Mate niekto s tym skusenosti??Ak ano, tak po rozmrazeni aku ma to chut? Vdaka
meloun sežeru hnedka, proč ho zamrazovat
no myslim si ze to bude sama voda.
podla mna strati chut
podle mě z toho pak bude kejda, protože většina z melounu je voda a ta zmrzne na led a pak zase rozmrzne.
Já myslím, že je tak vodnatý (no vodní meloun, no ), že ho ta zmrzlá voda v něm úplně roztrhá . Spíš by to šlo možná s melounem galia, kantalupem nebo charentais
junovka, a proč ho chceš mrazit?
holly - podle mě asi na zimu...
to nebude dobrý, řekla bych
Nam sa raz omylom podarilo zamrazit melon v chladnicke,ked som jej nastavila6tku,to boli von horucavy, tak ja sikovna som to takto vyriesila . Melon sa po rozmrazeni vobec nedal jest, kvapalo z neho a bol taky scvrknuty a nechutny.My skladujeme melony v chladnej suchej pivnici, vydrzia aj 2 mesiace, alebo napichat rumom a do sadry, ale to uz nie je pre deticky
ja si tiež myslím, že to nebude dobré . figu, som si úplne istá
kasis:je pravda ze ked sa melon napicha rumom a da sa do sadry,vydrzi az do vianoc??neskusali ste to niektora?
tak to mam osobnu skusenost:vacsi melon sa striekackou napusti rumom a zasadruje a odlozi do chladu a tmy,na vianoce sa sadra odstani a mnam-melon je ako cerstvy a neskutocne chutny
titkovamiriam a kolko toho rumu???
a jak se to tam napouští, kolik vpichů a jak od sebe?
ha a viete aky dobry je melon zavareny???? no vazne, normalne ak chces na zimu melon a bez rumu tak ho odtentockuj od zrniecok nakrajaj na sikovne kocky ,daj do poharikov a ja teda zvycajne davam na 3dcl poharik jednu polievkovu lyzicu cukru zavrem a sterilizujem a to vacsinou normalne v hrci(truby sa stale bojim) a to tak ze dam don pohariky,zalejem vodou asi 1 a 1/2 cm pod viko zakryjem pokrievkou a privediem do skoro varu,ked zacne bublat vypnem a necham tak zakryte nech si to tam uz pekne chyta vicka a potom odlozim do spajze a v zime vyzierame....skuuuuste to
Verusa ale vo flaši to zaleješ vodou však?Lebo si to nepísala.Len cukor,že dáš do flaše si napísala. Napíš a určite to skúsim.
ahoj-meloun mrazit??
do normalnej stiekacky naberies rum das ihlu a pichnes co najhlbsie a vypustis,vpichy sa robia na rozne miesta okolo celeho melona a kolko rumu- 3-4 deci znesie.
zlty melon zavarame aj my cerveny som neskusala.
tak to napustanie a sadrovanie melonov mi pripomenulo detstvo a jedneho skupeho suseda.
mal uz dve male vnucata,melony stali 1Kčs/kg,ale on ked si nejaky melon kupil,tak sa s nim skryl,a zozral ho sam,nedal ani drobcom.
tiez zacal expertovat s rumom a sadrou,pekne si to naukladal do pivnice,ale mozno aj melonom bolo z tolkej lakomosti zle,vsetky mu prekvasili,roztrhalo ich,a obsr...mu celu pivnicu.
to len na okraj takym co by chceli sadrovat.....
no co uz v zime nieto ziadne ovocie,ved je toho stale dost,a nemusime cakat v radoch ako za totacu.
dobre
si myslim....
asi bol lakomi aj sam na seba a dal tam malo rumu
ktoze ho vie?
uz je"na pravde bozej",a vyplyva z toho co?ak si nemame dopriat tu,do neba si to nevezmeme!
vinka- samozrejme ze aj vodu ,ja davam aj vodu ,ale mozno aj bez vody by sa nic nestalo,mozno by si pustil staavu sam ale radsej vodu
my sme to raz skusali, z troch sa dal jest len jeden, ale nebolo to ono a tak sme to potom neopakovali. neviem radsej by som ich nenapichovala a asi je v tom aj urcity kumst zasadrovat to tak aby sa nepokazil. nam nastastie nevybuchli, ale boli nahnite.
no s tym rumovym melonom musime vyskusat...
a musi byt vsadre? inac to nejde?
bez sadry by asi vyschol alebo aj zhnil.
ok...tak budeme sadrovat xixi...
Junovka, však vyskúšaj kúsok, dáš nám potom vedieť...