ahojte, mam taky mensi problem, a to je zapach v kuchyni...neviem, co robim zle alebo kde robim chybu, mam pocit, ze to u mna hrozne zapacha....vyprala som aj koberec, zaclony, zem sa zameta a umyva kazdy den, riady hned po pouziti umyvam....a nie je to len v kuchyni, aj obyvacka sa mi nezda...tam utieram kazdy tyzden prach a kazdy druhy den priblizne sa vysava....neviem co mam robit, som uz z toho zufala....vcera, ked sme prisli zvonku dnu,tak som skoro nechcela pustit ani snubenca, co som sa tak hanbila za to...poradte dajake finty, pripadne ake cistiace prostriedky pouzivate? dakujem vam za rady...
@zvolsiinylogin:
Plny suhlas s @mimla.
Este mozes skusit pouzit na cistenie sodu bikarbonu alebo ocot, to tiez berie pachy. Ale nie spolu, lebo si to bude sice pekne sumiet a reagovat, ale aj sa to zneutralizuje 😉
Ja som sodou vycistila napr. pocikany gauc a zapach neostal ziaden.
Inak aj mne niekedy smrdi kuchyna, ale to je taky kanalovy smrad, tak cistim odtok...
Inak je este moznost, ze ten smrad ti ide do tvojej kuchyne cez digestor od susedov, a s tym asi nenarobis nic...
Skus to lokalizovat a popisat, potom mozno este budeme mat nejake triky 😉
Ked je dazdive pocasie, vtedy zvykne byt "tlak dole", a zvyknu smrdiet odtoky.
Vseobecne sa vtedy vsetky pachy horsie "vyparuju".
je to taky skor dusny zapach.....byvame v rodinnom dome, my zvlast.....mame priechodne izby, ze z chodby sa ide do kuchyne, vedla kuchyne je kupelna, ta nema okno ani vetracku,dalsie dvere idu do spalne, zo spalne sa da prejst do obyvacky a z obyvacky znova na chodbu....malovali sme v decembri, okrem spalne, nabytok sme skladali tiez v decembri v kuchyni, v spalni a v obyvacke mame po nasich....ano, je pravda, ze v kupelke su zle odtoky na pracke, a neustale to tece....je to take akoby som povedala, zatuchnute....spalna sa mi zda v pohode, aj to som minule prezliekala obliecky a prala zaclony vsade, ale ten moj na mna pozeral, ci mi nesibe, lebo pred dvoma tyzdnami sme davali upne nove oblecenie na postel...asi skor by som to prirovnala k tym roztocom....dnes som pustala mikrovlnku, skoro som odpadla, taka hniloba akasi...aj ta nova mikrovlnka akosi zapacha....rozmyslam,ci nemame za linkou nieco, ale uz to od svojho pocujem, ue naco odtahovat linku, ledva dal na nu gumove tesnenia....ale v decembri, ked sa skladal nabytok, sa vsetko vycistilo....je pravda, ze skoro stale varime, a drzi sa nam tam para...
@zvolsiinylogin:
Hmmm, je mozne, ze je nieco v stenach alebo pod/za linkou. Ale to je fakt manever.
Mikrovlnka: tam moze byt nahodou niekde kusocek vyprsknuteho jedla a potom to hned smrdi, ako ked je v toasteri jedna pripalena omrvinka a pri dalsom pusteni toastera je smrad, ako keby horela cela kuchyna 😉
Asi bude treba co najcastejsie vetrat, resp. pri kazdom vareni pustit digestor (ak je naozaj vyvedeny vonku e nie len na obeh, to berie maximalne pachy).
Niekedy ma aj zdedeny nabytok zvlastny pach, ale to nebude ono, kedze to necitit tam, kde ten starsi nabytok mate...
Alebo je to z toho odtoku z pracky, ale smrdi to viac v kuchyni ako v tej kupelni... Neda sa to nejak vyriesit? Novymi odtokovymi hadicami/rurkami?
