Mamicky,nemamicky,oteckovia pomoóc,potrebujem surne poradit.Vcera nas doma navstivil pracovnik Zapadoslovenskej energetiky a ziadal od nas fakturu za posledne zuctovacie obdobie.Pred tym to samozrejme vyhlasovali v rozhlase,takze som si to nachystala.A samozrejme vsetko nachystala...Ked prisiel,hovoril mi,ze nam da lacnejsie elektrinu o 4% na 12mesiacov,tak som zmluvu podpisala-nejaky Dodatok(Ponuka E.Zľava).Lenze teraz mam chrobaka v hlave,ci som neurobila nejaku blbost a nie je neskoro.Prosim piste skusenosti ☹ surne...Dakujem!
ja som mu za plyn nedala-nastastie....Ved uz som tolkych poslala s prepacenim do riti,ale teraz by ma ani vo sne nenapadlo,ze moze za tym nieco byt.Ked zapadoslovenska energetika oznamuje....atd.Viem,ze susedia maju nejakych inych dodavatelov 😒
aj u nas boli, ja som predtym uz dostala taky dodatok priamo zo zse. teraz ked videli vyuctovanie, ze mam narok na zlavu 4%, tak to vypisali (jeden vypisoval a cesky hovoriaci chlap len podpisoval) potom, ze kolko mam vyuctovanie za plyn, ze mi tam vie vybavit 2%. no a ked to zacal vypisovat, mi to nedalo a povedala som im ze to si musim prestudovat, ze to hned nepodpisem, nech pridu neskor. tak to tam nechali dokonca aj s tou zlavou na elektrinu. ked som to zacala studovat som prisla na to, zekeby to podpisem, tak zmenim dodavatela plynu. a to tie ich dristy, ze spp sa uz nestara o svojich odberatelov, ze to teraz bude robit zse, no koniec, ale urcite na to nejakych starych ludi, ktori sa chytia na dve percenta zlavy :-/
Moju mamu navstivili tiez. Pracovnikov si overila na zakaznickej linke ZSE, kde jej potvrdili, ze pracuju pre nich. ZSE si takto chrani svojich zakaznikov aby neodchadzali ku konkurencii a za to ze sa zaviazu byt u nich dostanu spominanu zlavu. Nemusis sa bat, neurobila si nic zle a nieco malo usetris.
Na základe zákona č. 108/2000 Z.z. o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji je možné písomne odstúpiť od zmluvy do 7 pracovných dní od podpísania zmluvy pri podomovom predaji, a to aj bez uvedenia dôvodu.
dobrý večer,
prečítal som si Vašu diskusiu a ak by ste mali záujem rád poradím. V prvom rade si treba uvedomit čo človek podpisuje. Nakoľko máme liberalizovaný trh a dodávatelia elektriny a plynu využívajú podomový predaj.
Na tom nie je nič zlé, pokiaľ všetky info su transparentne odprezentované pred podpisom zmluvy. Pokiaľ máte nejaké pochybnosti, je dobre sa radšej poradiť.
Niekedy prezentovaná percentuálna úspora nie je ako sa na prvý pohľad zdá. Lebo úspora % sa vzťahuje na komoditu ako takú a nie na celkovú platbu. Keďže cena energií - elektriny a plynu sa sklada z viacerých zložiek a komodita tvori čast z celkovej platby.
Odpoved na vasu otázku do kolko dní sa dá odstúpiť od zmluvy - hovorí o tom zákon 251/2012 §17 odsek 1 (e)
e) na poskytnutie informácie o práve písomne odstúpiť
od zmluvy o združenej dodávke elektriny a zmluvy
o združenej dodávke plynu do 14 pracovných dní odo
dňa uzavretia takej zmluvy; takú informáciu je dodávateľ
elektriny alebo dodávateľ plynu povinný
poskytnúť odberateľovi elektriny v domácnosti alebo
odberateľovi plynu v domácnosti formou samostatného
písomného poučenia najneskôr pri uzavretí
zmluvy o združenej dodávke elektriny alebo zmluvy
o združenej dodávke plynu.
a § 17 odsek 2 a 3
2) Ustanovenia odseku 1 platia aj vtedy, ak odberateľ
elektriny v domácnosti alebo odberateľ plynu v domácnosti
uzatvoria zmluvu o združenej dodávke elektriny
alebo zmluvu o združenej dodávke plynu a s tým
súvisiacich služieb s dodávateľom elektriny alebo dodávateľom
plynu prostredníctvom tretej osoby.
