 e na pošte. Hne´d po príchode domov som tej pani písala sms, že balík je na ceste, ale cena sa mi zdá privysoká a či nechce niečo odo mňa len za poštovné - ako revanš. Na toto nereagovala a vyjadrila sa len, že cena je prehnaná a že nevie prečo je takaá vysoká keď poštovné je 2,5 e. Znovu som jej písala sms (mali sme na chvíľu pokazený pc) či ozaj niečo odo mňa nepotrebuje, že ma samu tá cena mrzí a znova nič. Nedalo mi to, tak som jej včera volala a chcela som to nejak vyriešiť, trebárs, že jej pošlem naspäť tých 2,5e, alebo neviem... Nedvíhala mi mobil... Tak som dnes pozrela na sledovanie zásielok cez počítať, a ona ten balík neprevzala a ide mi naspäť! Takže som prišla o 5 e a o nervy a čas. Aj o zákazníka, lebo na tie plienky mi reagovali viacerí. Je z Trenčína.
Baby a nerozmyslali ste aj nad moznostou, ze si kupujuci vyzdvihne tovar priamo u vas? Vy date tovar, on peniaze, vsetko pekne uvidi, ze co kupuje.
Viem, ze potom by sa to muselo predat v ramci mesta/dediny aby kupujuci necestoval, ale nebolo by na skodu dat si taku moznost do inzeratu.
Ďakujem za vaše pr 2013spevky. IDe o to, že ja som tu asi od júna alebo júla takže relatívne krátko. A zatiaľ som mala samé negatívne skúsenosti. Už som to tu chcela úplne zrušiť ale potom som si povedala, že nie všetci súrovnakí a že dám tomu šancu. Takže mám obavy že som opäť naletela. Pani sa zatiaľ vôbec neozvala. Mám také nejaké blbé tušenie... Hlavne, že keď mám platiť to chce vedieť každý hneď kedy som platila. Ani ja nesedím pri pc. Chodím do práce a starám sa o dieťa. Ale proste sa snažím chovať férovo a seriózne.
@mima3311
Hmmm, no bohuzial taketo osoby na MK nemaju co inzerovat. Ale treba povedat, ze casto hazarduju aj kupujuce...ved treba citat aj hodnotenia, pouzivat sedliacky rozum.... Minule som tu citala staznost na nejaku predavajucu, ze predava oblecenie v katastrofalnom stave...prezrela som jej ponuky a hned mi bolo jasne, ze tolko veci asi ona a jej deti vynosit nemohli a ze to bude sekac na kila predavajuci na MK. Vsak zdravy rozum mi hovori taketo veci nekupovat aj keby boli ako lacne...
Potom tu na taketo predavajuce doplacaju seriozne maminy :(
Anikoa je nespoľahlivá, klame, neposiela zakúpený tovar, peniaze prevezme, nevráti aj napriek výzvam. kto má s ňou takéto skúsenosti tak vie o čom píšem!
Zdravim ja mam tiez zlu skusenost predavajuca berousk, chcela vymenu ja som suhlasila dohodli sme sa ze ja jej poslem topanky za 4 eura ona mne za 10. Poslala som topanky a sest eur navyse do ked jej peniaze dosli tak mi napisala ze tovar ktory som si vybrala vraj uz nema ze sa jej to nikdy pred tym nestalo.....ja nemam svoj tovar peniaze mi nevratila a hra hru na mrtveho chrobaka...
Dobré ráno, vie mi niekto poradiť ako vypátram pani, ktorej som poslala 23.10. peniaze a do dnes mi neprišiel balík? som prekvapená, ako sa vedia niektoré mamičky neseriózne zachovať. tiež som peniaze nenašla na ulici. každý deň jej píšem správy, vidím že je aktívna a vôbec neodpovedá. Čo mi poradíte . Ďakujem
Dobry večer potrebujem pomoct takej babe som poslala na ucet 27€ bohužial ta krava mi pisala ze mi ho poslala len balik mi uz chodil tyzden a nakoniec mi neprisiel a ta baba si ma zablokovala a vela bab pisalo ze aj ich oklamala a ze by som to mala ist riesit cez banku alebo na policii ... Ma dosi s tym skusenosti??
@mima3311 tu je tema, kde sa riesia rozne problemy s predavajucimi / nakupujucimi
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/skusenosti-s-predavajucimi-na-modrom-konikovi/
este ubehlo malo casu a vobec nemusi ist o podvod v tomto pripade. Ak kabat isiel ako klasicky balik, tak ten ma dobu dodania treti pracovny den po dni podania a kedze slovenska posta viac nefunguje ako funguje, tak v skutocnosti to moze trvat o nieco dlhsie. do buduceho tyzdna by som ziadnu paniku nerobila. To, ze predavajuca neodpoveda, moze znamenat aj to, ze nema pristup k internetu. Este stale je dovolenkove obdobie.
Trestne oznamenie ti velmi nepomoze, kedze o trestny cin ide az pri vyssich sumach, tusim nad 250eur.
Ja by som este pockala, predavajucej dala dlhsi cas na vysvetlenie ako len do dnesneho vecera a ked balik nepride ani buduci tyzden a predavajuca dalej nebude komunikovat, tak poziadala o pomoc admina. Presny postup je v tej teme, dievcata tam vedia dat aj presny link