@ichbinich davali sme nove hadice, ale ten moj velmajster to akosi nezvladol....musim potajme poziadat ocina, stano nechce, aby som o tom nasim hovorila....muchy sa nam nedrzia....divala som sa do mikrovlnky, je cista, len ma taky zanovny zapach, s cim ju mam vyutierat? skusim trochu viac vetrat, mozno zabere...
Je to novy dom, alebo po prerabke? Nie su nahodou mokre mury? My sme napr. nie dlho po prerabke jadra zavesili kuchynske skrinky na novu stenu a ta nam zozadu zaplesnela.
@ichbinich na ladnicku ako? vytieram ju jarovou vodou, ale asi musim castejsie.....minule som ju robila pred troma tyzdnami zhruba...
@ammellia nasi postavili , 20 rokov dozadu...
Tiež ma ešte napadol odvhčovčť. Zatiaľ použiť ten chemický (tablety) a ide leto, treba zhodiť omietku pustiť na to ventilátory, účet za elektriku bude väčší, ale oplatí sa. Pachy zo stien izoluje aj pentrák, alebo tekuté sklo.
Inak mne raz nevysvetliteľne smrdelo auto a našla som zospodu v motore rozloženého (pravdepodobne) vrabca. Možno vám zabehla pod linku myš a ostala tam uväznená. Všetko je možné. Ale to by bol zápach skazeného mäsa. A všetci by ste zvracali.
@zvolsiinylogin Mne strašne smrdí u jednej známej. Tiež sa sťažuje, že to cíti a nevie čo to je. Ja presne viem čo to je a aj ostaní. Len je to každému sprosté to povedať. Celý byt smrdí ako jej muž a najnovšie som zistila, že aj jej syn páchne. Ja nechápem, že nevie odkiaľ ten smrad pochádza. Neviem ako sú na tom s hygienou /asi dobre/, ale ten smrad je taký divný, akoby chorobný, alebo čo.
@zvolsiinylogin:
Mikrovlnku cistim s co najmenej prostriedkami, lebo sa to zle utiera, a potom to smrdi tymi cistiacimi prostriedkami 😉 Ale zvycajne iba trosku Jari alebo ineho prostriedku na rucne umyvanie riadu.
Na chladnicku zevraj aj ocotva voda, ale ja smrad z octu neznasam, je som skor za sodu bikarbonu 😉 Inak tiez pouzivam iba malicko Jari apotom este utriem s cistou vodou.
No a vetrat co najviac pomoze urcite 😉
Teraz uz je tak teplo, ze mozes skoro cely den mat aspon vyklopene okno...
skusit ten odvlhcovac, polozit niekam do rohu, a casto vetrat.
Este existuje aj nater "cisticka vzduchu", ale nemam to odskusane. http://www.efarby.sk/kategoria/interierove-farb...
Dobrý deň, ma niekto nejaku skúsenosť s kuchynským štúdiom z Vranova nad Topľou = kuchynské štúdio INSPIRA s.r.o. = Iné kuchyne, viete mi povedať akú prácu u Vás odviedli a prístup, zvažujem ich ... prosim o reakcie Ďakujem Rišo
neviete poradiť niečo prosti zápachu zo stúpačky do kúpeľne?
obávam sa že toto pustenie digestoru nespravi. Chce na to ist nejak inak.
@cowboyka1908 vuem ze 3 roky - - -savo striekat zriedene a dobre vetrat.savo neutralizuje pachy. Pripadne ocot.
@cowboyka1908 casto splechnem na noc alebo rano do vsetkych odtokov pred odchodom
Ak je všetko ostatné vyčistené, zápach bude v stenách (vymaľovať) , v nábytku (vypratať a všetko nepotrebné vyhodiť, obzvlášť tkaniny), v odtokoch (Sifo, Tired, alebo W5 tabletky...). Lepšie by bolo upresniť o aký typ smradu ide. Je to zafajčené? Hnilobné? Plesnivé? Ešte existuje špeciálny druh smradu, ja tomu hovorím ponožkový smrad - to sú tie roztoče. Na roztoče existuje sprej.