(3) Odberateľ elektriny v domácnosti a odberateľ plynu
v domácnosti je oprávnený bez uvedenia dôvodu odstúpiť
od zmluvy o združenej dodávke elektriny a zmluvy
o združenej dodávke plynu v lehote podľa odseku 1
písm. e). Ustanovenie osobitného zákona o ochrane
spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji
o zachovaní lehoty na odstúpenie od zmluvy
o združenej dodávke elektriny a zmluvy o združenej dodávke
plynu sa nepoužije.
@actimela jediny ktorym by som verila je prave Zapadoslovenska energetika, ta zlava je naozaj, doslo mi vyuctovanie po podpisani dodatku a bola tam...my sme presli aj s plynom k nim - ano daju to zlavu na 3 roky v nasom pripade uspora 100 EUR rocne, co je urcite lepsie ako dratom do oka u povodneho dodovatela...a po 3 rokoch uctuju normalne cennikove ceny ktore su aj tak regulovane uradom takze vobec sa bat nemusis v pripade tohto dodavatela...
No a tu si pozrite, akú zľavu by ste dostali prechodom k inému dodávateľovi, elektriny, alebo plynu
https://www.vyhodnaenergia.sk/domele
https://www.vyhodnaenergia.sk/plyn
@karmelka77 no ja som podpisala podomovemu pracovnikovi tiez som netusila ze popisujem dodavatela plynu ponukal mi len zlavu a nehovoril ze prestupim do ZSE dovtedy sme boli normalne v SPP a teraz az po dvoch mesiacoch prislo vyuctovanie a od 2.9. do 18.20 . sme podla nich spalili 650 kubikov plynu
@actimela a pritom v spp sme spalili rocne 700 kubikov a vzdy nam vraccali aj 300e. aj teraz vratili v spp. a o mesiac v ZSE ze 240e doplatit za mesiac.
KOKOS to kde sme strasne rada by som vedela co sa da odstupit v takomto pripade od zmluvy ako ze porusili oni podmienku kedze ma neoboznamii. jednoznacne zajtra idem rovno do zse.
@oenergiach
@martinka30
Možno netreba hneď robiť paniku. Nepozerajte sa na to koľko Vám vracali peňazí po vyúčtovaní. Prepočítajte si to tak, že sumu, ktorú ste zaplatili (musíte zaplatiť) vydeľte objemom plynu (v m3, alebo v kWh) ktorý ste spálili. Až potom, čo si vypočítate jednotkovú cenu a porovnáte si tieto jednotkové ceny u SPP a u ZSE, tak a až potom prípadne, choďte urobiť na ZSE "cirkus".
@totka12 uz som bola som to reklamovala sami pochopili ze nemozem spalit za mesiac to co za rok ale nie je toho kto opisoval plynomer v auguste tak som zvedava co ale volala som aj do spp a povedali mi ze oni to neopisuju ze to postarky postarka zase ze oni opisuju az od oktobra tak neviem asi to v spp si napisali od oka kolko je spalene priste diky im za take vianoce do toho moj manzel je kazdu zimu bez prace aj 4 mesiace tak diky iuzasny to tento stat 😠
@martinka30
Pošlite do SPP oficiálnu sťažnosť. Pošlite to mailom a do mailu pridajte aj fotografiu počítadla na plynomere, nech je zrejmé, že sa (asi) mýlia. Žiadajte písomnú odpoveď.
Pošlite to na tieto mailové adresy:
zakaznickalinka@spp.sk
pripajanie@distribuciaplynu.sk
dnes nam volali z spp ci chceme spat tak prechadzame nazad
V plyne má SPP vysoké ceny pre domácnosti.
V elektrine to nie je až tak zlé.
Ahojte , prosím Vás viete mi poradiť v službe ZSE asistuje a ZSE zdravie ? máte to niekto ako dodatok a funguje to tak ako sľubujú ? telefonicky som súhlasila keď ma oslovila operátorka prišlo nám aj domov všetko písomne a môžme to do 14 dní zrušiť keď som si to čítala tak som tam našla pár veci ktoré mi nesedia ako napr. že poistenie na opravu sa vzťahuje len na spotrebiče ktoré už niesu v záruke a nemôžu byť staršie ako 7 rokov , alebo v tom poistení zdravie sa poistenie vzťahuje len na manžela , manželku a DETI ktoré žijú v spoločnej domácnosti ale sa to nevzťahuje na rodičov aj keď žijú v spoločnej domácnosti s odberateľom ... Ak máte skúsenosť tak prosím napíšte ďakujem ...
Baby, ta elektrina so zarukou, nie je to nejaka habadura? Je to fakt zadarmo? Davali ste si to aktivovat?
Ahojte, no boli aj u nás, ale nepodpísali sme to, lebo manžel sa v tom vyzná ako to chodí. Dajú Vám to zadarmo iba na istú dobu a potom chcú za to od 1 až 3 eura mesačne. Je to výhodné hlavne pre nich. Celkom dobre o tom píšu tu http://www.zmena-dodavatela.sk/asistencne_sluzb...
ja som velmi nahnevana na neserioznost predajcov ZSE, dva tyzdne mi vyvolavali nonstop z roznych tel.cisiel a otravovali o zlave za elektrinu, ak budem suhlasit s viazanostou, potom mi ponukali asistencne sluzby elektrina so zarukou atd, s cim som nesuhlasila a naozaj uz som im vynadala, ze ked budu obtazovat, tak zmluvu u nich zrusim.... a mne prisiel dodatok zmluve, ktoru som si vraj objednala a ak ju nechcem, mam do 15 dni poslat ze s tym nesuhlasim ... akoze co toto je za sposoby, uz su ako smejdi, nic som si neobjednala, tak preco mam mat zbytocne starosti a naklady na postovne ??
Dnes im zavolam a poviem im svoje..... este raz mi niekto zavola, alebo mi podsunu zmluvu so sluzbami, ktore som si neobjednala, poslem to do medii.... vazne nemam cas na taketo dotahovanie :(
@mana85 tak ja som si nechala iba dodatok Elektrina so zarukou, to je zdarma a tie sluzby rusim, volala som operatorke a ta mi vsetko vysvetlila. Nehovorim, ze su tie sluzby zle, ale nemienim si platit nic navyse, tak preto ma to nahnevalo, ono za pochodu z prace, ked som v mestskom hluku pocula kazde druhe slovo... proste sme sa nepochopili. Drzim Ti palce, tak dufam ,ze budu seriozni a vsetko dobre dopadne, daj vediet 😕
ZSE Zdravie Plus - europ assinstance... neodporúčam. Poisťovne pracujú so štatistikami presne ako číselné lotérie. rovnakú šancu máte ak uzavriete poistku na čokoľvek a že vám ju vyplatia ako keby ste podávali žreby či propagovali iné stávkovanie. Otec ju uzavrel a keď prišlo na lámanie chleba a mali niečo oni vyplatiť, samozrejme vyplatili ale z minima minimum. Len toľko aby sa im to vyplatilo. Nemáte ani možnosť nejak diskutovať s nimi o tom. Je to podvod kde bol niekto veľmi šikovný v rámci celoštátnej akcie na fotovoltiku...
ja som ich poslala kade lahsie od nas chcel fakturu aj za plyn a elektriku